Karaburun dağlarında “Kırkım” coşkusu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Karaburun dağlarında “Kırkım” coşkusu

Facebook'ta paylaş
27/06/2022 , 11:22:49

Karaburun Belediyesi tarafından ilçeye özgü kıl keçisini koruyarak yaşatmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Kırkım Şenliği’nin 9’uncusu, Karaburun Kavaklıkuyu Mevkii’nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen şenlik kapsamında, gün boyunca geleneksel keçi kırkımı gerçekleştirildi. Yerel üreticilerin satış stantlarında Karaburun’a özgü lezzetler ziyaretçilerle buluşurken, gelenekselleşen “En Güzel Keçi/Teke/Oğlak ve En Güzel Kırkım” ile “Karaburun Keçi Sütlü-Keçi Peynirli Yemek ve Tatlılar” yarışmaları keyifli anlara sahne oldu.

Çan, keçe ve sepet atölyeleri ve üretici sohbetleri, söyleşiler, kırkım temalı fotoğraf çekim alanları, canlı heykel gösterileri, halk dansları gösterileri, çocuk atölyeleri, davul- klarnet ile Karaburun Yarımadası havalarının yanı sıra “Keçi Yetiştiriciliği” temalı fotoğraf sergisi de gün boyu ziyaretçilere açıktı.

Şenliğin açılışında konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, keçi yetiştiriciliğinin Karaburun ile özdeşleşen, ilçenin ekonomisinde çok önemli bir yer tutan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

 

// HAYVAN SAYISI KORKUTUCU HIZLA AZALIYOR

 

Bu önemli mesleğin yapanların azalması ile birlikte hayvan sayısının korkutucu hızla azaldığına dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Keçi yetiştiriciliği sadece biz Karaburunlular için kutsal değil. Sizler için de, çocuklarınızın sağlıklı beslenmesi için de kutsal bir meslek…Bu topraklarda yetişen her bitki, her canlı; kültürümüze can veren ve asırların birikimi ve hikâyelerinden damıtılmış birer eserdir.  Bu hikâyelerin baş kahramanları olan kıl keçilerimizin sayısının artması, daha fazla hemşehrimize refah sağlaması için Karaburun Belediyesi olarak insanüstü gayret gösteriyoruz, göstereceğiz... Hem bizlerin hem de Keçilerimizin yaşam alanlarını daraltanlara ve doğa düşmanlarına karşı yaptığımız mücadele, aslına bakarsanız keçilerimizin yaptığı mücadeledir. Bizler de tıpkı keçilerimiz gibi inatla ve ısrarla bu mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

Şenlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu  ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da yer alırken, İzmir’in farklı noktalarından tur otobüsleri ile gelen yüzlerce vatandaş unutamayacakları bir gün geçirdi.

Sunuculuğunu, Erciyes Üniversitesi’nde on binlerce öğrenciye İzmir Marşını söyletmesi ile Türkiye gündemine gelen Ersin Show’un yaptığı şenlikte, Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Müziği Orkestrası da bir konser verdi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin