SEYDİKÖYLÜLER THM KOROSU SANATVESEVERLERLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

SEYDİKÖYLÜLER THM KOROSU SANATVESEVERLERLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Facebook'ta paylaş
23/03/2022 , 13:39:38

Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu 30 Mart 2022 Çarşamba günü sanatseverlerle “Balkanlardan Seydiköy’e Türkü Harmanı” konseriyle buluşuyor. Seydiköylü Müzik insanı Nusret Taşçı anısına hazırlanan belgeselin de gösterime gireceği konser Ege Eğitim Vakfı Okulları Gaziemir Yerleşkesi Salonu’nda gerçekleşecek.

 

Gerçekleştirdiği projelerle  Gaziemir’in kültürel ve sanatsal yaşamında ayrı bir yere ve öneme sahip Seydiköylüler Derneği 2022 yılının ilk sanatsal faaliyetini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Pandemi öncesinde bünyesinde kurduğu Türk Halk Müziği Korosu, Tiyatro Topluluğu ile ilçenin sanatsal yaşamına ayrı bir renklilik katan Seydiköylüler Derneği pandemi sonrasında gerçekleştireceği etkinlikler için son çalışmalarını gerçekleştiriyor. Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu provalarında sona gelirken sanat yönetmeni Ali Hikmet Gökçen ile birlikte 30 Mart 2022 Çarşamba günü sanatseverlerle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ege Eğitim Vakfı Okulları Gaziemir Yerleşkesi Salonu’nda yapılacak konserde Seydiköylüler Derneği THM Korosu Balkan Türküleri’ni icra edecek. Koronun önceki şeflerinden ve geçtiğimiz yılın sonunda vefat eden Seydiköylü Mahalli Sanatçı Nusret Taşçı için hazırlanan belgesel filmi de konserde gösterime girecek.

     Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, 2022 yılında bahar ile birlikte düzenledikleri sanatsal etkinliklerle Gaziemirlileri bir araya gelmesine vesile olacaklarını dile getirdi, etkinliklere tüm sanatseverleri davet etti.

     Dernek başkanı Süvari “Dernek olarak bünyemizde oluşturduğumuz Türk Halk Müziği Korosu ve Tiyatro Topluluğu ile yıllardır Gaziemir’in sanat ve kültürel yaşamına önemli katkı veriyoruz. Bilindiği üzere en son 2019’da bu faaliyetlerimizi sürdürmüş ve ardından pandemi nedeniyle bu faaliyetlerimize zorunlu olarak ara vermiştik. Pandeminin etkisinin azaldığı ve yavaş yavaş normal yaşama dönülmesiyle birlikte yeniden bu faaliyetlerimize kaldığımız yerden yeniden başlıyoruz. Türk Halk Müziği Koromuz ve Tiyatro Topluluğumuz yeni repertuvarları ile aylardır gösterilerine hazırlanıyor. Sanatseverlerin huzuruna ilk olarak Seydiköylüler Derneği THM Korosu olarak çıkacağız. “Balkanlardan Seydikö’ye Türkü Harmanı” adını verdiğimiz geceyi bir yerde, önceki yılın sonunda çok erken yaşta yitirdiğimiz ağabeyimiz, şefimiz Nusret Taşçı’nın anısı içinde düzenledik. Nusret Hocamızın Seydiköylüler Derneği THM Korosu’nun oluşmasına çok büyük emeği var. O’nu yaşamını, yaptıklarını anlatan belgesel filmin gösterimi de aynı gecede gerçekleştirilecek. Konserimizi bu yıl Ege Eğitim Vakfı Okulları Gaziemir Yerleşkesi Salonu’nda gerçekleştiriyoruz. Bunun nedeni de uzunca bir dönemdir tadilatta bulunan Gaziemir AKM’nin henüz yetişmemiş olmamasından kaynaklanıyor. Konser için belediyenin Sarnıç’taki kültür merkezinden d yararlanabilirdik. Geçmiş tecrübelerimizde de şahit olduğumuz üzere Gaziemirliler THM konserlerimize çok yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Daha geniş sanatsever kitleye hitap etmek adına bu Ege Eğitim Vakfı Okulları Gaziemir Yerleşkesi Salonu’nu tercih ettik. Herkesi 30 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz sanat gecesine bekliyoruz”dedi.     

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin