İSVEÇ'TEKİ ÇİRKİN OLAYA HIRİSTİYAN TEMSİLCİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İSVEÇ'TEKİ ÇİRKİN OLAYA HIRİSTİYAN TEMSİLCİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Facebook'ta paylaş
22/01/2023 , 12:12:17

Geçtiğimiz günlerde İsveçli Irkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği binası önünde Kuran-ı Kerim yakarak gerçekleştirdiği eyleme Türkiye'den tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken en anlamlı tepki Protestan Hristiyenlardan geldi. Baptist Kiliseleri Birliği yayınladığı bildiriyle olayları sert bir şekilde kınadıklarını ifade etti.

 

"İfade özgürlüğü değildir"

Avrupa'da hortlatılmak istenen İslamifobi provaköterlerin eliyle alevlenmeye başladı. Fransa’da başörtüsü takan kadınların tartaklanması, Kanada’da Camiden çıkan cemaate ateş edilmesinin ardından Bu kez İsveç'te hem de Türkiye Büyükelçiliği binası önünde Kuran-ı Kerim yakılması bardağı taşıran son damla oldu. Devlet ve hükümet yetkililerinden, siyasi kurumlar ve STK'lar yaşananları sert bir dille eleştirdiler. Bu tepkilerin belki de en anlamlısı ise Türkiye'de yaşayan Hristiyanlardan geldi. Protestan Baptist Kiliseleri Birliği yaptığı yazılı açıklamayla özellikle böyle bir eyleme izin verilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı; "Son günlerde, Avrupa'nın farklı şehirlerinde aşırı sağcı grup ve şahıslar tarafından Kur’an-ı Kerim’i yakma girişimlerinde bulunulmakta, Müslüman komşularımız, ibadethanelerinin ateşe verilmesi suretiyle tahrik edilerek aşağılanmaktadır. Bu tür eylemlere demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü adı altında göz yumulması bu kavramların içinin boşaltılması ve değerinin küçük görülmesi demektir.Herhangi bir inanca ve O'nun kutsal saydığı kitabına yönelik her türlü provokatör saldırı girişimlerini kınıyoruz."

 

"İsveç boyun eğmiştir"

Türkiye Vaftiz Kiliseleri Derneği Başkanı Ertan Çevik yaşananları iğrenç olarak nitelendirdi ve şunları söyledi."İsveç'te Kuran-ı Kerim yakma girişimine izin verilmesi faşizme boyun eğmek demektir. Amacı Müslüman kardeşlerimizin inancını küçümsemek ve aşağılamak olan bu iğrenç eyleme izin verilmesi İsveç Hükümeti'nin büyük bir yanlışıdır. Bu tür eylemleri en güçlü şekilde kınıyoruz."

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin