“Katlı otoparkı yıkmak Kemeraltı’nın mezar taşı projesidir”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

“Katlı otoparkı yıkmak Kemeraltı’nın mezar taşı projesidir”

Facebook'ta paylaş
22/08/2023 , 11:56:46

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya Katlı Otoparkı’nı yıkma kararının tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı bitirme projesi olduğunu söyledi. Başdaş, otoparkın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasının gündemde olduğunu vurgulayarak, “Peki üç yıldır üç bin aracın park ettiği otopark depreme dayanıksızsa Büyükşehir Belediyesi insanlarımızın can güvenliğini neden riske atıyor? Burada şeffaf olmayan bir süreç var. Bize göre Kemeraltı’nın mezar taşı projesi uygulanacak” dedi.

KEMERLATI’NIN KATİLİ OLACAK

AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, yıkımı gündemde olan Çankaya Katlı Otoparkı’nın ortadan kaldırılmasının özellikle Kemeraltı’nı vuracağını kaydederek, “Katlı otopark, tarihi değerdeki  açık hava alışveriş merkezi  Kemeraltı’nın otopark ihtiyacının yüzde 60’ını karşılıyor. Her fırsatta bu çarşıyla övünen, gündeme getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, herhangi bir alternatif sunmadan hangi gerekçeyle bu otoparkın yıkılması hazırlığını yapmaktadır? Bu yıkım gerçekleşirse Soyer Kemeraltı’nın katili olarak anılacak” sözlerine yer verdi.

Bu durumu tespit etmenin zor olmadığını kaydeden Başdaş, “Başkan Soyer, bu otoparkı bir hafta kapatın İzmir’e ve esnafa ne olacağını görürsünüz. Tekrar soruyoruz: Planınız, alternatifiniz nedir?” ifadesini kullandı.

MADEM DEPREME DAYANIKSIZ…

Başdaş, sadece Kemeraltı esnafının değil, otopark altında hizmet veren 100’e yakın esnafın da mağdur olacağının altını çizerek, “2020 yılında yaşadığımız deprem sonrası yapılan hasar tespitinden sonra otoparkın depreme dayanıksız olduğu raporu verildiği iddia ediliyor. Eğer gerekçe buysa üç bin aracın park edildiği, esnafımızın hizmet verdiği ve İzmir halkının geçiş noktalarından biri olan bu yapı neden hala hizmet veriyor? Sayın Soyer, iktisaden kazanç İzmir halkının can güvenliğinden önce mi yer alıyor? Bu çelişkileri açıklamanız gerekiyor” görüşünü aktardı.

FUARI BİTİRDİNİZ SIRA KEMERALTI’NDA MI?

Sürecin şeffaf yürütülmediğini ve birtakım bahanelerle oldubitti yapıldığını aktaran Başdaş, “Zaten kazılarla perişan ettiğiniz Kemeraltı’nı bir de bu yıkımla, belirsiz bir süreçle yıpratmayın. Fuarı bitirdiniz, şimdi de sıra Kemeraltı’nda mı? Bu süreç hakkında İzmirlileri bilgilendirin ve esnafımızı mağdur etmeyin” açıklamasını yaptı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin