Halkın tarlasından halkın sofrasına. Torbalı Belediyesi buğday hasadına başladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Halkın tarlasından halkın sofrasına. Torbalı Belediyesi buğday hasadına başladı

Facebook'ta paylaş
17/06/2022 , 11:00:43

Torbalı Belediyesi’nin, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına ektiği buğdaylarda hasat başladı. Hasadı başlayan tarlalardan elde edilen buğdaylar, una dönüşerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların sofrasına ulaşacak.

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Kasım ve aralık aylarında toprakla buluşan buğday tohumları, filizlenip boy verdikten sonra hasat edilmeye başlandı. 7 mahallede yaklaşık bin 100 dekarlık alana buğday eken Torbalı Belediyesi buradan yaklaşık 600 ton buğday hedefliyor. Bir kısmı un olacak olan buğdaylar, ‘Halkın tarlasından halkın sofrasına’ sloganıyla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacak. İhtiyaç sahiplerine eşit miktarda dağıtılacak olan un, sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerinden biri olacak. Öte yandan un için ayrılmayan buğday ve samanlar ise satılıp belediyeye kaynak olarak kullanılacak. Atalık tohumları da yaşatmaya devam eden Torbalı Belediyesi, tarlaların bir kısmına karakılçık buğdayı ekti.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UN OLARAK DAĞITILACAK

 

Torbalı Belediyesi’nin kontrolünde ekimi ve bakımı yapılan araziler hava muhalefeti nedeniyle drone ile ilaçlanıp, gübrelendi. Hasadı başlayan buğdayların bir kısmı, başta ekim işlemlerinin gerçekleştiği mahalleler olmak üzere ilçedeki ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak. Buğday hasadı yapılan tarlalarda incelemelerde bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Yılda üç defa ürün alınabilen bereketli topraklara sahip güzel ilçemiz Torbalı'da ekimini yaptığımız Karakılçık ve diğer tür buğdaylarımızın hasadı başladı. Ata yadigarı olan bu tohumlarımızı gelecek nesillere aktarmaya, üretimin ve üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. ‘Halkın tarlasından halkın sofrasına’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, bu yıl 1100 dekarlık alana buğday ektik.  Hasadına başlanan tarlalar, bize iyi bir hasadın müjdesini veriyor. Hasat ettiğmiz buğdayların bir kısmı un olarak halkın sofrasına ulaşacak. Geçtiğimiz yıl 70 ton un dağıttık. Hedefimiz bu yıl bu miktarı çok daha fazla artırmak” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin