GAZİEMİR’İN SPORUNDA GEÇEN HAFTA
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

GAZİEMİR’İN SPORUNDA GEÇEN HAFTA

Facebook'ta paylaş
Her geçen gün gelişip büyüyen Gaziemir’de gerek amatör gerekse profesyonel alanda sportif faaliyetlerle de göze çarpmaya başladı.
02/10/2017 , 23:16:36

 

Eylül’ün son haftası da söz konusu sportif faaliyetlerin yoğun olduğu bir zaman dilimi oldu.

Gaziemir Şehir Stadı’nda amatör liglerde mücadele eden 6 ilçe takımı rakipleri ile karşı karşıya geldi.

Profesyonel alanda ilçede tek faaliyet gösteren Rota Koleji Bayanlar Voleybol takımı ise birinci ligde Maltepe Yalı’yla İstanbul’da karşılaştı. Takımımız 2017 – 2018 sezonuna 3 – 1 gibi önemli bir galibiyet alarak lige merhaba dedi. Kızlarımızı bu başarılarından dolayı kutluyoruz. İnanıyoruz ki bu sezonda başarılı olarak Türkiye Voleybol Süper Ligi’ne yükselir!

Gaziemir’in futbolda temsili ne yazık ki şimdilik amatör liglerde mümkün olabiliyor!..

Gönül ister ki Gaziemir uzun yıllar önce elinden kaçırdığı Türkiye 3.Ligine yeniden yükselsin.

Bugün için bu ideale en yakın kulüp olarak Gaziemir Gençlik Spor öne çıkıyor.

2017 – 2018 sezonunda İzmir Süper Amatör Lig B Grubu’nda mücadele edecek olan Gaziemir Gençlik Spor sezonun ilk maçında kendi evinde Çeşme Belediyespor’u konuk etti.

Yeşil Beyazlar ilk maçında taraftarının galibiyet, en azından bir puan beklentisini karşılayamadı.

Yakından takip ettiğim karşılaşmada 3 puan getirecek bir oyun kurgusunu ve hırsını pek göremedim.

Takım olarak henüz istenilen seviyede olmadığımız açık!

Futbolda galibiyet için gol atmak şart. Gol içinse şut atmak gerek! Gaziemir’in futbolcuları anlam veremediğim bir şekilde, şut atmaktan adeta çekiniyorlar. Oysa bol pozisyona girmek, sık şut atmak gol ve gollerin kapısını aralar. Gaziemir bu yönüyle ve ‘orta sahada al gülüm, ver gülüm’ dermiş gibi gereksiz yan paslarla iyice etkisiz kaldı. Birde buna savunma bloğundaki kademe ve pozisyon alma hataları eklenince, en azından 1 puan alabileceğimiz karşılaşmadan puansız ayrıldık.

Önümüzdeki hafta karşılaşacağımız Torbalı Çaybaşı maçında, umarım bu eksikliklerimizi gideririz. Eminim ki aksi bir durumdan hiç kimse memnun olmayacaktır.

Teknik sorumlularımızın ve futbolcularımızın bu bilinçle hareket edeceğine inanıyorum.

 

*****

 

Süper Amatör Ligin bir alt ligi olan İzmir 1.Amatör Kümede mücadele eden Gaziemir FK , Gaziemir Seydiköy Spor, Gaziemir Onur Spor, Sarnıç Gençlik Spor ve Gaziemir Gençlerbirliği maçlarını bu hafta kendi sahalarında oynadılar. Pazar günü Gaziemir Şehir Stadı’nda saat 11’den den itibaren peşi sıra 4 maç oynandı. Yerel Haberci olarak tüm karşılaşmaları yakından takip ettik. 8. ve 9. Grupta mücadele eden Gaziemir takımları arasında başarılı olanda olmayanda vardı.

9. grupta birbirleri ile karşılaşan Gaziemir FK ve Gaziemir Gençlerbirliği maçı günün en çok merak edilen maçıydı. Gaziemir FK 0-2 geriye düştüğü maçın son yarım saatinde müthiş bir geri dönüşle sahadan 3-2 galip ayrılmasını bildi. Bu geri dönüşünde rakibinin de payı vardı. Gaziemir Gençlerbirliği’nin skoru yeterli görmesi ve kendi yarı alanına çekilmesi maçın sonucunu da belirlemiş oldu.  

 

****

 

Bu maçın ardından karşılaşan Gaziemir Onur Spor – Urla Gençlik Maçında beraberlik vardı.

Onur Spor her ne kadar ilk yarıda öne geçse de bu skoru koruyamadı. İkinci yarıda yediği gol ile 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

 

*****

 

Günün üçüncü karşılaşması olan 8.Grup takımlarından Sarnıç Gençlik Spor – Reo Atilla Spor maçında gülen taraf konuk ekip oldu. Karşılaşma 0-1 devam ederken, penaltı kazanan Sarnıç Gençlik bu büyük avantajdan yararlanamayınca başa baş oynadığı maçtan yenik ayrıldı.

 

*****

 

Günün en son maçı olan 8.Grup’taki Gaziemir Seydiköy Spor – Özen Spor maçında net bir skor elde ederek 3 puanı hanesine yazdıran ev sahibi takımdı! Maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf Seydiköy Spor oldu. Ligin 1.Haftası’nda Reo Atillaspor deplasmanından puansız dönen Turuncu  Siyahlılar ilk galibiyeti aldı. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin