EÜ Eczacılık Fakültesi yeni dönem için öğrencilerini bekliyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

EÜ Eczacılık Fakültesi yeni dönem için öğrencilerini bekliyor

Facebook'ta paylaş
27/07/2023 , 13:31:49

Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınır, ülkemizin köklü eczacılık fakülteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi, öğrencilerine sunduğu kanıta dayalı kaliteli eğitimini ve güçlü akademik altyapısını yeni dönemde öğrencileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. EÜ Eczacılık Fakültesi, lisans eğitiminde eczacılık mesleğini seçen üniversite adaylarının YKS tercih listelerinin en üst sıralarında yer alan fakülte olmaya devam ediyor. Bu yıl ilk 5 bine girerek fakülteyi tercih eden öğrencilere başarı ve yemek burs imkânı sunmaya hazırlanan Fakülte yönetimi, yüksek başarı diliminde yer alan öğrencileri alarak onları endüstride ilaç geliştirme çalışmaları için yetiştirmeyi hedefliyor.

Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından iki kez  “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanan fakülte, nitelikli araştırmalar yapan, analitik düşünceye sahip, çağın gelişen ve değişen teknolojilerini yakından takip eden, bilgi ve becerilerini toplum sağlığı yararına kullanan eczacılar yetiştiriyor. Fakülte bünyesinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri, danışman öğretim üyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atıyor.

Eczacılık alanında önder fakülte

Bilime ve toplum sağlığına katkı sağlayan, mesleki alanda kendini sürekli yenileyen, güncel ilaç ve sağlık bilgilerine sahip, bilimin etik değerlerine saygılı, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplum sağlığına katkı sunma misyonunu benimsemiş eczacılar yetiştiren EÜ Eczacılık Fakültesi, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile ülkemizde eczacılık alanında önder fakültelerden biri olarak eğitim veriyor. Fakülte, eğitiminin niteliğini geliştirmek hedefi ile ders içeriklerini ve ders programını iç ve dış paydaş görüşleri doğrultusunda düzenli olarak güncellerken, “Farmasötik Bakım” ve “Klinik Eczacılık” alanlarının temelini güçlendirecek uygulamaları da hayata geçiriyor.

Bilim ve uygulamalarını bütünleştiren zengin pratik imkanları

EÜ Eczacılık Fakültesi, öğrencilerine “Mezuniyet Öncesi Eczacılık Eğitimi” kapsamında, verilen teorik eczacılık eğitiminin güncel mesleki uygulamalarda kullanılması ve pekiştirilmesi için gerekli olan staj imkanını da sunuyor. Böylece öğrenciler, programda kazandıkları bilgi, beceri, tutum ve davranışları gerçek meslek yaşamı veya gerçeğe yakın durumlar ile pekiştirerek, kazandıkları teorik bilgiyi hastalara en etkin iletişim becerileriyle iletebilme ve ilacın doğru kullanılmasını sağlama yetkinliğine sahip oluyorlar. Bu yıl öğrencilerini stajyer olarak kabul eden toplum eczacıları ile iki kez toplanarak öğrencilerinin güçlü ve zayıf yönlerine dair geri bildirimler alan Fakülte yönetimi, staj komisyonu ve eğitim komisyonu toplantıları ile bir sonraki yıl için öğrencilerin gelişmeye açık yönlerini destekleyecek faaliyetleri planlamaya başladı. Önümüzdeki günlerde toplum eczacıları ve staj komiyonunun birlikte düzenleyecekleri bir çalıştay ile staj yönergesini güncelleyecek olan Fakülte, öğrencilerinin mezun olduklarında sahaya hazır çıkmaları için gerekli önlemleri alma planlamasını yapıyor. Öğrencilerin serbest eczane uygulamaları konusunda deneyim kazanmalarını sağlamak üzere fakülte bünyesinde yer alan “Uygulama Eczanesi”nin kullanıldığı staj çalışmalarında bu yıl eczacılık mesleğinin gerektirdiği iletişim becerisini de geliştirme imkanı kazandıracak uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Öğrencilerin endüstri stajı yapma imkanlarını da artırmak isteyen Fakülte yönetimi ilaç endüstrisi ile görüşmelerini sürdürüyor.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin