GAZİEMİRLİ ÖĞRENCİLER ‘İNSAN HAKLARI’NI RESİM VE KOMPOZİSYON İLE BETİMLEDİLER.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

GAZİEMİRLİ ÖĞRENCİLER ‘İNSAN HAKLARI’NI RESİM VE KOMPOZİSYON İLE BETİMLEDİLER.

Facebook'ta paylaş
10/12/2022 , 12:02:06

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler genel kuruluna sunularak kabul edilen İnsan Hakları Bildirisi tüm dünyada geçerli olan evrensel bir metin halinde kabul görüyor.

Türkiye’nin 27 Mayıs 1949’da imzalayarak uygulamaya koyduğu sözleşmenin BM’de kabul edilişinin yıl dönümü de resmi ve özel kurumların hazırladığı programlarla kutlanıyor.

Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir resim ve  kompozisyon yarışması düzenlendi.

Resim yarışmasında Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Orta Okulu öğrencilerinden İlayda İbar birinci olurken, kompozisyon yarışmasında ise Özel Rota Koleji öğrencilerinden Zeynep Nur Aydın birinci oldu. Resimde ikinciliği Remzi Doğan Orta Okulu’ndan Ecrin Burakgazi, üçüncülüğü ise Gazi Umurbey Ortaokulu’ndan Ceren Kuru elde etti. Kompozisyon dalında ikinciliği Şehit Üsteğmen Murat Yıldız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Aksu ve üçüncülüğü Abdülhamit Han Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Açelya Koçak elde etti. Derece alan öğrencilere ödülleri Gaziemir Kaymakamı Dr.Ahmet Süheyl Üçer tarafından takdim edildi.

Öte yandan Gaziemir İlçe İnsan Hakları Kurulu 10 Aralık İnsan Hakları nedeniyle bir toplantı gerçekleştirdi.  Gaziemir İlçe Gaziemir Kaymakamı Dr.Ahmet Süheyl Üçer’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda İzmir Barosu temsilcisi Av. Ayşegül Karpuz tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Av. Ayşegül Karpuz İnsan Hakları’nın tarihsel süreci ve günümüz uygulamaları hakkında kurul üyelerine ve katılımcılara bilgi verdi.

Gaziemir İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Gaziemir İlçe İnsan Hakları Kurulu toplantısına İlçe Emniyet Müdürü Şenol Kurt, İlçe Müftüsü Zekeriya Çallı, İlçe İnsan Hakları Kurulu Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu üyeleri Türker Küpcük, Erkan Çoban; İnsan Hakları İhlallerini Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyon üyeleri Av. Ayşegül Karpuzlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Av.Dilek Küçüksüslü; İnsan Haklar Bilincini Geliştirme Komisyonu üyeleri Av.Pınar Meral, Didem Baysal; Gaziemir muhtarlarında bulunduğu katılımcılar iştirak etti.     

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin