MESLEK FABRİKASI MÜDÜRÜ KAPI: “MEZUN OLDUKTAN SONRA DA KURSİYERLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

MESLEK FABRİKASI MÜDÜRÜ KAPI: “MEZUN OLDUKTAN SONRA DA KURSİYERLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Facebook'ta paylaş
26/04/2022 , 21:23:43

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası Gaziemir Kurs Merkezi’nde sergi vardı. Meslek Fabrikası öncülüğünde açılan Takı ve Tasarım kurslarında üretilen ürünler Gaziemirlilerin beğenisine sunuldu.

İBB Meslek Fabrikası’nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı şube olarak istihdama yönelik çalışmalarla yerel yönetimlerin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğinin altı çizdi. Zeki Kapı şunları söyledi; “Meslek Fabrikası olarak İzmir’in 28 farklı noktasında mesleki ve teknik kurs faaliyetleri düzenliyoruz. Şube müdürlüğümüz tamamen istihdam odaklı faaliyet yürütüyor. Ülkemizin maalesef içinde bulunduğu ekonomik kriz ve istihdam sorununa, en azından İzmir özelinde olumlu anlamda nasıl bir katkıda bulunabiliriz diyerek planlamalarımızı yürütürken biraz daha kişisel gelişim ve hobi kurslardan uzaklaşarak tamamıyla istihdam odaklı çalışmalara yönelmeye karar verdik. Bu anlamda da müdürlüğümüz bünyesinde istihdamı geliştirme ve destekleme birimi kurduk. Meslek Fabrikası eğitimlerinden mezun olan tüm kursiyerlerle sektörü bir araya getiren bir bakıma köprü görevi görmektedir. Biz kursiyerlerimizi mezun ettiğimizde ‘arkadaşlar haydi yolunuz açık olsun’ demiyor, oluşturduğumuz birim aracılığıyla firmalara, sektöre yönlendirmeler yapıyoruz. Tüm faaliyetlerimizi hayat boyu öğrenme kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile Gaziemir İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün verdiği desteğe çok teşekkür ediyorum.

İBB Meslek Fabrikası Gaziemir Kurs Merkezi’nde açılan Takı ve Tasarım sergisi aralarında Gaziemir Belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri tarafından gezildi. İlginç takı ve tasarımları başarılı bulan katılımcılar emeklerinden dolayı tüm kursiyerleri tebrik etti.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin