KILIÇDAROĞLU VE LİDERLER ALSANCAK’TA YÜZBİNLERE SESLENDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

KILIÇDAROĞLU VE LİDERLER ALSANCAK’TA YÜZBİNLERE SESLENDİ

Facebook'ta paylaş
30/04/2023 , 23:28:16

LİDERLER İZMİR’DE 30.04.2023 / Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Alsancak’ta yüzbinlere seslendi. 

 

Bir gün önce Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayan İzmir bu kez Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı.

 

Her iki liderin miting yaptığı alan Alsancak Kordonboyu olsa da gerek miting yönü gerekse topladıkları kalabalıklar ise biri diğerinden farklıydı.

 

Erdoğan’ın  miting kürsüsü ve yönü Gündoğdu Meydanı’ndan Alsancak Cumhuriyet Alanı’na yönüne doğru iken ; Kılıçdaroğlu’nun miting kürsüsü ve yönü Alsancak Cumhuriyet Alanı (Kordon yolu başlangıcından) Gündoğdu ve Alsancak Vapur İskelesi yönüne doğruydu. Kılıçdaroğlu’nu ve Millet İttifakı’nın diğer liderlerini izlemek için Alsancak’a akın eden İzmirliler Kordon Yolu’na çıkan diğer caddeleri de deyim yerinde ise adeta hınca hınç doldurdu. Saat 12’de Alsancak’ta toplanmaya başlayan vatandaşlar mitingin başlayacağı saat 15.30’da yüzbinleri buldu. Mitingin sona erdiği saat 18.50’ye değin alandan ayrılmayan İzmirliler Kılıçdaroğlu ile birlikte konuşan tüm liderlere, Ankara ve İstanbul ve ev sahibi İzmir belediye başkanlarına sevgi gösterisinde bulundu.

 

Türk Bayrakları ile Alsancak’ı Gelincik adeta tarlasına boyayan İzmirliler hep birden elleriyle kalp işareti yapmaları ise günün en önemli görselini oluşturdu.

 

Mitingde ilk konuşmayı yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nı eleştirdi. İktidar nimetlerinden yararlananların ve ülkeyi ekonomik yönden zora sokanların bir türlü değişmediklerini söyleyen Temelkaramollaoğlu “Bu değişmeyenleri inşallah 14 Mayıs’ta sizler değiştireceksiniz” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ise yaptığı konuşmada isim vermeden Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı eleştirdi. “ Müslüman’ın ağzından bal damlar” diyen Yavaş “Bunların ağzında ve yüzlerinde öfke var” dedi.  Kendisinden olmayanı teröristle suçlayanlardan milletin bıktığını ifade eden Mansur Yavaş 14 Mayıs’ta sandıktan millet iktidarının çıkacağını söyledi. Yavaş’tan sonra söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’da yaptığı konuşmada “Altı liderin ortaya koyduğu bu birlik muhteşem. İşte burada beni görüyorsunuz, aslında bu ittifakın en önemli kazanımlarından birini, İstanbul’u birlikte kazandık. Milletin iradesinin bir arada oluşuyla kazandık. O birleştirici gücü ortaya koyan ve sürecin sonunda demokrasi kazanımlarının teminatı olan ve Allah’ın izniyle 15 Mayıs sabahı 13. Cumhurbaşkanı olacak Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz”dedi.

 

Belediye başkanlarından sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan  "15 Mayıs sabahı nefes almamız kolaylaşacak. Bu seçimi işçiler, memurlar, gençler, çiftçimiz kazanacak” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da yaptığı konuşmada “Milletimizi iki kader yolu bekliyor. Ya otoriter yolsuzluk düzeniyle kirlenmiş sistem devam edecek ya da Türkiye'yi birleştiren Millet İttifakı yeni bir ufuk çizecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’da yaptığı konuşmada “Aziz İzmir; bir İçişleri Bakanı var. Biliyorsunuz, değil mi? Neyse, şimdi çıkmış diyor ki ’14 Mayıs 2023 seçimleri bir darbe girişimi’. Anadolu’da güzel bir söz var. Ne deriz? ‘Takke düştü, kelle göründü.’ İşte bu beylerin de zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya döküyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de yaptığı konuşmada “Biz, bunu birlikte başaracağız. Biliyorum ki İzmir, istibdada karşıdır. 13. Cumhurbaşkanı’mız Sayın Kılıçdaroğlu olacak. İnşallah biz de çok iyi bir oy alacağız, Millet İttifakı’nın logosuyla giren bir partisi olarak. Biz esas olarak ne yapıyoruz, biliyor musunuz? Hasan Tahsin’in yaptığı gibi, ilk kurşunu atan; kalbini, hayatını, her şeyini ortaya koyan Hasan Tahsin’in, Atatürk’ün evlatları olarak, ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet’ diyoruz. Duy Recep Bey duy, emekliye sevk edildin” dedi.

İzmir Mitingi’nde son konuşmayı ise Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım. Herkes için adalet olacak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Oy versin vermesin kim haksızlığa uğradıysa Bay Kemal onun yanında olacak. Adalet yaşamımızın her yerinde olmalı. Bunu birlikte sağlayacağız. Beşli çete telaş içinde 'Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa...' Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem yedirtmem. Her kadının sosyal güvencesi olacak. Her kadın evladını okula gönderirken huzur içinde gönderecek. 5-6 yerden maaş alanları kapının önüne koyacağım. Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız; Bay Kemal'in sözünü veriyorum” dedi.

Ev sahibi olarak mitingde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yerelde elde ettiğimiz bu başarıyı ülkemizin her köşesine yayma zamanı. Sayın Genel Başkanım, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olarak sizin önderliğinizde bunu mutlaka başaracağız. 14 Mayıs’ta hep birlikte ülkemizi, adalet olmadan kalkınma olmaz diyen tertemiz siyasete teslim edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin