Delege seçimlerinde Arda’ya soğuk duş! Kendisine yakın isimler listeye giremedi.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Delege seçimlerinde Arda’ya soğuk duş! Kendisine yakın isimler listeye giremedi.

Facebook'ta paylaş
24/07/2023 , 12:17:07

İlçe kongreleri takviminin işlediği CHP’de mahalle delege seçimleri gerçekleşmeye devam ediyor.

Delege seçimlerinin tek listeler halinde gerçekleştiği Gaziemir’de ilçe yönetimi ve yönetime yakın üye yapılanmasının mahalleler düzeyinde hazırladığı liste blok halinde seçiliyor.

 

ATIFBEY MAHALLESİ’NDE MECLİS ÜYESİ İLHAN ÖZKÖSE DELEGE SEÇİLDİ. ALİ EKBER  SARIGÜL, MERAL YİĞİT VE LÜTFİ ÖZCAN LİSTEYE GİREMEDİ

 

Gaziemir’in en büyük yerleşim merkezlerinden Atıfbey Mahallesi’ndeki delege seçimleri ilçe binasında gerçekleşti. Tek liste olarak yapılan delege seçiminde; İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi ve Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi İlhan Özköse seçilen tek meclis üyesi oldu.

 

Aynı mahallede üye olan ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yakınlığı ile bilinen meclis üyeleri Ali Ekber Sarıgül, Meral Yiğit ve Lütfi Özcan delege listesinde kendilerine yer bulamadı. Lütfi Özcan’ın yerine ise eşi Gülen Özcan delege oldu.

 

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, dernek üyeleri Yusuf Ziya Peker ve Fatma Keçikçi delege olan isimler arasında yer aldı.

 

Gaziemir Kent Konseyi’nin ve Temad Gaziemir Şubesi’nin eski başkanlarından Coşkun Özen ve eski yöneticilerinden Muharrem Çamlıca CHP’nin Atıfbey Mahallesi delegesi oldular.

 

 Atıfbey’de delege olan CHP’li üyeler;

Adem Ayakta, Beyza Aydın, Bilal Özdemir, Bülent Gazioğlu, Coşkun Özen, Dilek Tekdoğan, Doğan Ayhan, Dudu Eroğlu, Engin Can Özçelik, Evrim Demir, Eyüp Akhanca, Fatma Keçikçi, Fatma Cihan, Filiz Mırçık, Hakan Süvari,Gülen Özcan, Hasan Arslan, Hülya Kaptan, Hülya Birlik, Hüseyin Çakmak, İlhan Özköse,  İbrahim Kırlı, Kevser Barlak, Mahir Akyol, Mahmut Kılıç, Mehmet Çağlı, Melahat Köse, Mesude Aksoy, Muharrem Şahin, Muharrem Çamlıca, Mustafa Karakuş, Niyazi Cihangir, Nurgül Doğan, Osman Akgün, Özer Uğurlu, Pelin Ünal, Rıfat Yolcu, Sabriye Gülmez, Saniye Yılmaz, Sedat Değer, Semih Abacı, Sevgi Bozkurt, Şefik Bulut, Şeref Bora, Şükriye Birgili, Taki Özbey, Tuğba Narin, Turgut Yolcu, Tülay Onur, Ümit Ünivermiş, Yusuf Ziya Peker, Yasemin Korkmaz, Yüksel Güven, Zeliha Dinç, Zeynep Petenkaya, Züheyla Yalçın.

 

BAŞKAN HALİL ARDA KENDİ MAHALLESİNDE DELEGE LİSTESİNE GİRMEDİ. BAŞKAN YARDIMCISI NECATİ KIRMAZ’DA AYNI AKIBETE UĞRADI. YEŞİL MAHELLEDE ESKİ İLÇE BAŞKANI UMUT TEKİN DELEGE SEÇİLDİ.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkan olmadan önce delege seçildiği Yeşil Mahalle’de bu kez delege listesine giremedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere İzmir’de görev yapan belediye başkanlarının önemli bir bölümü doğal delege oldukları halde kendi mahallelerinde yapılan seçimlerde aday olarak delege seçildi. Gaziemir’de ise Arda için bu mümkün olmadı. 2019 seçimlerinin hemen ardından yapılan CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada ilçe yönetimine sert eleştiriler yönelten Arda ile CHP Gaziemir İlçe Yönetimi arasında gerginlik artarak devam etti. Kamuoyuna da yansıyan sert tartışmaların boyutu belediye başkanı ve onunla bir hareket eden belediye meclis üyeleri ile görevde bulunan il ve ilçe yöneticileri Arda yönetimine eleştiri yönelten belediye meclis üyelerinin siyasi çekişmesi İl Disiplin Kurulu’na sevkine kadar uzandı. Erken genel seçimler öncesinde taraflar kamuoyuna birbirleri ile çok uyumlu olduklarını mesajını verseler de yıllardır süren parti içi mücadelede kılıçlar yeniden çekildi.

 

2024 seçimlerinde Gaziemir Belediye Başkan adayını ve belediye meclis üyesi adaylarını ‘önseçim’ ile belirlenmesi yada ilçe yönetimi, kadın ve gençlik örgütlenmelerinin görüşü doğrultusunda ‘atama’ yapılması politikasını sürürden CHP Gaziemir İlçe Yönetimi delege seçimlerinde çıkardıkları ‘tek liste’ yöntemi ile parti içinde önemli bir gücü yakaladı.

 

Birçoğu kendisinin ilçe başkanlığı döneminde görev almış yönetici ve meclis üyelerinden oluşan CHP Gaziemir İlçe Yönetimi ile birlikte hareket eden Umut Tekin delege seçimlerinde de etkisini arttırdı. 2024 seçimlerinde CHP’nin Gaziemir Belediye Başkan Adayı olma isteği siyasi kulislere yansıyan Umut Tekin Yeşil Mahalle delegesi seçildi.

 

Yeşil Mahalle’de delege seçilen isimler arasında Gaziemir’in eski belediye başkanlarından merhum İsmet Kılıç’ın oğlu Öner Kılıç’ta yer aldı.

 

Yeşil Mahalle Delege listesi şu isimlerden oluştu;

Umut Tekin, Ahmet Yanç, Öner Kılıç, Necmi Calpbinici, Alaaddin Eren, Ali Ak, Bahri Ak, Canan Bıçakçı, Cenk Zeyrek, Çağdaş Çelik Turan, Emel Bizden, Emre Kahraman, Ezgi Kurt, Kaya Doğan, Kenan Kılınç, Lütfiye Şırlancı, Mehmet Ali Yalçın, Mehmet Efe Çömen, Mehmet Murat Akın,  Meryem Durgu, Murat Celep, Nebahat Karataş, Nuri Dolanbay, Serdar Sosyal, Seydi Aktaş, Süleyman Oğuz, Şenay Çavdar, Şerife Atılgan, Volkan Özçolak, Yalçın Uğurlu, Yaşar Aksu, Zeynel Gök.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin