CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NDAN YOĞUN İZMİR MESAİSİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NDAN YOĞUN İZMİR MESAİSİ

Facebook'ta paylaş
19/06/2022 , 12:58:06

Son aylarda kamuoyunda  adı ‘Cumhurbaşkanlığı Adaylığı’  için en çok geçen parti liderlerinden biri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Haziran ayının ikinci haftasını yarısını İzmir’e ayırdı.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan programa katılmak üzere kente gelen CHP lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve organize edilen programlara da iştirak etti.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kent yönetimine ilişkin sunum ve değerlendirme toplantısına da katılan Kılıçdaroğlu İzmir’de yoğun ilgiyle karşılandı.

---------

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ödemiş'te çiftçilerle buluştu

İzmirli üretici de “Başka bir tarım mümkün” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küçük Menderes havzasındaki çiftçilerle Ödemiş'te bir araya geldi. Üreticilerin yüksek enerji maliyetleri nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda attığı adımları örnek göstererek, “Güneş enerjisi ile elektrik elde edeceğiz. Kooperatif şeklinde olacak. Çiftçi birlikleri bunun ortağı olacak. Elektrik üretecekler ve çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Köylüyü milletin efendisi yapmaya kararlıyız. Onun için 'Başka Bir Tarım Mümkün' diyoruz” ifadelerini kullandı.

Tireli kadın çiftçi Songül Başkan ise “Küçükbaş hayvancılığı bırakma kararı almıştım ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer destek verdi, bize can suyu oldu, nefes oldu” şeklinde konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında Küçük Menderes'te çiftçilerle bir araya geldi. Ödemiş'teki Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşmaya; Torbalı, Selçuk, Bayındır, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ'dan çok sayıda üretici katıldı. Toplantıda söz alarak kürsüye çıkan kadın üreticiler yükselen maliyetler nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Sorunları dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

“Her şeyin farkındayız”

Çiftçilerin sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu devleti kuran ve aynı zamanda CHP'yi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'köylü ve çiftçi milletin efendisi' diyorsak size sözüm var: Sizi bu milletin efendisi yapacağız! Hiç merak etmeyin. Alın teri döken, günün her saati çalışan, biz evlerimizde otururken karnımızın doyması için emek harcayan sizler bu milletin efendisi olmayacaksınız da kim olacak? Kim yapacak bunları? Kadın kardeşlerimiz 'kar etmiyoruz,  battık' diyorlar. Her şeyin farkındayız” dedi.

“Çiftçinin kredi faizlerini sileceğiz”

Tarım alanının stratejik bir sektör olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eviniz, çamaşır makineniz, arabanız olmayabilir ancak günde en az iki kez karnınızı doyurmak zorundasınız. Sizin değerinizi siyaset kurumu bilmiyorsa o siyaset kurumu batsın. Dertlerinizi biliyorum. Peki, ne yapacağız? İktidar olduğumuzda çiftçileri, besicilerin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Faiz olmayacak, nefes alacaksınız. Sizin nefes almanız, rahatlamanız lazım” şeklinde konuştu.

Her çiftçinin önceden neyi ekeceğini bileceğini de ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Zarar ettiniz mi Türkiye zarar ediyor, siz zarar ederseniz biz karnımızı doyuramıyoruz. Ürünler dışarıdan dünyanın parası verilip alınıyor.  Bunun yolu ne? Kim neyi ekecek, maliyeti ne olacak belli olacak. Biz her alanda taban fiyat belirleyeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi örnek olacak

Çiftçinin yüksek gelen elektrik faturalarına yönelik şikayetleri ile ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde çiftçiye ücretsiz elektrik vereceklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu konuda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Önce doğuda 6 ilden başlayacağız sonra tüm ülkeye yaygınlaştıracağız. Güneş enerjisi ile elektrik elde edeceğiz. Kooperatif şeklinde olacak. Çiftçi birlikleri bunun ortağı olacak. Elektrik üretecekler ve çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriği satacak kar elde edecek. Bu mümkün mü? Elin oğlu yapınca mümkün de biz yapınca mı mümkün olmuyor. Dışarıdan petrol, benzin geliyor, kömür geliyor bunların hepsi para. Allah'ın güneşi parayla mı? Bedava güneş. Sadece paneller kurup elektrik elde edeceksin. Bunun sözünü Şanlıurfa'da, Van'da verdim, burada da veriyorum. Önce Doğu'da 6 ilde başlayacak. Uygulamalardan birini İzmir yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda adım attı. Yapacağız” dedi.

Soyer: "Köylüyü milletin efendisi yapacağız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek başladı. Başkan Soyer, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bugün bizi onurlandırdınız. Sizi burada görmek bizim için büyük bir gurur. İçinde yaşadığımız bu tabloyu hiç birimiz hak etmiyoruz. Bu bereketli topraklarda çok daha iyisi mümkün. Bunu biliyoruz. Bunun kararlılığı ile yanıp tutuşuyoruz. Göreceksiniz bu topraklarda yaşayan insanlar diyecekler ki 'Ben de anam, babam gibi çiftçi olacağım. Ben de bu topraklarda, toprağıma sahip çıkacağım.' Yani köylüyü milletin efendisi yapmaya kararlıyız. Onun için 'Başka Bir Tarım Mümkün' diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yücel: “Büyükşehir Türkiye'nin ötesinde bir tarım vizyonu çiziyor”

Çiftçi ve üreticilerin girdi maliyetleri karşısında hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, “Evet sorunlar çok ama çözümleri de biliyoruz. 'Köylü milletin efendisidir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve 'Bu ülkeye huzuru, barışı getireceğim' diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde adaletli ve liyakatli bir yönetimle bütün sorunları çözebilecek güçteyiz. Bunun en güzel örneğini de 'Başka Bir Tarım' vizyonu ile tarıma, çiftçiye, üreticiye verdiği desteği her fırsatta gösteren, Türkiye'nin ötesinde bir tarım vizyonu çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in öncülüğinde İzmir Büyükşehir Belediyemiz en güzel şekilde gösteriyor” diye konuştu.

Eriş: “Bu düzen bu şekilde gitmeyecek”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de bu düzenin bu şekilde gitmeyeceğini belirterek, “Çiftçimiz dertli. Onların derdi ile dertlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer birlikte Küçük Menderes'te çiftçiye destek oluyoruz” dedi.

Ödemiş CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis ise “Küçük Menderes Ovası dünyanın sayılı ovalarından. Bir yılda üç hasat yapılabiliyor. Ürün çeşidi bakımından çok zengin. Ancak tarım ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımız zor günler geçiriyor” ifadesini kullandı.

Çiftçilerden Soyer'e teşekkür

Çiftçi ve üreticiler de yaşadıkları sorunları anlattı. Songül Başkan isimli üretici, “Yeni hayvancılığa başladım. Balıkesir Üniversitesi Süt ve Süt Ürünleri bölümü mezunuyum. İki çocuğum var. 'Çocuklarım ve ülkem için ne yapabilirim?' dedim. Güzel Tire'miz yemyeşil. Büyükbaş hayvancılığın çok önem verildiği yerdi. Risk alıp küçükbaşa hayvan üreticiliğine girdim. Gelişmiş ülkelerde en fazla küçükbaş hayvancılığa destek veriliyordu. Yem maliyetleri, mazot, elektrik, hepsi çok yük. En son bırakma kararı almıştım ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer destek verdi. Bize yem katkısında bulundu. Bu bize can suyu, nefes oldu. Karar verdim. Başkanım bize güveniyorsa bizim de kendimize güvenmemiz lazım. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.                         

Bölgede çiftçilik yapan Fatma Doğan, Kader Başaran, Hamiyet Esin ve Meliha Yılmaz da söz alarak üretici olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı.     

-------------

Kılıçdaroğlu İzmir’de Balkan ve Rumeli göçmenleriyle buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programının üçüncü gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Balkan ve Rumeli göçmenleriyle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının üçüncü gününde Balkan ve Rumeli derneklerinin temsilcileriyle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Parti Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Balkan ve Rumeli dernek temsilcileri katıldı.

Davetlilere seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İkinci yüzyılda ülkemizi demokrasiyle taçlandırmak için yolumuza devam edeceğiz. Unutmayın o büyük deha, sizin içinizden çıkan bir komutan. 'Benim iki büyük eserim vardır biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise CHP' demişti. Sizleri Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri CHP ile kucaklaşmaya davet ediyorum. Bize katılmaya davet ediyorum. İzmir’de, Ankara’da, Samsun’da, nerede olursanız olun Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için kucaklaşmak, birlikte olmak zorundayız” diye konuştu.

“Kadın ile erkeğin eşit olduğu bir Türkiye”

Balkanlar’da mutlaka CHP ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin devam ettiğini, yüreklerde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Güçlü Türkiye, üreten Türkiye, ifade özgürlüğünün olduğu, ötekileştirmenin olmadığı bir Türkiye, kadın ile erkeğin eşit olduğu bir Türkiye. Halkın iktidarı kurulduğunda, cumhurbaşkanlığını aldığımızda ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız. Çağdaş uygarlığa ulaşacaksak, birlikte mücadele edeceksek omuz omuza bir mücadele başlatmamız lazım.”

Kılıçdaroğlu, “Balkan coğrafyasında ne kadar akrabamız varsa o kadar içli dışlıyız. Oradaki belediye başkanlarıyla dostluğumuz devam ediyor. Buradaki belediyelerimizle oradaki belediyeler kardeş belediye olarak ilişkilerine devam ediyor. Dostluklarımız devam ediyor. Balkanları unuttuğumuzu düşünmeyin” ifadelerini kullandı. 

“Barışı ve kardeşliği birbirimizle uyumdan aldığımız güçle perçinleyeceğiz”
Toplantıda Başkan Tunç Soyer, “Bugün yalnızca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil, aynı zamanda Arnavut Mustafa Çavuş adıyla bilinen ve Priştine’den Ege’ye yerleşen bir Balkan Türkü’nün torunu olarak da aranızdayım” diyerek sözlerine başladı. Başkan Soyer, “8 bin 500 yıllık tarihinde her zaman barışın sembolü olan İzmir, büyük acılar yaşayan, yurtlarından sürülen Balkan halklarına da kucak açtı. Doğdukları yerden koparılan binlerce insanın yaralarını saran bu şehrin Belediye Başkanı olarak İzmir’e, İzmirlilere hizmet edebilmek. Bu öylesine onur verici ki. Şehrimizin asil karakterinde, demokrasinin beşiği olan eşsiz coğrafyasında çok güçlü bir maya var. O mayanın adı, birbirimizle uyum. Geçmişte yaşanan büyük acıların hatırasını bir an olsun unutmadan, bir daha yaşanmamalarını sağlayacağız. Bu topraklarda umudu örgütleyecek, barışı ve kardeşliği birbirimizle uyumdan aldığımız güçle perçinleyeceğiz” dedi.

Barışın ve kardeşliğin şehri İzmir’de Balkan Festivali

Başkan Soyer şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’nin farklı yerlerinde 30 milyona yakın Balkan kökenli nüfus bulunuyor. Balkan coğrafyasında ise halen 10 milyondan fazla akrabamız yaşamını sürdürüyor. Biz, şehrimizde birbirimizle uyumu tesis etmek için Balkan Derneklerimiz ve sivil toplum ile her zaman bir arada, omuz omuzayız. Balkan kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor, yaşanan sorunları birlikte, ortak akıl ilkesiyle çözüyoruz. 1935 yılında Balkan ülkeleri arasında, dostluk ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Balkanlılar Halk Dansları Festivali düzenlenmişti. Biz, Atamızdan kalan bu mirası sahiplendik ve Balkan Festivali geleneğini İzmir’de yaşatmaya devam ediyoruz. Barışın ve kardeşliğin şehri İzmir’de, 23-25 Eylül’de bir kez daha Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Unutulmaz acılar yaşatılarak yurtlarından koparılan Balkan kökenli vatandaşlarımızın sesi olmaya, dertlerine derman olmaya devam edeceğiz.”

“Sizinle omuz omuza yürümekten vazgeçmeyeceğiz”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Balkan deyince akla, vatanı için gözünü kırpmadan canını feda eden mert ve yiğit insanlar geliyor. Kalpaksız Kuvayı Milliyeciler geliyor. Bu ülkenin milli mücadelesinde yanında Balkan silah arkadaşları vardı. O gün kurtuluş mücadelesinde nasıl büyük fedakarlıklar yürüterek başardıysak cumhuriyet değerlerini yeniden yükseltme mücadelesini de sizlerle sürdüreceğiz. Geçmişte yaşanan acılar bugün bu ülkede yaşanmasın, bütünlüğümüze zarar gelmesin diye balkan vatandaşlarımızla yol yürümeye devam edeceğiz. Sizlerle omuz omuza yan yana yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

 

---------

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Konyalılarla buluştu:

“Hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Konyalılarla bir araya geldi. Ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Hemşehri Buluşması'nda Konyalılarla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen buluşmaya İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.

Kılıçdaroğlu: “Daha güzel bir ülkede yaşamaya hakkımız var”

Programda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize değinerek, “Ülkemizdeki gidişattan hiçbirimiz memnun değiliz. Mutfaklarda yangın olduğunu biliyoruz. Bütün mesele demokratik yollarla Türkiye'nin büyümesini sağlamak, önünde bulunduğu sorunları aşmak. Bunun için yapacağımız tek şey var. Yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Tek isteğim var.  Sandığa giderken evlatlarınızı, ülkenizi, bayrağınızı, Türkiye'nin itibarını, demokrasiyi, özgür medyayı düşünün ve düşleyin.  Hepimizin daha güzel bir Türkiye'de yaşamaya hakkı var” dedi.

“Özgür bir Türkiye için”

Kemal Kılıçdaroğlu hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana’nın hem Türkiye’de hem de dünyada saygı gördüğüne değinerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:“Birbirimizin kimliği üzerinden, inançları üzerinden, yaşam tarzları üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin. Benim anne ve babamı seçme özgürlüğüm var mı ki etnik kimlik üzerinden siyaset yapacağım! Benim doğduğum ve değerlerimizi oluşturan aile ve o değerleri neden siyaset konusu yapacağız? Siyasetin konusu Türkiye'nin büyümesidir, kalkınması, gelişmesidir. Daha güzel bir Türkiye'de beraber, özgürce yaşayabiliriz. Evlatlarımızı yetiştirebiliriz. Daha güzel bir Türkiye'de Türkiye'nin kalkınmasına ve büyümesine katkı verebiliriz. Her birimiz alın terimizle çalışabiliriz. Her birimiz ailede huzur içinde yaşayabiliriz. Her anne evladını güzel bir şekilde yatağa yatırdığında o da Türkiye'nin güzelliğini bir şekilde kendi ruhunda, bedeninde, kalbinde hissedebilir. Biz hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız. Yüzyıllar bizi ayırsa bile gönlümüz her zaman Konya'da, Akşehir'de. Ne Konya'yı, ne Akşehir'i, ne Türkiye'yi, ne bayrağımızı, ne de vatanımızı unuturuz. Hep beraber Türkiye'yi büyütüp geliştireceğiz” dedi.

Soyer: “Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seçilmeden önce 'Çok renk, çok ses, çok nefes' diyerek bir kampanya yürütmüştük. İzmir'in en güzel renklerinden,  en köklü seslerinden, en güçlü nefeslerinden olan Konyalılarla birlikte olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Her daim emrinizde olduğumu bilmenizi istiyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Zor günlerden geçiyoruz, zorlukları aşacak gücümüz var.  Yeter ki birlik olalım, bütünleşelim, kucaklaşalım. İyi, doğru ve dürüst insanlar birbirlerini bulduklarında bırakmamalı” dedi. 

İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Genel Başkanı, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan ise, “İzmir'e hizmet ediyoruz. Mevlana'nın felsefesini İzmir'de yaşıyoruz ve yaşatıyoruz” diye konuştu.

---------------

Soyer’den Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimine İzmir sunumu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin yönetim kademesindeki üyelere “Geleceğin Türkiye’si İzmir” vizyonuyla sunum yaptı. İzmir’den Türkiye’ye örnek olacak sosyal demokrat belediyecilik projelerini anlatan Başkan Soyer, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yıl etkinliklerine davet etti.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine "İktidara giden yolda İzmir'in sosyal demokrat belediyecilik çözümleri"ni anlattı. Swissotel’deki toplantıda Başkan Tunç Soyer, İzmir’den hayata geçirdikleri ve Türkiye’ye model olacak çalışmaları anlattı. Sunumunun ilk bölümünde “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla ortaya konulan İzmir Tarımı stratejisi ve yerel tarım politikasından söz eden Başkan Soyer, köylünün doğduğu yerde doymasını sağlayan, kuraklıkla mücadeleyi büyüten, doğayı koruyan, katma değerli ürünlerle kentteki gıda sanayini ve istihdamı büyüten uygulamaları aktardı.

“Körfez’i sabırla ve kararlılıkla temizliyoruz”

Yüzülebilir Körfez” hedefiyle oluşturdukları stratejiyi paylaşan Başkan Soyer, yağmur suyu ayrıştırma projeleri, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapılacak kapasite artırım ve revizyon çalışmaları ile yeni projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Soyer, Körfez’in nasıl temizleneceğine dair net, bilimsel bir yol haritası oluşturduklarını söyleyerek  “Bu planı sabırla ve tam bir kararlılıkla uyguluyoruz” dedi.

“Doğayla uyum için İzDönüşüm projesi”

Türkiye’de yeşil altyapıyı bir altyapı meselesi olarak kabul eden ilk belediye olduklarının da altını çizen Soyer, dönemin sonunda İzmir kent merkezini çepeçevre saran 35 Yaşayan Park’ın hizmete gireceğini, milyonlarca metrekarelik rekreasyon alanlarıyla şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 16 metrekareden 30 metrekareye çıkacağını dile getirdi.

İzmir’i doğayla uyumlu hale getirmek için hane ölçeğinde de çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Soyer, İzmir’de çöp kavramına son veren İzDönüşüm projesini detaylarıyla anlattı.

Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm modeli

Başkan Soyer’in sunumunda kent içi bisiklet altyapısı, kırsal bisiklet rotaları ve İzmir’de bisiklet kültürünün geliştirilmesi için yapılan çalışmalar ile sokak hayvanlarına yönelik tesis ve projeler de yer aldı. Dünyanın ilk Cittaslow Metropol’ü İzmir’de bu kapsamda yapılan uygulamalara ilişkin bilgi veren Soyer, tarım, kentsel dönüşüm ve toplu ulaşıma uyguladıkları kooperatifçilik modelini depremzedeler için de hayata geçirerek Halk Konut projesini başlattıklarını söyledi.

 

İZETAŞ ile 1 milyar 485 milyon lira tasarruf

Başkan Soyer’in sunumunda yer verdiği konulardan biri de İzEnerji bünyesinde kurulan İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi (İZETAŞ) oldu. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen İZETAŞ’ın beş yılın sonunda, bugünkü fiyatlar üzerinden toplamda 1 milyar 485 milyon lira tasarruf sağlayacağını vurgulayarak bu uygulamanın Türkiye’ye örnek bir model olduğunu belirtti.

 

Halk Ekmek modelini anlattı

Soyer, sosyal yardımlar ve dayanışma uygulamaları hakkında da detaylı bilgi verdi. Halk Ekmek projesiyle sadece geçim derdindeki yurttaşları değil, aynı derdi yaşayan fırıncıları da desteklediklerini belirterek, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası ile imzaladıkları protokolle ekmek fırınlarının yüzde otuzluk atıl kapasitesini faaliyete geçirdiklerini anlattı. Soyer, 130 bin adet olan günlük üretim arzını yeni bir ekmek fabrikası kurmaya ihtiyaç duymadan kısa sürede 250 bine ulaştırdıklarını söyledi.

 

“İzmir’i demir ağlarla örüyoruz

Raylı sistem projelerini de aktaran Soyer, Narlıdere Metrosu ile Çiğli Tramvayı’nın Cumhuriyet’in yüzüncü yılında hizmete alınacağını, 28 kilometrelik Karabağlar Gaziemir Metrosu, 27.5 kilometrelik Otogar Kemalpaşa Metrosu ve 5 kilometre uzunluğundaki Örnekköy Yeni Girne Tramvay hattının İzmir’e kazandırılacak yeni güzergahlar olduğunu söyledi. Soyer, yapımına başladıkları Buca Metrosu’nun, Türkiye tarihinde bir belediyenin kendi kaynakları ile yaptığı en büyük yatırım ve İzmir tarihinin en büyük projesi olduğunu dile getirdi.

 

İzmir EXPO ve Terra Madre’ye ev sahipliği yapıyor

Başkan Soyer, İzmir turizminin geliştirilmesine yönelik projeler hakkında bilgi vererek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaya koyduğu Çeşme projesine karşı çıkış nedenlerini de açıkladı. Soyer, İzmir’in ev sahipliği yapacağı Expo 2026 ve İzmir Enternasyonal Fuarı’na paralel olarak Eylül ayında düzenlenecek Terra Madre Anadolu gastronomi fuarından da söz etti.

 

Acil Çözüm Ekibi iki yılda sorunları çözdü

Başkan Soyer’in sunumunda yer verdiği önemli başlıklardan biri de “Acil Çözüm Ekibi”nin çalışmaları oldu. Son iki yılda kent merkezindeki dezavantajlı mahallelerin sorunlarını süratle çözüme kavuşturduklarını söyleyen Soyer, Çocuk Belediyesi, Gençlik Belediyesi, Masal Evleri, “Anahtar" adıyla kadınlara bütüncül hizmet sunan Sosyal Yaşam Kampüsü, kadın istihdamı ve engellilere yönelik projelerini de tek tek anlattı. Soyer, sosyal hizmet alanındaki çalışmaların öneminin altını çizerek “Dokuz Eylül, Ege, Katip Çelebi üniversitelerimizde ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde günlük 4 bin kişilik yemek dağıtımına başladık. Yine okullarınıza çıkan altı noktayı “Çorba Durağı”na çevirdik. 5 bin 547 üniversite öğrencisine, sekiz ay için toplam 3 bin 200’er lira eğitim desteği verdik” dedi.

 

Can dostlara destek artıyor

İzmir Veteriner Hekimleri Odası ile Sahipsiz Sokak Köpekleri Rehabilitasyon Projesi’ni başlattıklarını dile getiren Soyer, Türkiye’de ilk ve tek olan bu örnek proje ile can dostların kulak küpesi ve mikroçip ile işaretlenerek anlık takip altına alındığını, belediye tarafından yapılan kısırlaştırma hizmetlerine Veteriner Odaları’nın kapasitesini dâhil ederek kısırlaştırılan hayvan sayısını önemli miktarda artırdıklarından söz etti.

Başkan Soyer son olarak katılımcıları İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılı kapsamında Eylül’de başlayacak yüzüncü yıl etkinliklerine davet etti. 

Sunumun ardından Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yönetim kademesine teşekkür ederek onları sahneye davet etti.

 

-----

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı sürüyor

Kılıçdaroğlu Acil Çözüm Projesi uygulanan mahalle muhtarlarıyla buluştu

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı Acil Çözüm Ekibi projesi sayesinde mahallelerindeki sorunları çözüme kavuşan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Soyer’in hizmetlerinden muhtarların duyduğu memnuniyetin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları tüm engellemelere rağmen, şikayet etmeden, engelleri aşarak hizmet ediyor” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının üçüncü gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Acil Çözüm Ekipleri’nin sorunlarını hızla çözüme kavuşturduğu dezavantajlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kahvaltıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Milletvekilleri Ednan Arslan, Tuncay Özkan, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Acil Çözüm Ekibi'nin yöneticileri, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Konak, Çiğli ve Menemen’den gelen, Acil Çözüm Projesi'nin uygulandığı 33 mahallenin muhtarı katıldı.

 

“Yeni siyaset anlayışı”

Toplantıda muhtarların yaşadığı sorunları dinleyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını söyledi. Seçimlerden önce belediye başkanlarına 7 maddelik bir bildiri okuduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “ Bu 7 maddeyi duvarınıza asın, ayda bir bakın, dedik. Bu 7 maddede hizmeti önce arka mahallelere götürün, dedik. Hiç kimse kendini orada sahipsiz hissetmeyecek, dedik. Çocukların mutlu olmasını sağlayın, dedik. Fakir mahallelere kreşler açın, dedik. Çok farklı inançlarda insanlar var. Bütün ibadethanelerini tertemiz yapacaksınız, dedik. Bu hizmetler sadece İzmir’de değil bizim belediyelerimizin olduğu her yerde hakim. Belediye başkanlarımız kentlerinin tamamında kendine oy versin, vermesin bütün vatandaşlara hizmet eden bir anlayışla çalışıyor. Elbette karşılarına engeller çıkartıyorlar. Ama sonuçta şunu diyoruz: Sakın ola şikayet etmeyin. Engeli aşın ve hizmete devam edin. Başkanlarımız harcadığı her kuruş paranın hesabını veriyor. Böylelikle Türkiye’de siyasetin temizliğini sağlamaya çalışıyoruz. Kentin varoşlarının kentin merkeziyle aynı kentte yaşayabildiklerini hissetmesi lazım. Biz belediye başkanlarımızla yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’de oturtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi lazım”

Kılıçdaroğlu, muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Mahallelerin sorunlarını en iyi mahalle muhtarı bilir. Eğer siz hayatın gerçeklerini bilmezseniz sorunu yaşayanlara çözüm getiremezsiniz. Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi lazım. Mahalleye en iyi hizmeti götürecek olan muhtarlardır. Mahalle muhtarlarının bütçesi olması gerektiğini söyledik. Muhtarlar o bütçelerle mahallede vatandaşın sorunlarına anında çözüm getirebilmesi lazım. Muhtarlar ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olur. O nedenle biz muhtarların güçlenmesini isteriz. Biz muhtarlıkla ilgili bir hazırlık yaptık. Bir Muhtarlık Temel Kanunu hazırlayalım dedik. Muhtarların derneklerine gönderdik. Kanun teklifi, TBMM’ye gitti ama AKP ve MHP kanun tasarısı muhalefetten geldiği için reddetti. Gerekirse 'siz verin' dedik; kabul etmediler. 'Önemli olan sorunun çözülmesi' dedik. Muhtarların çok güçlü hale gelmesi lazım” dedi.

 

Kılıçdaroğlu: Başkanlarımız sorunların çözülmesi için gerekli çabayı gösteriyor

Muhtarların Tunç Soyer’den duyduğu memnuniyetten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Acil Çözüm Ekibi’nin özelliği doğrudan doğruya sorunla muhatap olup, sorunun çözümü için başkanın talimatıyla çalışan bir ekip olması. Hepinizin önünde teşekkür ediyorum. Eğer muhtarlar mutluysa biz de mutluyuz. Muhtarlar dert anlatırsa biz görevimizi yapmamışız, eksiğiz demektir. Bu bütün sorunlar çözüldü anlamına da gelmez. Ama ne var ki Büyükşehir Belediye Başkanını aşan sorunlar olabilir. Bunların iyi anlatılması lazım. Şunu unutmamamız gerekir: belediye başkanları da denetleniyor. Sayıştay denetçisi, İçişleri Bakanlığı müfettişi, valiler, savcılar, önüne gelen denetliyor. Dolayısıyla hele bir de CHP’li olunca ‘acaba bir yerden bir şey bulup da bunları hapse atabilir miyiz, görevden alabilir miyiz’ diye bir de özel çaba var. Bu yüzden dikkatli oluyor belediye başkanlarımız. Ama sorunların çözülmesi için gerekli çabayı gösteriyor başkanlarımız” ifadelerini kullandı.  

 

“Gücüm yettikçe daha fazlasını yapacağım”

Muhtarların kendisi ve Acil Çözüm Ekibi için söylediği sözlerden dolayı duygularını dile getiren Başkan Soyer, “Ben bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bu övgü sözcüklerini duymamıştım. İlk defa bu cümleleri burada duyuyorum. Hepsi beni çok onurlandırdılar ve güç verdiler, mutlu ettiler. Ne yapsam az onlar için. Çok daha fazlasına layıklar. Gücüm yettikçe daha fazlasını yapma gayreti içinde olacağım” dedi.   

 

“Biz de artık ön sıradakilerle aynı manzaraya sahibiz”

Toplantıda mahalle muhtarları teker teker söz alarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na talep ve görüşlerini aktardı ve “Tunç Başkanımız arka sıradakilere pencere açtı. Biz de artık ön sıradakilerle aynı manzaraya sahibiz” dedi.

 

------------

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı

İzmir’de 5 bin 248 işçiyi sevindiren TİS imzası

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası arasında 5 bin 248 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle imzalandı. Törende konuşan Başkan Soyer, “Bu dönemde yan yana, tek yürek olarak yol yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşit işe eşit ücret ilkesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası (Belediye-İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ, İZBETON, İZDOĞA ve İZSU’daki 5 bin 248 personeli ilgilendiriyor.

 

Celal Atik Spor Salonu’nun bahçesinde düzenlenen imza törenine CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul katıldı. İşçilerin alın terine, emeklerine sonsuz saygı duyduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “100 binin üzerinde taşeron işçisi vardı ve hiç birisinin doğru düzgün sosyal güvencesi yoktu. Hiç birisinin doğru dürüst gelecek güvencesi yoktu. Erzurum’dan başlayarak örgütledik işçileri. Önce dernekler kurduk. Sokak sokak mücadelesini verdik. Ve yüz binlerce kişiye kadro vermek zorunda kaldılar. Şu an da yine on binlerce taşeron işçisi var. Hakkı hukuku savunmak zorundayız. Örgütlü olduğunuz için güçlüsünüz. Bölünüp ayrışırsanız hakkınız aranmaz bu tuzağa düşmeyin. Yüz binler açlık sınırının altında gelir alıyor. TÜİK’in önüne giderken sadece işçinin hakkını değil dul ve yetimlerin, memurun, emeklinin hakkını savunmaya gittim. Sorunu çözeceğiz kararlıyım. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sizden sadece sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oy kullanmanızı istiyorum. Yeni bir değişime ve dönüşüme ihtiyacımız var. Yeni sözleşmeniz hayırlı olsun. Darısı milyonlarca işçiye darısı dul ve yetimlere” dedi. 

 

Eşit işe farklı ücret dönemi bitiyor

Aday olduğunda eşit işe farklı maaş döneminin biteceği sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Bugün buna bir adım daha yaklaştık. Çalışanlarımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerine imkan verecek uygun bir ücretle çalışmalarını, geleceğe güvenle bakmalarını ve işsizlik korkusundan uzak bir yaşam sürdürmelerini sağlamayı amaç edindik” şeklinde konuştu.

 

Birleşe birleşe mücadele dönemi şimdi yeniden başlıyor

Başkan Soyer toplumun artık kutuplaşmayı, ayrışmayı, emek sömürüsünü, halkın sırtına basılarak liyakatsiz yükselmeleri, gelir adaletsizliğini, ülkenin zenginliğinden, refahından bir avuç insanın faydalanmasını ve halkın yoksulluğun pençesine atılmasını kabul etmediğini söyledi. Soyer, “Bu sözleşmeler, birlikte başarımızdır. Bu dönemde karşı cephelerde değil, siz ve biz olarak hiç değil, tam aksine yan yana, tek yürek olarak yol yürüdük, yürümeye devam edeceğiz. Birleşe birleşe toplu iş sözleşmesini yaptık. Ama asıl birleşe birleşe mücadele dönemi şimdi yeniden başlıyor” diye konuştu.

 

Kuracağımız memlekette emek en yüce değer olacak

Başkan Soyer emeğin en yüce değer olduğunun altını önemle çizerek, “Kuracağımız güzel memleket, emeği en yüce değer kabul eden bir memleket olacak. Kuracağımız yeni memleket, ezilenin olmadığı birlikte el ele vererek çok daha güzel günler yaşayacağımız memleket olacak. O günleri görmek için omuz omuza birlikte çalışmaya, emek vermeye, ter dökmeye devam edeceğiz. O güzel geleceği sizlerin elleriyle hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

 

Türkiye’nin hiçbir yeri İzmir gibi de değil.

Belediye İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul ise, “Yıllardan beri toplu sözleşme yapıyorum. Şunu görüyorum ki önümüzde yıllarda toplu sözleşme olmayacak. Örgütlü toplama olmayacak. Buna müsaade etmeyecekler. İzmir, Türkiye gibi değil. Türkiye’nin hiçbir yeri İzmir gibi de değil. Bunu herkes bilsin.  Öncelikle biz işçiler emekçiler gidecek başka kaçacak yerimiz yok. Bizim vatanımız burası biz örgütlü olacağız örgütlü hareket edeceğiz. Bizim derdimiz özgür bir ülke. Demokratik hakların özgürce kullanılabileceğiz adaletli bir ülke. Çağdaş ülkeyi yaratmak için adaleti sağlamak için uğraşmalarıyız” şeklinde konuştu.

 

Günlük ücretlerde yüzde 35 artış

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ile Belediye İş Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, günlük ücretlerde yüzde 35 oranında ücret artışı sağlandı. Yeni göreve başlayanlara uygulanan kıst ücret uygulamasına son verildi. Eski çalışanlar ile yeni başlayanlar arasındaki fark ortadan kaldırıldı. Ayni yardımlarda iyileştirme yapılarak nakdi yardıma çevrildi. Yemek ve yakacak ücretleri gerçek enflasyon dikkate alınarak artırıldı.

 

---------

 

Atatürk ve İnönü’den 80 yıl sonra Kılıçdaroğlu CHP Lideri sıfatıyla İzmir Milli Kütüphanesi’nde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Milli Kütüphanesi’ni ziyaret ederek Şeref Anı Defteri’ni imzaladı. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’den 80 yıl sonra CHP Genel Başkanı sıfatıyla kütüphaneyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu deftere, “Bu kütüphanede gelecek kuşaklara devredeceğimiz bir hazine yatıyor” diye yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının üçüncü gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’den 80 yıl sonra İzmir Milli Kütüphanesi’ni ziyaret ederek anı defterini imzaladı. “Milli” unvanı taşıyan tek sivil toplum kütüphanesi İzmir Milli Kütüphanesi’ne büyük ilgi gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eşlik etti. 1912 yılında kurulan kütüphanede Türkiye’de basılan bütün yazılı ve basılı yayınların yanı sıra yaklaşık 1,5 milyon kitap, 4 bin civarında el yazması bulunuyor.

Kütüphanenin 110’uncu yılı anısına şeref defterini imzalayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı: “Bu kütüphanede gelecek kuşaklara devredeceğimiz bir hazine yatıyor. Kütüphaneyi kuranlara bugününe kadar yaşatanlara minnet borçluyuz.”

İnönü’nün ardından gelen ilk CHP Genel Başkanı 

Tarihi kütüphaneyi Mustafa Kemal Atatürk üç kez ziyaret etmiş ardından CHP Genel Başkanı sıfatıyla son olarak 1942 yılında İsmet İnönü ziyaret etmişti. 110’uncu yıl anısına kitaplaştırılacak şeref defterinin içerisinde Kazım Karabekir’den, Sabahattin Ali’ye, Yahya Kemal’e kadar birçok değerli ismin notu yer alıyor.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:35:51
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:28:27
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin