Gençler İzmir Enternasyonal Fuarı’nı çok sevdi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
İZMİR FUARI / TURİZM

Gençler İzmir Enternasyonal Fuarı’nı çok sevdi

Facebook'ta paylaş
03/09/2023 , 11:26:11

Dünya gençliğinin enerjisiyle kapılarını açan 92. İzmir Enternasyonal Fuarı'na yoğun ilgi var. Gün boyu fuarda macera parkurundan konserlere, spor turnuvalarından film gösterimlerine sayısız etkinlikte gönüllerince eğlenen gençler bu ekonomik darboğazda çok yüksek fiyatlı etkinliklere sadece 5 TL’ye girebildikleri için mutlu olduklarını söyledi.  

Kentin simgesi İzmir Enternasyonal Fuarı, 92’inci yılında gençleri Kültürpark’ta buluşturdu.   İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” teması ile 1-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen dev fuar, gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın farklı alanlarında daha etkin bir rol üstlenmelerini teşvik edecek çok sayıda etkinliğe sahne oluyor.

Gençlik alanı
Fuarda bu yıl özel olarak hazırlanan gençlik alanında, gençlik sivil toplum kuruluşları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmalarıyla ilgili birimleri, spor kulüplerinin stantları yer alırken macera parkuru, zipline, müzik ve dans gösterileri, drama etkinlikleri, bilgi yarışmaları, ünlü sporcuların söyleşileri, sokak basketbolu gibi birçok etkinlik düzenlendi. Fuarın açıldığı ilk saatlerden itibaren fuar alanını dolduran gençler, gün sonunda ise konserlerde gönüllerince eğlendi.

“İliklerimize kadar gençliği yaşadığımız festival tadında bir fuar”
Türkiye’nin ekonomik darboğazında gençlerin çok yüksek maliyetlerle katılabileceği etkinliklere 5 TL’ye ulaştıran 92. İzmir Enternasyonal Fuarı, gençlerin umudunu büyüttü. Fuarı değerlendiren Hatice Binaz, “Çocukluğumdan beri özlediğim bir fuarı bu sene tatmış oldum. İliklerimize kadar gençliği yaşadığımız festival tadında bir fuarla birlikteyiz. Birazcık daha eski ruhunu korumakla birlikte gençliğe yer verilmiş bu fuarda. Konserler olsun, etkinlikler olsun çok uygun eğlendiğimiz bir fuar oluyor. Genel olarak fuarın ruhu gençlik ruhuyla hazırlanmış. Çok eğlendim. Konserler pahalı olduğu için gidemiyorduk. Ama şu an gelebiliyoruz. Sanatçılar çok güzel.  Bu yıl fuar çok daha güzel. Tüm bu çalışmalar için Tunç Başkana çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yazımı İzmir’de geçirmemin nedeni bu organizasyon”
Gençlik Alanı’nda düzenlenen 3X3 Basketbol İzmir Kupası’na katılan Hulki Savan, “Bugün çok güzel bir gün geçiriyoruz. Buraya gelmesi beklenmeyen bir takımdık. Ama çok güzel sonuçlar çıkarıyoruz. Tunç Başkana çok teşekkür ediyoruz. İki senedir bu organizasyonlara katılıyorum ve gerçekten yazımı İzmir’de geçirmemin nedeni bu organizasyonlar. Sonunda kadar destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Burada olmak mükemmel hissettiriyor”
Fuarda gençlerin en çok tercih ettiği alanlardan birisi ise macera parkuru ve zipline alanı oldu. Arkadaşlarıyla alanda gönüllerince eğlendiklerini ifade eden Reyhan Özgörnek, “Gençlikle ilgili etkinliklerin yapılması gerçekten çok güzel bir şey. Bize özel bir ortam var ve orada bulunuyor olmak gerçekten mükemmel hissettiriyor. Buraya ikinci gelişim, herkese de tavsiye ediyorum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“Bu etkinlikler normalde çok pahalı”
Ali Enes Gülmez ise, “Arkadaşlarımızla fuarın açıldığını duyduk. Çok eğlenceli çok güzel bir fuar oluyor. Farklı parkurları denedik. Havası da ortamı da çok güzel.  İzmirli olduğum için İzmir Enternasyonal Fuarı’na birçok defa geldim. Bu sene gençlik temasının olması çok daha iyi oldu. Daha fazla genç kitleye hitap ediyor ve bu çok güzel bir şey. Daha fazlasını da bekliyoruz. Bu tür etkinliklere katılmak normalde çok zor. Öğrenciler için gençler için çok pahalı. Bu konserlere, etkinliklere bu kadar kolay ulaşılması çok güzel” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin