İzmir iş dünyası 19 Mayıs’ı kutladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İzmir iş dünyası 19 Mayıs’ı kutladı

Facebook'ta paylaş
18/05/2022 , 10:02:04

İzmir iş dünyası temsilcileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için mesaj yayınlayarak 19 Mayıs’ı kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın tarihimizdeki önemine değinen iş dünyası temsilcileri, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarına vurgu yaptı.

 

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:

"Dünyaya örnek olduk”

Kurtuluş Savaşı mücadelemizin başlangıç olan 19 Mayıs 1919'da, Türk Milleti gösterdiği irade, azim ve kararlılık ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Milli Mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri atılmıştır. Bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin, ‘bağımsız ve hür yaşama’ hedefi bir kez daha gerçekleşmiş oldu. 19 Mayıs Türk tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır ve gençlerimiz bu tarihi çok daha iyi anlamalı ve idrak etmelidir.  Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı:

 

“Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün”

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ışığı tüm yurdu aydınlatmış, milletimizin azim ve kararlılıkla girdiği milli mücadele zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür. Atatürk’ün gençliğe duyduğu güven ve genç fikirlere verdiği önem ile gençlere armağan ettiği bu günün anlamını, Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken daha da derinden hissetmeliyiz. Gençlerimizin bilime dayalı çağdaş eğitimle eşit koşullarda donatılmalarını sağlamak, Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet eden Atatürk’e hepimizin borcudur. Gençlerimize, genç fikirlere güvenmeye devam etmeliyiz. Ülkemizi ileriye taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyorum.

 

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

 

“Emaneti sonsuza kadar yaşatacağız”

 

19 Mayıs’ın yıldönümünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, ülkemize sahip çıkmalı; geçmişte verilen mücadelelerin önemini, genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs günü, tarihimiz için çok önemli bir gündür.

Kurtuluş mücadelemizin sembol günü olan bu günün, Türkiye Cumhuriyetinin teminatı değerli gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve korumak da gençlerimizin görevidir. Bizlerin de dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi ve milletimizin en büyük zenginliği gençlerimize olan inancı ve güveni tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir günü bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul:

“Atatürk vizyonu ülkeyi gençlere emanet etti”

 

19 Mayıs 1919 bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin, güçlü Türkiye’mizin temellerinin Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığı tarihtir. 19 Mayıs, bundan tam 103 yıl önce Samsun’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılarak tüm yurda yayılan milli mücadelenin ilk adımıdır. İtilaf devletlerinin işgaline karşı ülkenin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine 7’den 70’e her vatandaşımızın bağımsız bir vatan için mücadele ettiği, Türk bayrağını hep göklerde dalgalandırdığı büyük gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı Türk gençliğine inşa edilecek güçlü Türkiye’de daha çok sorumluluk ve cesaret vermek için armağan etmiştir. Ülkenin güçlenmesi, ilerlemesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için bu vatanı gençlere emanet etmiş, büyük sorumluklar vermiştir. Atatürk, Gençliğe Hitabesi, ilke ve inkılaplarında da bunu açıkça belirtmiştir. Sevgili gençlerimiz, aydınlık Türkiye’miz için sizlerin fikir ve kararlarınız bizler için önemlidir. Bu vesileyle kurtuluş mücadelesini başlatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için şehit düşen her evladımızı saygıyla anıyor, başta sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

KALDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç:

 

“19 Mayıs milletimizin yeniden doğduğu gündür”

 

Türkiye Cumhuriyeti; 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi ile başlayan, Yüce Milletimizin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekûn bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile meşakkatli bir süreç sonunda kurulmuştur.  19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir.

Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Büyük Önder Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’ sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk

 

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:

“Mücadelenin tek yumruk başladığı gün”

19 Mayıs, bundan 103 yıl önce İstiklal mücadelemizin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, aziz milletimizin kendisini yok etmek isteyen düşmanlara karşı tek yumruk olarak mücadelemizin başladığı gündür.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına giden yolu aydınlatan bu tarih aynı zamanda geleceğimizin teminatı gençlerimiz içinde bayram olarak kutlanmaktadır. Bizler memleketimizi her zaman kalkındırmak ve daha güzel yarınlar için gayret gösterirken, enerji kaynağımız gençlerimiz olacaktır.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere ve gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye’yi armağan eden Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin:

“Gençlerimiz geleceğin en değerli kişileri olacaklardır”

19 Mayıs 1919’da Tarihe gömülmek istenen bir millet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile küllerinden tekrar doğmuş, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk gençliği. 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür.

Milletimizin bu kurtuluş mücadelesinde gösterdiği azim, kararlılık ve başarı, ülkeyi bölmek isteyenlerin oyunlarını bertaraf etmiş ve bağımsızlık meşalesi olarak tarihin şanlı sayfalarında yerini almıştır. Biz de İZİKAD olarak gençliğe değer veriyor yaptığımız projelerle de bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizin eğitim ve kültür ile insanlık ve vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli kişileri  olacaklarına inancımız tamdır.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç:

 

“Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün”

 

Türk milletinin verdiği kahramanca mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs,  bağımsızlık meşalesinin Ulu Önder Mustafa Kemal tarafından yakıldığı gündür. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'dan başlayan bağımsızlık mücadelesinin önderi olmuştur. 19 Mayıs'ın,  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk ulusunun gençlerine armağan edilmesi, onlara verdiği değerin bir göstergesidir. Büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlere emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve korumak da gençlerimizin görevidir.  Bizlerin de gençlerimize olan inancı ve güveni tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günün 103. yıldönümünde, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel:

 

“Tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

 

103 sene önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da ateşlenen istiklal meşalesi, bugün hala Türk milletinin hürriyete, bağımsızlığa, özgürlüğe duyduğu inancın gücünü ve vazgeçilmezliğini simgelemekte ve tüm gücüyle yanmaya devam etmektedir.  Her daim yolumuzu aydınlatan Atatürk ilkeleri ışığında, uygar, bağımsız ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olması ve gelecek nesillere en değerli miras olarak bırakılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin gençlerine armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş:

“Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız”

19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gündür. Bu anlamlı ve özel günün, 103. yıldönümünü kutlamanın büyük gururu ve onuru içerisindeyiz. Bu anlamlı gün, Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘En büyük eserimdir’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni de gençlere emanet etmiştir. Biliyoruz ki, Türk gençliği de kendisine Atası tarafından emanet edilen bu değere her zaman sahip çıkacaktır. Biz genç iş insanları olarak gençleri önemseyen, onlara inanan ve geleceği onların aydınlatacağını düşünen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağız.

Bu duygu ve düşünceler ile geleceğimizin aydınlık yarınları olan gençlerimizin ve ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli mücadeleye destek veren kahraman milletimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

 

 

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun:

 

“103. yılın mutluluğunu yaşıyoruz”

 

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 103. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Bu duygu ve inançla, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
 Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraber çarpıştığı silah arkadaşları başta olmak üzere bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin