Kavacık, İzmir’i festivale bekliyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Kavacık, İzmir’i festivale bekliyor

Facebook'ta paylaş
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören Kavacık Üzüm Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl da zengin içeriğe sahip festival, 16 Eylül Cumartesi konser ve film gösterimi ile başlayacak. Etkinliğin ikinci günü ise, kadın kooperatifi atölyesi ve halı saha açılışı, üzüm yarışması, halk oyunları gösterisi ve konserle renklenecek. Kavacık köy meydanında gerçekleştirilecek festivale ilginin bu yıl daha da yoğun olması beklenirken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tüm İzmirlileri festivale davet etti.
12/09/2017 , 12:06:03

 

Dünyaca ünlü üzümü (Kavacık ENFES) ile adını her geçen gün daha da duyuran ve ulusal anketlerde Ege Bölgesi’nde görülecek ilk 5 köyden biri olarak gösterilen Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü, üzüm festivaline hazır.

Kavacık’a halı saha da kazandırıldı

Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve her yıl daha da ilgi gören festival,  16 Eylül Cumartesi Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle başlayıp film gösterimi ile devam edecek. Ayrıca gün boyu alanda kukla gösterileri çocuklara yönelik atölye ve yüz boyama, balon katlama, sihirbaz ve jonglör gösterileri düzenlenecek.

17 Eylül Pazar günü ise Kadın kooperatifi atölyesi ve halı saha açılışı ile başlayacak olan etkinlikler üzüm yarışması ve ödül töreninin ardından halk oyunları gösterisi, kukla gösterileri ve konser ile sona erecek.

Kavacık üzümünü tanıtmak bizim görevimiz

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Kavacık’ın sadece İzmir’e değil,  tüm Türkiye’ye ait bir köy haline geldiğini belirterek,  “Fransa’dan gelen bu üzüm artık Kavacık’a ait. Coğrafi işareti ve marka tescili de yapıldı. Bu üzümü ‘Kavacık’ adıyla tüm dünyaya  duyuracağız. Tüm İzmirlileri festivale bekliyoruz.” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin