İZMİR’İN YENİ METROSUNA YENİ GÜZERGAH!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İZMİR’İN YENİ METROSUNA YENİ GÜZERGAH!

Facebook'ta paylaş
01/01/2023 , 19:12:43

Daha önce Halkapınar’dan Gaziemir ve Sarnıç’a oradan Adnan Menderes Havalimanı’na uzanan yeni metro hattında değişikliğe gidildi. İzmir’in yeni metro hattının Sarnıç bölümü iptal edilirken, söz konusu hattın güzergahı Adnan Menderes Havalimanı’ndan Sanayi, Görece üzerinden Menderes İlçe Merkezi olarak belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2030 İzmir Ulaşım Master Planı kapsamındaki İzmir Hafif Raylı Sistemi (HRS) yeni hat planını onayladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ‘İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin yeni metro hattı toplam 31,5 km uzunluğunda olacak ve 24 duraktan oluşacak. Buna göre Menderes’ten başlayan metro güzergahı havalimanı ve Görece’den sonra Gaziemir sınırlarında ilerleyecek. Gaziemir merkez üzerinden Fuar İzmir üzerinden Karabağlar sınırlarında ilerleyecek. Eski İzmir caddesi üzerinden devam ederek Konak General Asım Gündüz Caddesi üzerinden Gürçeşme, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Gıda Çarşısı üzerinden Halkapınar’a ulaşacak. Yeni hat Halkapınar Metro-İZBAN-İZTRAM, (Kılçıkla) Konak Metro ve Üçyol Metro ve Adnan Menderes Havalimanı İZBAN istasyonları ile entegre çalışacak.

 

İNŞAAT 5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Projenin etüt çalışmaları ilgili yapılan ihaleyi kazanan Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Şirketi ile 15 Haziran 2022 tarihinde sözleşme imzalandı. Projenin inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 5 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Projeksiyon çalışmalarına göre proje ile 2030 yılında saatte maksimum 18.494 yolcu, 2050 yılında ise saatte maksimum 23.532 yolcu taşınması hedefleniyor.

 

MENDERESLİLER MEMNU, SARNIÇLILAR İSE BURUK

 

Yeni metro hattının Menderes ilçe merkezine ve Görece’ye ulaşacak olması yöredeki vatandaşlar arasında büyük mutlulukla karşılandı. Son yıllarda giderek gelişen ilçeye ulaşım master planında yer alan metro hattına da dahil edilmesi Menderes’e olan ilgiyi daha da arttıracak.

 

Öte yandan yeni metro hattının Sarnıç’ta başlayacağı yolunda önceden yapılan açıklamaların etkisindeki Sarnıçlılar güzergahtan çıkarılmış olmalarının üzüntüsünü yaşıyorlar. Uzun vadeli bir proje olmasına karşın metronun Sarnıç’a gelmesini bölgelerinin gelişimi açısından çok önemli olduğuna inanan bölge sakinleri tam bir hayal kırıklığı içinde.

 

Duruma ilk tepkiyi gösteren Ak Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca. Atmaca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gelinen son noktayı eleştirdi. Uğur İnan Atmaca “2019’da metro Sarnıç’a uzatılacak diyenler, 2022’de hattın bu kısmını iptal etti.  50 bin gündüz nüfusunun araç yükünü ve Akçay caddesinin trafiğini rahatlatacak bu proje neden iptal edildi? Vizyonsuz ve yalancı yönetiminiz iflas etti! Halil Arda” ifadelerini kullandı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin