CHP ADAYI ÜNAL IŞIK PROJELERİNİ AÇIKLADI. GAZİEMİR'E İKİ TRAMVAY HATTI GELİYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP ADAYI ÜNAL IŞIK PROJELERİNİ AÇIKLADI. GAZİEMİR'E İKİ TRAMVAY HATTI GELİYOR

Facebook'ta paylaş
12/03/2024 , 20:23:11

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık düzenlediği lansman ile projelerini anlattı. Mia Hotel'de yapılan lansmanı çok sayıda basın mensubu takip etti. Işık'ın lansmanını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoglu, İzmir Milletvekili ve Yüksel Taşkın, CHP YDK Üyesi Özkan Tice, İzmir Milletvekili Yüksek Taşkın, CHP İzmir İl Yönetimi, geçmiş dönem PM Üyesi Umut Tekin, İlçe Başkanı Kasım Özkan, aralarında İzmir Balgöç İzmir Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, TEMAD Gaziemir Şube Başkanı Osman Selçuk, ÇYDD Gaziemir Şube Başkanı Nazmi Karaca, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Bey'in, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın, belediye meclis üyeleri, muhtarlarında bulunduğu çok sayıda davetli takip etti.

     CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık lansman sırasında mal varlığını da açıkladı. "Gaziemir’de, Karaburun’da bir evim, Gültepe’de yüzde 50 hissesine sahip olduğum evim ve 2 arabam, bankada seçim sürecinde kullanmak için bir miktar param var. Bunları belediye başkanı olduğum zaman da açıklayacağım"diyen Işık şöyle devam etti; "Belediye başkanlık sürecinde bunlarda artış olmayacağını da şimdiden taahhüt ediyorum."

     Projelerinden bahseden Işık, “En büyük projem 150 bin kişilik ilçemizin gönlünde taht kurmak. Bundan sonra bu kentte yaşayan herkese huzuru en büyük proje olarak açıklıyorum” dedi.

 

İŞTE ÜNAL IŞIK'IN GAZİEMİR PROJELERİ

 

GAZİEMİR İZBAN ARASI TRAMVAY

“Önder Caddesi üzerinde bulunan sevgi yolumuz... Tansaş'ın köşesinden döndüğümüzde pırıl pırıl gece yürüyüşü ya da gündüz gezerken çevresi düzgün yollarda yürümek bu ülkede yaşadığım zamandan beri hayalimdi. Bunu  gerçekleştirmek bize nasip olacak. Gaziemir İZBAN arasında tramvay hattı vaat ediyorum”

 

ULAŞIM PROJELERİ

 

“Gaziemir Metro projemiz... İzBB projesi bu. Proje etütleri tamamlanarak Gaziemir'in toplu ulaşım konusundaki tüm sorunlarını ortadan kaldıracak. Çağdaş bir ulaşım hepimize hayırlı olsun.

 

Sarnıç Tramvay projesi... Metro projesini orijinalinde Sarnış'tan geçiyordu.Ancak havaalanındaki kriterlerden kaynaklı bu alan iptal oldu. Bu nedenle Sarnıç-İZBAN ve Sarnıç-Menderes arasında çalışacak tramvayla büyük kolaylık sağlanacak.

 

Belediye projelerinin tamamında yer altı otoparkları yapılacak ve öncelikle halkın kullanımına sunulacaktır.

 

Akçay Caddesinin yarı yarıya yükünü alacak olan yol bağlantılarımız olacak.

 

Şehir içinde açılması gereken imar yollarımız var. Yarbay Refik Cesur Caddesi'nin kapalı bölümü açılacak. Irmak Mahallesi 33/3 sokaktaki 12 metrelik yol açılacak. Sarnıç köprüsüne alternatif bir yol açılacak ve trafik yoğunluğu azaltılmış olacak. 

 

Şehrin birçok noktasında yeni düzenlemeler yapılarak kent içi trafiğin hafifletilmesi hedeflenmiştir.

 

NE YAPACAKSAK HALKIMIZA SORARAK YAPACAĞIZ

İlçemiz sınırlarında İzBB ile koordineli olarak üst ölçekli planlara uygun revizyon yapılması gereken alanlara revizyon yapılacak ve kamucu anlayış ile imar planları yapılacak. Ne yapılacaksa halkımıza sorarak onlarla birlikte yapacağız.

 

Kent içinde yenilenmesi gereken ve yeni yapılacak pazar yerlerini çok amaçlı olarak planlandı. Hürriyet Mahallemizde bulunan 11 bin 600 metrekarelik kapalı pazaryeri ve belediye hizmet kompleksi alanı Milli Emlak’tan satın alınacaktır. Yapılacak yeni tesislerde mutlaka güneş enerjisi panelleri konularak enerjiyi buradan sağlayacağız.

 

Yerine ve tam uzlaşı ile dönüşüm projelerimiz var. Bunlar yerinde ve tam uzlaşı ile belediyemiz garantörlüğünde yapılacaktır.

 

İLÇENİN HER TARAFINDA ÜCRETSİZ WİFİ OLACAK

Temiz bir çevre için  daha düzenli çalışmalar yapılacak, çöp toplama saati trafik yoğunluğunu daha az olduğu saatlere alınacaktır. Belediye emekçilerimiz bizler için mahallelerin habercisi olacaktır ve gördükleri sorunları bize aktarıp sorunların hızlı çözümünü sağlamamıza neden olacaktır.

 

İlçemiz genelinde var olan ve ileride olabilecek altyapı çalışması tüm kurumlarla koordineli olarak çözülecektir. Doğalgazsız hane ve  su ve altyapısız hiçbir hane kalmayacaktır.

 

Gaziemir'de belediyemize ait tüm alanlarda, sosyal alanlarda ücretsiz WİFİ imkanı sağlayacağız. Gaziemir'in tüm sokaklarında da yüksek hızlı internetin kurulması için girişimleri yapacağız.

 

Afete dirençli kent projemiz... Jeolojik açıdan sakıncalı alanlarda mikrobölgeleme çalışmaları yapılacaktır. çadır alanlar, arama kurtarma,deprem yangın gibi benzeri konularda vatandaşlardan gönüllü ekipler oluşturarak eğitim ve arama kurtarma ekiplerini belediyemiz öncülüğünde kurulması sağlanacaktır.

 

Gaziemir Otel ve Kongre Merkezi Projesi. Fuar İzmir karşısında kalan alanda yapılması planlanmaktadır. Gaziemir'in en çağdaş kültür ve sanat alanı kazandırılmış olacak ve yapılacak otelle kent ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. Bu Aktepe ve Emrez Mahallerimize önemli bir değer katacaktır.

 

Beyazevler'de bulunan ESHOT alanı Rekreasyon Alanı'na çevrilecektir. Büyük bölümü yeşil alan olacak, tenis kortları yüzme alanları gibi alanlar olup işletmesi belediye tarafından yapılacak kafede halkımıza hizmet verecektir. Bunun sözünü de Cemil Başkanımızdan aldım.

 

Tansaş Binası’nın olduğu yerde yapılması planlanan 100'ncü yıl sana merkezi projesi var. Bu alanla ilgili halkın taleplerini çokça dinledim.  Alandan izlediğimiz izlenim çoğunluk yeşil alan istiyor.  Topluma danışma sözümüze sadık kalarak seçim sonrasında buraya yapılacak işlemle ilgili halkımızın fikrini mutlaka alacağız. Onlar kültür merkezi olsun derlerse kültür merkezi olacak. Yeşil alan olsun derlerse yeşil alan olacak.”

 

“Mülkiyeti belediyemiz ya da Büyükşehir’de olan alanlarda ilçemizin vatandaşlarının kullanacağı yarı yada tam olimpik yüzme havuzları inşa edilecek ve gençlik kart sahipleri öncelikli olarak yararlanacaktır.

 

İlçemize hizmet eden şehir stadının türbini betonarme yapılarak yenilenecek v ve solar panellerle kapatılacak. Bin kişi kapasitesi olarak tribünü altında kafe soyunma odaları yer alacak.

 

İhtiyaç duyulan yerlerde vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla taziye evleri yapılacak. Var olan taziye evlerinde çağın gerektirdikleri düzenlemeler yapılacaktır.

 

Cumhuriyet Kent Evleri ve Meslek Eğitim Kursları. Mevcut Cumhuriyet evleri daha modern hale getirilecek ve burada iş eğitimleri verilerek ilçemizde yaşayan vatandaşların iş bulmasına katkı sağlanacak.

 

Gaziemir'in tüm bölgelerinde  kreşler açılacak ve kayıtlarda anne kart ve düşük gelirli ailelere öncelik tanınacaktır. Buralarda benim ve meclis üyeleri bu kreşlerden faydalanamayacaklar.Burada öncelik halkımızda olacaktır.

 

0-15 yaş arası çocuğu olanlara anne kart sağlanacak, belediye hizmetlerinde öncelik sağlanıp, belediyemize ait alanlardan ücretsiz yada indirimli olarak kullanacaktır. Aynı kart emekliler içinde tasarlanacaktır.

 

Gençlik kart GAZİSEM ve Gençlik Merkezi Projesi... Gençli karta 15-30 yaş arası gençler faydalanacak ve belediye etkinlikleri ve sosyal lanalarında indirimli ya da ücretsiz faydalanacaktır.

 

Atıfbey Mahallesinde okul alanları var ancak okul yok. İzmir'in nüfusu en yüksek mahallesi olan Atıfbey'de bu sorunun çözümünde bizde  katkıda bulunacağız ve eğitim alanı olarak işaretlenen yerlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırılmasının yapılmasını sağlayıp mahallemizin okula kavuşmasını sağlayacağız.

 

Belediye hizmetlerinden etkilenecek herkesin onayı ve bilgisi alınarak kesin karar verecek ve hizmet ortak mutabakat sonucunda ortaya çıkacaktır.

 

STK masası kurulup beledimiz ile STK'lar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak, verilecek destekleri koordine etmek amacıyla STK ve Esnaf Masası kurulacaktır. STK geçmişi olan meclis üyeleri de buralarda görev alacaktır”

 

TAAHHÜTNAMEYİ İMZALADI

“Partimizin belediyeciliği dürüstlüğe doğruluğa halka ne kadar önem verdiğini kanıtlayan  Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi var. Ben bunu huzurunuzda imzalıyorum. 44 yıldır eşim ve çocuklarım ile çalışarak edindiğimiz mal varlıklarımız var. Gaziemir’de Karaburun’da bir evim, Gültepe’de yüzde 50 hissesine sahip olduğum evim ve 2 araban bankada seçim sürecinde kullanmak için bir miktar param var. Bunları belediye başkanı olduğum zamanda açıklayacağım. Belediye başkanlık sürecinde bunlarda artış olmayacağını da şimdiden taahhüt ediyorum. “

     Ünal Işık sözlerini Nazım Hikmet’in bir şiiri ile tamamladı:

 

Nazım Hikmet, Kartallı Kazım’ı şöyle anlatmıştı:

 

“Dövüştü pir aşkına,

Yaralandı birkaç kere

Ve saire

Ve kavga bittiği zaman

Ne çiftlik sahibi oldu,ne apartman.

Kavgadan önce Kartal’da bahçıvandı,

Kavgadan sonra Kartal’da bahçıvan.”

sarnıçlı
15/03/2024 , 04:02:01
bol vaat
bu projelrinden bir şey çıkmaz lafla penir gemsi yürümüyo bu projlerin ikisini yap yetr sana fakat seni çalıştırmayacaklar kurtlar arkada bekliyor
ERCAN BAŞARIR
14/03/2024 , 13:54:17
OLMAZ
ÜNAL IŞIK'A EVET KASIM ÖZKAN'IN MECLİS ÜYESİ LİSTESİNE HAYIRRRRR.
Seydiköylü
12/03/2024 , 22:05:24
Başkan Gaziemir e profesyonel futbol takımı istiyoruz Bal ligi yada 3. Lig te oynayacak takım istiyoruz Yapacağın stata takım lazım Gaziemirin eski günlerini istiyoruz coşku istiyoruz Takımın peşinden çevre illere gitmek istiyoruz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin