CHP GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI KASIM ÖZKAN: YİNE BİZ KAZANACAĞIZ.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI KASIM ÖZKAN: YİNE BİZ KAZANACAĞIZ.

Facebook'ta paylaş
04/01/2024 , 10:38:53

     Yerel Haberci olarak yılın son röportajını Gaziemir'de son 15 yıldır yerel iktidarı elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçedeki en yetkili temsilcisiyle yaptık. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan sorularımızı içtenlikle yanıtlarken önemli mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

     Kasım Özkan ile yaptığımız söyleşiye geçmeden önce CHP'nin Gaziemir'deki örgütlülüğünü de değinmek doğru olacaktır.

     Yakın Cumhuriyet dönemi, çok partili dönem, 1980 öncesi ve 1992 yılında Gaziemir'in ilçe olması sonrası dönem olmak üzere 4 farklı dönem söz konusudur. 1930 belediye seçimi ile başlayan Cumhuriyet Halk Fırkası dönem Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ve belediye teşkilatlarının ihdas edilişi, tek partili seçimler ve belediye meclislerinin oluşum dönemini yakın Cumhuriyet Dönemi olarak özetlenebilir. 1946'dan 1960'a, 1963'ten 1980 dönemi ise çok partili dönem olarak özetlersek; CHP belediye meclis üyeliği temsili, 1946-1950 arası çoğunluğun CHP bekleyen meclis üyelerinden oluştuğu ve içinden belediye reisini belirlediği bir dönemdir. 1963'ten 1980'e kadar, 1992'den 2009'a kadar CHP'nin belediye meclisinde muhalefet olduğu dönemdir. 2009'dan günümüze kadar yeni dönem CHP'nin belediye başkanlığı seçimlerini kazandığı, belediye meclisinde mutlak çoğunluğu (tek başına) yerel iktidarı elinde tuttuğu dönemdir. 1980 sonrasında CHP'nin öncülü konumunda Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)'de ilçe başkanı olarak Özdinç Karasu, Nedim Aksoy, Seydi Aktaş görev yapmıştır. 1992'de yeniden açılan CHP'nin SHP ile birleşmesi sonrasında ise Av.Murat H.Sönmez, Şeref Bora, Ramazan Kaya, Mustafa Takmaz, Yılmaz Yapıcı, Yüksel Demirsoy, Elif Becek, Umut Tekin ve son olarak Kasım Özkan görev almışlardır.

     2017 yılında gerçekleşen CHP İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı seçilen Kasım Özkan 1999-2004, 2004-2009 ile 2009-2014 dönemleri olmak üzere üç dönem Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinin Kadılar Beldesi’nin belediye başkanlığını yaptı.​ Afyonkarahisar 12 Eylül 1980 öncesi ve sonrasında iktidar partilerinin en etkili olduğu illerin başında geliyor. Siyasi yaşamına, dönemin iktidar partileri AP, MSP ve MHP ile mücadele amacıyla CHP gençlik kollarında başlayan Kasım Özkan ileri ki yıllarda CHP belde ve ilçe yönetimlerinde aktif görevlerle sürdürecektir. Nihayetinde 2004’te CHP Kadılar Belediye Başkan Adayı olan Kasım Özkan seçimi kazanarak partisinin Afyonkarahisar’da belde belediyesi kazanmasına yol açacaktır. Özkan aynı başarısını 2009 seçiminde de sürdürecektir. Özkan’ın partisi için verdiği mücadele genel merkez tarafından takdirle karşılanırken, O’nun Gaziemir’den belediye meclis üyesi olması süreci 2014 yerel seçimiyle başlayacaktır. Özkan 2014-2019 döneminde Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığı süreçte encümen üyeliği ve meclis ihtisas komisyonlarında da önemli görevler üstlenmiştir. 2017 yılında yapılan CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde ilçe başkan adayı olan Kasım Özkan bu kongreyle birlikte CHP Gaziemir İlçe Başkanı olarak görev yapmaya başlamıştır. Kasım Özkan İlçe Başkanlığı görevinin yanı sıra İzmir Kurultay Delegesi olarak görevi bulunmaktadır. Özkan 3 dönem Afyonkarahisar, 5 dönem İzmir olamk üzere toplamda 8 dönem kurulatay delegesi olarak görev yapmıştır.      

 

 

---  Sayın Özkan yoğun programlarınız arasında bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Öncelikle Gaziemirliler olarak sizi çok daha yakından tanımak isteriz. Kasım Özkan kimdir? Özkan'ı bugünlere nasıl gelmiştir?

    

Kasım Özkan: Öncelikle ben size teşekkür ediyorum. Evet belirttiğiniz gibi oldukça yoğun bir gündemimiz var. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi partimizden belediye başkan adayı olmak, belediye meclis üyesi adayı olmak için partimizde aday adaylığı süreci işliyor. 1955 yılında Afyonkarahisar’da doğdum. Evliyim 3 çocuk, 6 torun sahibiyim. Siyasetçi olarak Kasım Özkan kimdir diye soracak olusanız,  gençlik kollarından itibaren aktif siyasetin içinde olmuş, sosyal demokrasi anlayışını benimseyen, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir çok kademesinde görev yapmış emektar bir parti üyesiyim. Sosyal demokrat olarak mücadelenin hiç kolay olmadığı Afyonkarahisar’da aktif siyaset yaptım. CHP’liyim demenin bile çok zor olduğu bir atmosferde partimin hemen hemen her kademesinde mücadele verdim. Bu mücadelemi sosyal demokratların asla belediye seçimini kazanamaz dedikleri bölgelerde arkadaşlarımızla birlikte siyasi mücadele ortaya koyduk. 3 yıl CHP Dinar İlçe Başkanlığı yaptım. Nihayetinde 1999 yılında yapılan yerel seçimde Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Kadılar Belde belediye seçimini kazanarak belediye başkanı seçildim. Aynı şekilde belediye meclisinde CHP olarak üstünlük sağladık. Kadılar Belediye Başkanı seçilmemim ardından başarılı işlere imza attık. Bunun sonucunda da 1999-2004, 2004-2009 ve 2009-2014 dönemleri olmak üzere üç dönem üst üste Kadılar Belde Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Partimin önerisiyle 2019 yerel seçim sürecinde ise Gaziemir’de belediye meclis üyesi seçildim. CHP kurultaylarında 3 dönemi Afyonkarahisar’da, 5 dönem İzmir’de olmak toplamda 8 dönem Kurultay Delegesi olarak görev aldım. Halen CHP İzmir Kurultay Delegesiyim. Gaziemir, yakınlarımızın uzun yıllardır Sarnıç’ta ikamet ettiği bir yerdi. Onun için Gaziemir her an irtibatta bulunduğum bir ilçeydi.

 

--- Gerek belediye meclis üyeliği döneminizde gerekse sonraki yıllarda nasıl bir Gaziemir ile karşılaştınız. Sizin gözünüzden Gaziemir nasıl bir yer?

 

Kasım Özkan: Gaziemir gerek balkanlardan gelip yerleşen, gerekse Türkiye’nin bir çok yöresinden gelip yerleşenlerin bir arada oturduğu ve birlikteliğin kültürel zenginliklere dönüştüğü muazzam bir yer.  Meclis üyesi olarak görev yaptığım dönemden günümüze çok sayıda dost edindim, güzel insanlarla komşu oldum. Dostlarım, komşularımla iyi günlerini ve kötü günleri paylaştım. Çok güzel bir birliktelik oluşturduk. Gaziemir her bir yandan gelip buraları mesken edinmiş insanıyla, doğasıyla, havasıyla çok güzel bir yer.

 

--- Uzun yıllardır CHP Gaziemir’de İlçe Başkanı olarak görev yapıyorsunuz. Bir ilçe başkanı olarak Kasım Özkan ne yapıyor? İlçe Başkanı olarak amacınız ne? Gaziemir siyasetini nasıl yorumlarsınız?

 

Kasım Özkan: Evet 2017 yılında meclis üyeliği görevlerim devam ederken gerçekleşen CHP İlçe Kongresi’nde partili arkadaşlarımın önerisi ve desteğiyle ilçe başkanı seçildim. O gün bugündür ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. İlçe başkanı olarak partimi başarıyla ve layıkıyla temsil ettiğime inanıyorum. CHP ilçe örgütü de genel olarak benimle aynı görüşte olduğu içinde girdiğim ilçe kongrelerinde yeniden seçilerek görevime devam ediyorum. İlçe başkanı olarak tecrübelerimin ışığında CHP’nin Gaziemir yerel iktidarını uzun yıllar daha elinde tutması için mücadele veriyorum. Gaziemir’deki yerel siyasette elbette çok denge var. Bölgesel farklılıklar ve buna bağlı ihtiyaçlar ve uzun vadeye yayılarak üstesinden gelinebilecek sorunlar var. CHP Gaziemir’de uzun yıllar belediye başkanlığını kazanamamıştı. 2009 yerel seçim sürecinde uzun yıllar aranın ardından belediye seçimleri kazanıldı. 2009-2014, 2014-2019 ve son olarak 2019-2024 dönemlerinde Gaziemir CHP’nin yerel iktidarı söz konusu. Kurumsal bir parti olarak yerel yönetim tecrübesini edindiğimizi, yeni kadroları ortaya çıkaracak kadar geniş bir insan kaynağımız var. Elbette bu insan kaynağımızın temelinde Gaziemir seçmenin bize olan ilgisi ve desteği var. Bu da kadrolarımızın özgüveninin gelişmesini sağlıyor. Uzun yıllar belediye başkanlığı kazanılmamış bir ilçede parti olarak belediye başkanlığı tecrübemiz, yerel iktidar partisi meclis grubu tecrübemiz oluştu. Şimdi tüm bu edinilen tecrübelerin ışığında da parti olarak Gaziemir halkından bir kez daha yetki istiyoruz.

 

---Son olarak CHP Gaziemir İlçe Başkanı olarak 31 Mart 2024 yerel seçimleri için değerlendirmeniz nelerdir?

 

Kasım Özkan: Dediğim gibi biz 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde bir kez daha yerel iktidara talip bir partiyiz. Tecrübeliyiz. Gaziemir’in tüm konularına hakimimiz. Gaziemir’deki gerçek değişim ve gelişim CHP yerel iktidarında başladı. Şimdi bu yerel iktidarın bir 5 yıl daha CHP’nin elinde kalması ilçenin gelişimini daha da ileriye taşıyacaktır. Gaziemirliler de buna inanıyor. 2009’dan itibaren girdiğimiz tüm seçimlerde CHP ilçe örgütü olarak başarı elde ettik. Seçim istatistikleri bunu ortaya koyuyor. 2024 yerel seçim sürecine giderken 16 kişinin belediye başkan aday adayı başvurusu yapılması, 74 kişinin belediye meclis üyesi aday adayı başvurusu yapması CHP’nin Gaziemir’deki gücünü ortaya koyuyor. Gaziemir Seçmeni bizden memnun. 31 Mart 2024 yerel seçimini de biz kazanacağız.

 

--Sayın Özkan verdiğiniz cevaplar için size çok teşekkür ederiz.

 

Kasım Özkan: Bende CHP ilçe örgütü adına sizlere bize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İyisiyle, kötüsüyle bir yıl daha geride bıraktık. 2024 yılının Gaziemir için, İzmir için ve ülkemiz için esenlik dolu bir yıl olmasını diliyorum. Bu vesileyle tüm Gaziemirlilere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin