TÜRK MİLLETİ 10 KASIM’DA ATATÜRK’Ü ANACAK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

TÜRK MİLLETİ 10 KASIM’DA ATATÜRK’Ü ANACAK

Facebook'ta paylaş
09/11/2022 , 11:22:44

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84’üncü yılı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nde, bağlı yurt dışı temsilciliklerinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde anma törenler düzenlenecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de  Cumhurbaşkanı ve TBMM Meclis Başkanı ve Parlamento’da Grubu bulunan siyası partilerin genel başkanları, Türkiye Cumhuriyeti’nin üst yönetim bürokrasisi katılımıyla gerçekleştirilecek. Aslanlı yoldan Anıtkabir’e yürüyecek olan kortej daha sonra Anıtkabir’e geçerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak. Ardından Atatürk’ün manevi şahsı huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı okunacak. İstiklal Marşı’nın okunuşu sırasında gönderdeki Türk Bayrağı (Tüm Türkiye’de ve dış temsilciliklerde)  yarıya indirilecek ve yarıya indirildikten sonra gün batımına kadar yarıda kalacak. Ardından Cumhurbaşkanı Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak.

Başkent Ankara’da olduğu gibi Atatürk’ün vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı’nda da aralarında İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı’nda bulunduğu heyetin riyasetinde anma töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de de Atatürk Anma törenlerinin ilki Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilecek.  İzmir Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı Atatürk Anıtı’na saygı çelengi bırakacak. Ardında 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde de ilk tören saat 8.40’ta başlayacak. Gaziemir Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek törende Gaziemir Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı, TBMM’de gurubu bulunan partilerin ilçe başkanları, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri temsilcileri hazır bulunacak. Kaymakam, belediye başkanı ve garnizon komutanının Atatürk Anıtı’na saygı çelengi bırakmalarının ardından 2 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Gaziemir’de daha sonra saat 10’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Etkinliği gerçekleştirilecek. Abdülhamit Han Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Özel Dokuz Eylül Koleji’nin öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı “Bir Destandır Atatürk” adlı oratoryo Özel Dokuz Eylül Koleji’nde sahnelenecek.

10 Kasım nedeniyle  Gaziemir Belediyesi’de “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” söyleşi düzenledi. Gaziemir AKM’de saat 20.00’de düzenlenecek söyleşiye, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ konuşmacı olarak katılacak.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin