GAZİEMİR’DEN ÇOK SAYIDA İSİM MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN YOLA ÇIKTI!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

GAZİEMİR’DEN ÇOK SAYIDA İSİM MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN YOLA ÇIKTI!

Facebook'ta paylaş
17/03/2023 , 12:39:45

2018’de gerçekleşen milletvekilliği seçiminde MHP’den İzmir 1.Bölge’den ikinci sırada milletvekili adayı olan Selahattin Şahin 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak için meclis üyeliği görevinden istifa etti.

 

MHP’nin başta Gaziemir ilçe teşkilatında olmak üzere il teşkilatında yılardır emeği olan Selahattin Şahin milletvekili olmayı hedefliyor. İlk olarak 2015’te MHP’den beşinci sıra milletvekili adayı olarak seçime katıldı. 2018 yılında gerçekleşen seçimlerde bir kez daha adaylık başvurusu yapan Şahin, MHP Genel Merkez tarafından İzmir 1.Bölge’den ikinci sıradan aday gösterildi.

 

Selahattin Şahin 2019 yerel seçim sürecinde İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in teklifi üzerine Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Ak Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz’ın listesinden belediye meclis üyesi seçildi. 2019 yılından itibaren görev aldığı Gaziemir Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP Grup Başkanvekili olarak görev alan Selahattin Şahin yaptığı açıklamalar ve eylemleri ile İzmir kamuoyunda adından sıkça söz ettirdi.  

 

14 Mayıs 2023 seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı olmak için belediye meclis üyeliğinden istifa eden Selahattin Şahin yaptığı yazılı açıklamada “Uzun yıllardır turizm, ticaret, siyaset ve yerel yönetimlerde edindiğim deneyimlerimi İzmir’in dünya kenti olması yolunda merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesiyle aktarmak istiyorum” dedi.

 

KONAK KIZILAY BAŞKANI ŞANLI AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU.

 

Ak Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın yerel yönetimlerde görev almış bir diğer isimlerinden Konak Kızılay Şube Başkanı Ömür Şanlı’da partisinden İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. 2014-2019 döneminde Ak Parti’den Konak Belediye Meclis Üyesi seçilen Şanlı çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev aldı. 16 yıldır İzmir Kordon İşadamları Derneği Başkanlığı’nı yapan Ömür Şanlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) gibi Balkan ülkelerinde önemli çalışmalar yapan kurum ve kuruluşların koordinasyonunda da görev aldı.

 

AK PARTİ GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI ADAY OLMAK İÇİN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

 

Ak Parti’den önceki yıllarda Gaziemir belediye başkan aday adayı olan ve 2019 yerel seçilerinin ardından ise Gaziemir ilçe başkanı olan Serdar Muçay bu kez milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Muçay ilçede çeşitli sivil toplum kuruluşları arasında da görev yaptı.

 

MECLİS ÜYESİ SARIGÜL’ÜN VEKİL ADAYLIĞI CHP GENEL MERKEZİNİN İLKE KARARINA TAKILDI

 

CHP Gaziemir’de henüz milletvekili aday adaylığına başvuru için istifa yaşanmaz iken daha önce kamuoyuna aday olacağı mesajları ulaşan meclis üyesi Ali Ekber Sarıgül ise genel merkezin ilke kararına takıldı. CHP Genel Merkezi tarafından alınan prensip kararı ile halen belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilenlerin bu görevlerine devam etmeleri istendi. CHP Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Ali Ekber Sarıgül’de yaptığı değerlendirmede bu karar saygı duyduğunu ifade ederek 14 Mayıs seçimlerinde aday olmayacağını açaıkladı.

 

ALİ İHSAN ERDENİLGEN BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYA HAZIRLANIYOR

 

Son yıllarda yaptığı siyasi çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Gaziemir’in renkli isimlerinden Ali İhsan Erdenilgen bir kez daha bağımsız milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor. En son 2015 seçimlerinde İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı olan Ali İhsan Erdenilgen 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Bağımsız Milletvekili Adayı olarak yarışacak. Bağımsız aday olmanın yürek ve cesaret isteyen bir eylem olduğuna vurgu yapan Ali İhsan Erdenilgen “Amacım Bağımsız Milletvekili Adayı olarak ses getirmek” diyerek YSK takvimine göre aday olarak İzmir 1.Bölge seçmenlerinden destek talep edecek.

       

 

 

Varol Zenginobuz
18/03/2023 , 17:41:50
tebrik
Seçim için müracaat eden herkese başarılar dilerim. Haklarında hayırlı uğurlu olsun inşallah...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin