GAZİEMİR'DE YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS NOTLARI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR'DE YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS NOTLARI

Facebook'ta paylaş
15/04/2024 , 12:38:32

31 Mart 2024 yerel seçiminde yenilenen Gaziemir Belediye Meclisi'nin tarihi ilk toplantısında biri diğerinden ilginç anekdotlar oluşturdu.

     ÜNAL IŞIK HER YÖNÜYLE BİR İLK

     İlçenin siyasi tarihinde Gaziemir'e sonradan yerleşenler arasında seçilen ilk belediye başkanı olan Ünal Işık, Gaziemir'de belediye meclis üyeliği yaptıktan sonra belediye başkanı seçilen ilk meclis üyesi oldu.

     ÖNCEKİ DÖNEMDEN 5 İSİM, BU DÖNEMDE DE MECLİSE GİRDİ

     Bu dönem belediye başkanı olarak görev yapacak olan Ünal Işık gibi, önceki belediye meclisinde görev yapmış meclis üyelerinden 5 isim bu dönemin meclisinde görev aldı.  CHP’den Tahir Türkbay ve Cemal Çalışkan, Ak Parti’den Uğur İnan Atmaca ve Oğuz Seyran, MHP’den de Selahattin Şahin  bir kez daha meclis üyesi seçildikleri için görev yapacak. CHP’li Tahir Türkbay Meclis 2.Başkanvekili olarak görev alırken ayrıca bir yıl boyunca belediye encümen üyesi olarak ta görev alacak.

     BİR DÖNEM ARANIN ARDINDAN 3 İSİM YENİDEN MECLİSE GERİ DÖNDÜ

     CHP ve Ak Parti’den bir dönem öncesi meclis üyesi olarak alan isimler de bir dönem boşluğun ardından meclise geri döndüler. CHP’den Neriman Balcı Türkeri, Ramazan Özkan, Ak Parti’den Hüseyin Aslan yeni dönemde meclis üyesi olarak görev yapacak. Hüseyin Aslan önceki dönemlerde Ak Parti Grup Başkanvekili görevine bir dönem boşluğun ardından yeniden bu görevine geri döndü. CHP meclis üyesi Ramazan Özkan bir yıl süreyle belediye encümeninde de görev alacak.

    CHP’DE ÇALIŞKAN, AK PARTİ’DE ASLAN GRUP BAŞKANVEKİLİ

    Son dönem üst üste belediye meclis üyesi olarak görev yapan ve bu dönemde de belediye meclis üyesi seçilen Cemal Çalışkan bu kez CHP’nin Grup Başkanvekili olarak görev yapacak. Ak Parti’de önceki dönem grup başkanvekili görevini yerine getiren Uğur İnan Atmaca bu dönemde görevini, meclise geri dönen Hüseyin Aslan’a bıraktı. Ak Parti’de Türk Kızılay Gaziemir Şubesi’nin önceki başkanı iken meclise giren Davut Dinçel belediye meclisinde partisinin grup sözcüsü olarak görev aldı.

    HAZEL ÖZTÜRK IŞIK MECLİS 1.BAŞKANVEKİLİ OLDU

    CHP listesinden Gaziemir Belediye meclis üyesi seçilen Balgöç Gaziemir Şubesi Başkanı Hazel Öztürk Işık ilk meclis toplantısında Meclis 1.Başkanvekili seçildi. Işık iki yıl süresince bu görevini sürdürecek.  Işık ayrıca İzmir Büyükşehir belediye meclisi üyesi olarak ta görev yapacak.

    ESKİ BAŞKAN ŞENOL’UN OĞLU DİVANDA YER ALACAK

    2009 ve 2019 dönemlerinde CHP’den Gaziemir belediye başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol aktif siyasi yaşamına ara verirken bu kez başka bir Şenol aktif siyasi yaşama girdi. Şenol’un oğlu Ulaş İsmail Şenol CHP’nin kontenjan listesinden Gaziemir Belediye Meclisi’ne seçildi. Ulaş İsmail Şenol liste başından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne girdi. Gaziemir’deki ilk meclis toplantısından Meclis Divan Kurulu üyeliğine seçilen Ulaş İsmail Şenol, Hediye Kaya ve Ak Parti’den Didem baysal ile birlikte iki yıl boyunca bu görevi yerine getirecek.

     Önceki dönem belediye meclis üyelerinden Ali Kaya’nın kızı mimar Hediye Kaya’da en genç meclis üyesi olarak Gaziemir Belediye Meclisi’nde görev alan isimler arasında yer alıyor. Meclis ihtisas komisyonlarından Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nda da görev alacak olan Hediye Kaya İzmir Büyükşehir belediye meclis üyesi olarak ta görev yapacak. 

     MECLİSİN YENİ İSİMLERİ İHTİSAS KOMİSYONLARINDA GÖREV ALDI

     31 Kişilik Gaziemir Belediye Meclisi’nin 23 üyesi ilk kez görev yapacak. Bu isimler kendi meslek ve ilgi alanlarına göre çeşitli ihtisas komisyonlarında görev aldılar.

     CHP’den Mahmut Şaylan sağlık komisyonunda görev alırken, Avukat Oğuzcan Çamdereli hukuk, Serbest Mali Müşavir Mustafa Tanju Tekgül plan ve bütçe komisyonunda, Ak Partili mimar meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, inşaat mühendisi Nail Kocabaş imar ve bayındırlık komisyonunda görev aldılar.

     İLÇE BAŞKANLARI İLK TOPLANTIYI TAKİP ETTİ

     Yeni dönemin ilk meclis toplantısı Ramazan Bayramı’nın hemen ertesi günü cumartesi sabah 10’da gerçekleşti. Parti gruplarının mutabakatı sonrasında yapılan toplantıyı CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı grup başkanı sıfatlarıyla takip etti. Geçtiğimiz dönem ilçe başkanı sıfatıyla hemen hemen tüm meclis toplantılarında hazır bulunan ve seçimde İyi Parti’nin belediye başkan adayı olarak yarışan Sedat Dağ’da ilk meclis toplantısını takip edenler arasında yer aldı. Toplantıyı izleyenler arasında CHP ve Ak Parti’nin kadın ve gençlik kollarının da yer alması dikkat çekti. Dikkat çeken bir başkan hususta 9 günlük bayram ve idari tatilden yararlanan memur ve büro çalışanlarının ilk meclis toplantısını dikkatlice takip etmeleriydi. Yeni dönemde olası idari yapılanma değişiklikleri ve görevlendirmeler konusunda ipucu yakalamaya çalışan çevrelerin bir bölümü meclis salonunda iken önemli bir bölümü de sosyal medyalardan yapılan canlı yayınları önemli toplantıyı takip etti.

    

sarnıçlı
16/04/2024 , 20:43:13
vaatlerini bekliyoruz
Hayırlı olsun herkese özelikle de sarnıça yapılacak projerlerin takipçisi olacağız il olarak 3 dönem chp de olmasına ramen yapılmayan pazar yeri ve özelikle kerbelaya dönen göletin bakımını çalışmaların yapılacak projenizi takipteyiz bunu açıkça ifade edeyim sarnçtan 5 meclis üyesine duyurulur eğer 5 yıl içinde projeleriniz olmassa sarnıç sokaklarında çıkıp yürüyemessiniz itina ile kulağınaza küpe olsun özelikle kasıma

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/04/2024 , 11:33:07
SİYASET
28/04/2024 , 11:19:09
SPOR
28/04/2024 , 09:48:49
YAŞAM / MAGAZİN
28/04/2024 , 09:40:18
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin