Seyla Süvari hanımın hayrı, ‘Komşu’nun taziye duyarlılığı…
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Seyla Süvari hanımın hayrı, ‘Komşu’nun taziye duyarlılığı…

Facebook'ta paylaş
05/08/2022 , 15:54:23

 

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari ve İlker, Figen kardeşlerin anneleri Seyla hanımın vefatının 52'si sebebiyle hayır yaptı.

Seydiköy kültürü gereği vefat sonrası aile bireyleri tarafından Gaziemir Meydanında hayır yapılıp dağıtılıyor.

Kazanlarca hazırlanan etli-pilavlar ayran eşliğinde ilçe sakinlerine ikram edilirken, hayırdan alanlar da ölen kişiye dua ederek, rahmet diliyor.

Süvari Ailesi’nin acısını paylaşmak ve taziyede bulunmak üzere Türkiye’ye gelen ve dedesi de 1923’teki Mübadele sonrasında Selanik’e göçen Atena Roumeliotis ve eşi Athanasıos Roumeliotis’te Selya hanım için yapılan hayra katıldı, mezarını ziyaret ederek saygılarını iletti. Aynı zamanda mübadele ile Selanik’e göçenlerin kurduğu Politistikos Syllogos Smyrnaion Mikrasiaton Vathillako Derneği’nin başkanlığını yapan Atena Roumeliotis kendi toplumları tarafından da kutsanan Seydi Baba Türbesi’ni de ziyaret ederek dua etti.

1923 Mübadelesi ile Yunanistan’ın çeşitli bölgelerinden İzmir’e gelerek Gaziemir’e yerleşenlerin kurduğu Seydiköylüler Derneği ile Türkiye’nin ve İzmir’in çeşitli bölgelerinden Yunanistan’ın Selanik kentine yerleşenlerin kurduğu Politistikos Syllogos Smyrnaion Mikrasiaton Vathillako Derneği’nin ortak buluşma noktası elbette ki Anı Evi’ydi. Seydiköy’ün Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi sakinlerinden kalan objeler ziyaret edenleri duygusal bir ortama taşırken yaşanan trajedilerin geride bırakılarak halkların kardeşliğinin halen en geçerli duygu olduğu gerçeğini de ortaya koyuyor.

Selanik’teki mevkidaşının taziyede bulunmak için Gaziemir’e gelmiş olmasından aile olarak çok değerli bulduklarını ifade eden Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari “Atena hanım ve eşi gerçekten de çok iyi insanlar. Dedeleri, Anadolu’dan oraya göçmüş olsa da buradaki adetlerini, geleneklerini sürdürüyorlar. Geçmişlerine değer veriyorlar. Bizler onlarla ne zaman temas kursak çok mutlu oluyorlar. Tıpkı bizler gibi misafirperver insanlar. Bizler iki Seydiköy derneği olarak barışa biraz olsun katkımız oluyorsa bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz”dedi.     

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin