Torbalı Belediyesi, nohut, bulgur, un, reçel ve yağ üreterek ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaşıyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Torbalı Belediyesi, nohut, bulgur, un, reçel ve yağ üreterek ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaşıyor

Facebook'ta paylaş
04/08/2022 , 11:58:03

Belediyeye ait tarlalarında üretim yapmaya devam eden Torbalı Belediyesi, bu yıl buğdayın yanı sıra bazı arazilerine de nohut ekti. Bölgede uzun yıllar sonra ilk defa ekilen nohut ürününden ciddi verim alan Torbalı Belediyesi hem Torbalı Ovası’na yeni bir ürün kazandırdı hem de ihtiyaç sahiplerinin sofrasına nohut ulaştırdı. Nohut üretim fikri şu şekilde gerçekleşti. Torbalı Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne giderek bir dizi araştırmacılarla görüştü. Gerekli incelemelerden sonra belirlenen araziye leblebi yapımına da uygun olan, Sarı 98 türündeki nohut ekildi. Üretim safhasında gerekli ilaçlama ve bakım çalışmalarını yürüten Torbalı Belediyesi başarılı bir şekilde hasadı da gerçekleştirdi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN SOFRASINA ULAŞACAK

Gerekli elek çalışmalarından sonra elde edilen nohudun bir kısmı tohumluk olarak ayrıldı. Geriye kalan nohutlar ise paketlenip, Torbalı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne devredildi. Bu nohutlar, burada karakılçık buğdayından elde edilen un, yine belediyenin ürettiği karakılçık ve diğer buğday türlerinden yapılan bulgur,  belediye zeytinliklerinden elde edilen zeytinyağı ve ceviz bahçelerinden elde edilen cevizlerden yapılan ceviz reçelleri ile birlikte Torbalı’daki ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşacak. ‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına’ sloganıyla ilçede gerçekleşen bu proje hem toprakların boş kalmamasını hem de ihtiyaç sahiplerinin sofralarının zenginleşmesini sağlıyor.

ÜRETİCİYE DE DESTEK OLUYOR

Torbalı Belediyesi’nin tarlalarından bereket fışkırmaya devam ediyor. Belediyeye ait zeytin tarlalarından yağ, buğday tarlalarından un ve bulgur, nohut tarlalarından ise sofralık nohut üreten belediye, hem sosyal belediyecilik anlayışına uygun hareket ediyor hem de tarımda sürekliliği sağlamış oluyor. Bununla da kalmayıp Torbalı çiftçisine her türlü ekipman desteğini sağlayan, bu anlamda drone dahil çeşitli makinelerin alımını gerçekleştiren Torbalı Belediyesi, üreticinin de yanında yer alıyor.

BAŞKAN TEKİN: TARIM ÜLKEMİZİN GELECEĞİ

Tarımın bu ülkenin geleceği olduğunu savunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Her ne kadar bu proje ‘Halkın Tarlasından Halkın Sofrasına’ sloganını taşısa da bu aslında tarımın devamlılığını, üretimin önemini de ortaya çıkaran bir proje. Evet biz burada ürettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırıyoruz ama bir yandan da ovaya yeni ürünler kazandırıyoruz. Torbalı topraklarında çok karlı bir ürün olan nohudun üretilebileceğini, ata tohumumuz olan karakılçık buğdayından çok lezzetli bulgur yapılabileceğini gösterdik. İlçede 30 yılı aşkın süredir yemek sanayisi alanında hizmet veriyorum, iddia ediyorum ömrümde bu kadar lezzetli bir bulgur yemedim. Torbalı’nın artık karakılçık bulguruyla da anılması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Öte yandan Torbalı Belediyesi üreticiye tohum desteği sağlamaya devam edecek.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin