ÖZKÖSE “BELEDİYECİLİKTE VE MESLEKTEKİ TECRÜBEMİ GAZİEMİR'E YANSITACAĞIM”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

ÖZKÖSE “BELEDİYECİLİKTE VE MESLEKTEKİ TECRÜBEMİ GAZİEMİR'E YANSITACAĞIM”

Facebook'ta paylaş
22/12/2023 , 10:30:44

2019'da girdiği İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Gaziemir Belediye Meclisi'nde görev yapan İlhan Özköse CHP'den Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. İlhan Özköse partisinin başkan adayı olması ve seçimde kazanması halinde Gaziemir Belediyesi’ni edindiği belediyecilik ve mesleki tecrübesiyle ciddi ve sorunsuz olarak yöneteceğini söyledi.

 

     Gaziemir ve İzmir’in tanınmış serbest muhasebeci mali müşavirlerinden İlhan Özköse 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Gaziemir Belediye Başkan adayı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir dönem il yöneticiliği yapmış olan İlhan Özköse 2019 yılındaki yerel seçimler sürecinde partinin üst yöneticileri tarafından belediye meclis üyeliği görevi teklif edilmişti. Parti görevi bilinciyle hareket eden İlhan Özköse uzun yıllar gerek mesleki gerekse siyasi yönden hizmet verdiği Gaziemir’de birinci sıradan belediye meclis üyesi seçildi. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan İlhan Özköse meclis grubu önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediye Encümen Üyesi seçilerek görev yapmaya başladı. Encümen üyeliğindeki başarısı nedeniyle 5 dönem üst üste encümen üyesi seçilen İlhan Özköse ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İle Gaziemir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe komisyonlarında da başkanlık görevinde bulundu.

     Yerel Haberci olarak İlhan Özköse ile yerel seçim ve Gaziemir’i konuştuk. İşte İlhan Özköse’ye sorduğumuz sorular ve yanıtları!

 

Sayın Özköse, sizi CHP’den Gaziemir belediye başkan aday adayı olmaya iten süreç nedir?

 

İlhan Özköse: Bildiğiniz üzere uzun yıllardır CHP’de siyaset yapıyorum. CHP’de siyaset yapmamın yanı sıra serbest muhasebeci mali müşavir olarak uzun yıllardır hizmet veriyorum. Her görüşten, her partiden ve İzmir’in her yerinde faaliyet gösteren mükelleflerin defterlerini tutuyorum. Ofisimde bir çok insan çalıştırdım, çok sayıda genç muhasebeci bu mesleği öğrettim. Herkes ile çok iyi samimi diyaloglarım var. Zamanla öğrendim ki çevremde çok insan kazanmış, çok dostluklar biriktirmişim. Bu beni çok mutlu eden bir durum. Siyasette de bu durum aynen öyle. 31 Mart 2024 yerel seçimlerin işlediği süreçte gerek partimden, gerek meslektaşlarım ve hizmet sunduğumuz kesimlerden ‘sen niye başkan adayı olmuyorsun?’ sorularıyla çok karşılaştım. 2019 yılından itibaren gerek İzmir Büyükşehir gerekse Gaziemir belediye meclis üyesi olarak, encümende, plan ve bütçe komisyonlarında edindiğim belediyecilik tecrübesi çevremde ve beni tanıyan kesimlerde ‘İlhan bey belediye başkanlığını çok iyi yapar’ fikri oluşmuş. Bu oluşan fikrin partim içindeki yansıması nedir diyerek CHP’nin üst düzey yöneticileri ve temsilcileri ile de temaslarım oldu. Bana verilen mesajlar adaylık yolunda destek veren, umut veren mesajlardı. Tüm bunları dikkate alarak CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı olmak ve Gaziemir seçmenimizin teveccühü ile belediye başkanı olduğumda en iyi hizmeti üretmek için yola çıktım. Benimle bir yola çıkan tüm aday adayı arkadaşlarıma da ayrıca başarılar diliyorum. Her biri

 

benim için CHP için çok değerlidir. İçlerinde yaş olarak bizlerden çok genç, ancak belediyecilik

deneyimine yeni atılacak arkadaşlarımız var. Onlar da bizim için çok değerlidir. Sonuçta hepimizin

amacı Gaziemir’i en iyi seviyeye taşımak, hizmet etmek. 

 

Şu an Gaziemir’de CHP’li bir belediye başkanı var ve siz şimdi onun koltuğuna talip oluyorsunuz?

 

İlhan Özköse: Evet. Şu an görev yapan Halil Arda’da CHP’li bir belediye başkanı. Partimiz 2019’da önceki belediye başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ederek, kendisini aday yaparak görevlendirdi. O da belediye başkanı olarak Gaziemir’e hizmet verme noktasında çalıştı. Kendisine bir belediye meclis üyesi olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Encümeni üyesi olarak bende destek verdim. Tıkanılan noktalarda adeta bir anjiyo vazifesi görerek sorunu tespit ederek onun aşılmasını sağladım. Belediye başkanlığı bir hizmet yeridir, adaylık süreci parti içerisinde bir yarıştır. CHP Gaziemir’de yeni dönemde kimi aday gösterir elbette bu örgütümüzün, genel merkezimizin takdirindedir. Ben şimdiden Halil Arda başkana Gaziemir’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılı yerel seçim süreci yeni bir dönemdir.

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilir iseniz ilk yapacağınız ne olacak?

 

İlhan Özköse: Hiç vakit geçirmeden tüm aday adayı arkadaşlarımızla, ilçe başkan ve yönetimimizle, halen görevde olan meclis üyelerimizle bir araya geleceğim. Bu süreçte hiç kimsenin dışlanmayacağı ve yapıcı tüm eleştirilere ve önerilere açık olduğumu ortaya koyacağım. Zaten yapımda bugüne kadar siyaset yapma anlayışım bu. Yani aday olduğumda da, nasip olur belediye başkanı olduğumda da insanlar yeni bir İlhan Özköse ile karşılaşmayacaklar. Memurundan, işçisine tüm belediye çalışanlarımız, Gazi- Bel, Sar-Bel ve Seydaş’ta çalışan şirket işçilerimizin her birinin içi rahat olsun. İlhan Özköse’nin olduğu yerde huzur vardır, saygı ve sevgi vardır, barış vardır. Hep birlikte Gaziemir’e çok daha iyi hizmeti getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

 

Peki İlhan Özköse CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı olup seçimi kazandığı takdirde nasıl bir belediye başkanı olacak?

 

İlhan Özköse: Öncelikler şunu ifade edeyim, kesinlikle bahane, mazeret üreten değil, çözüm üreten bir belediye başkanı olacak. Bu iş bize ait değil, bizim işimiz değil diye yaklaşan değil, Gaziemir’in her türlü sorununun çözümüne katkı veren, çözüm arayışında bir belediye başkanı ve belediye yönetimi olacak. Bizden önce yapılmış olan tüm hizmetlere sahip çıktığı gibi, varsa bir sıkıntı ve sorun onu ortadan kaldıracak pozitif bir anlayış ile doğrusunu ortaya koyan bir yönetimi meydana getireceğiz. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve demokrasimizin vazgeçilmezi siyasi partilerimizle Gaziemir’e daha iyi hizmet üretimi noktasında katılımcı bir anlayış ile her türlü sorunun üstesinden geleceğiz.

 

Son olarak Gaziemir halkına nasıl bir mesaj verirsiniz?

 

İlhan Özköse: Gaziemirli hemşerilerimiz bizim için çok değerli. Onlara hizmet etmek benim ve arkadaşlarım için büyük bir onur vesilesi. Gaziemir halkının, bizlere oy veren seçmenlerimizin verdiği mesajları CHP ilçe örgütü ve genel merkezi olarak biliyor ve anlıyoruz. 2009 yılından itibaren hizmet etme noktasında CHP’ye ve CHP’nin aday gösterdiği isimlere olan destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Gaziemir’de 59 yıl sonra yerelde iktidara gelmiş bir parti olarak son 15 yılda önemli projelere imza attık. 1970’li yıllardan kalan kapasite olarak yetersiz kalan belediye binası bizim dönemimizde yeniden yapıldı. İzmir Fuar Alanı vb bir çok katma değer yaratan projeler, kültür sanat merkezleri, kapalı spor salonları ve sosyal donatı alanları, kafeteryalar bizim dönemimizde sayıları arttı. Eğitim kursları, hobi kurslarında bizim dönemimizde sayıları artı. Binlerce her yaştan Gaziemirli bu kurslardan yararlandı. Evde bakım hizmetleri gibi çok sayıda örnek proje yaşama geçirildi. Tüm bunların yanında Gaziemir’de tüm sorunlar çözüldü demek elbette mümkün değil. Ancak CHP kurumsal olarak Gaziemir’de ciddi bir belediyecilik deneyimi elde etti. Şimdi bu deneyimin ışığında çok sayıda yerel kadromuz yetişti, kendini geliştirdi. Elbette belediye başkanlığı çok güçlü bir makam. Bir belediye başkanının yön göstericiliği ve yönetim tarzı, ortaya koyduğu irade ve tercihler o ilçedeki belediye faaliyetlerinde belirleyici. Bir meclis üyesi olarak kendi yetki alanlarımızda üzerimize düşeni her zaman yerine getirdim. İşleyişte olsun, irade ve tercihlerde olsun bir belediye yön vermek elbette belediye başkanı olmakla mümkün. İşte bu noktada önce CHP Gaziemir Belediye Başkan Adaylığı’na talibim. Partim tarafından aday gösterilmem ve siz değerli Gaziemir halkımızın oylarıyla bu görevi bana vermeleri halinde belediyecilikteki ve meslekteki tecrübemi Gaziemir’e yansıtacağım.

     Bu vesileyle başta Gaziemirli hemşerilerim olmak üzere herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin