ŞEHİR STADI YENİLENMESİ 2018 PERFORMANSINA GİRDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

ŞEHİR STADI YENİLENMESİ 2018 PERFORMANSINA GİRDİ

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Meclisi 2018 Yılı Performans Programı Görüşmeleri tamamlandı. Gaziemir İlçe Stadı’nın yenilenmesi hedeflenen 107 faaliyet içerisinde yer aldı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Gaziemir Şehir Stadı’nın yenilenmesi için öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin aranacağını ifade etti.
19/10/2017 , 10:51:35

Gaziemirli sporseverlerin uzun bir süredir dile getirdiği şehir stadının yıpranma ve kapasite sorununa nihayet el atılıyor.

2018 Yılı performans ve bütçe görüşmelerinin gerçekleştiği Gaziemir Belediye Meclisi Ekim dönemi toplantıları sonuçlandırıldı.

Gaziemir Belediye Meclisi üyeleri, belediye müdürlükleri ve encümenince oluşturulan 2018 Yılı Performans Programı ve 2018 Yılı Gelir, Gider Bütçesi taslak önergesini görüşerek karara bağladı. İlk olarak incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen önerge 15 gün boyunca komisyon tarafından incelendi. CHP’li  Yılmaz Ağırtaş’ın başkanlığında toplanan CHP’li ve Ak Partili üyeden oluşan komisyon performans ve bütçe konusunda görüşlerini rapor halinde belediye meclis gündemine taşıdı. Ak Partili üye Yılmaz Akın’ın karşı oyu ile oy çokluğu ile kabul edilen komisyon raporu h belediye meclisinde müzakere edildi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un başkanlığında yapılan performans programı ve bütçe görüşmeleri 2 saat 15 dakika sürdü.

Başkan Şenol önce parti gruplarına ardından da söz almak isteyen meclis üyelerine konuşma hakkı verdi.

CHP’nin görüşlerini parti sözcüsü Yılmaz Ağırtaş, Ak Parti’nin görüşlerini grup başkanvekili Hüseyin Aslan ifade etti. Meclis üyelerinden CHP’li Neriman Balcı Türkeri, Ak Partili Yılmaz Akın söz alarak görüşlerini açıkladı.

Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’un da izlediği görüşmelerde CHP ve Ak Parti’den birçok meclis üyesinin toplantıya katılmaması dikkat çekti.

2018 Yılı performans programı hakkında sunumu Gaziemir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar gerçekleştirdi.

İrfan Yapar yaptığı sunumda 2018 yılı için 93 performans hedefi ve buna paralel olarak 107 faaliyet projesi öngörüldüğünü ifade etti. Bu hedefler için 119 milyon 440 bin liralık bir bütçeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

PERFORMANS PROGRAMI GÖRÜŞMELERİ...

CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Neriman Balcı Türkeri 2017 Mayıs ayından itibaren başlayan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkeri çalışmaların Gaziemir Halkının yaşam kalitesini arttıracak projeler olduğunu ifade ederek “Gaziemir Belediyesi’nin çalışmaları yerelde hizmet üreten tüm kamu kurum ve kuruluşlarının örnek alabileceği çalışmalardır” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan performans programı hakkında görüşlerini açıklarken performans hedeflerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilmesi düşünülen 7 projenin görüldüğünü ifade ederken “Büyükşehir Belediyesi’nce Gaziemir’e yeterli destek verilmediğini görüyoruz. Bize göre Gaziemir’e sanki biraz üvey evlat muamelesi çekiliyor” dedi. Aslan 2018 performans programı önceki dönem ifade edilen performans hedeflerini tekrarlayan bir program olarak gördüklerini söyledi. Aslan “Abdullah Arda Meydanı Projesi 2010 yılından beri hazırlanan her performans hedefinde var ama hiçbir gelişme yok! Aktepe-Emrez kentsel dönüşüm projesi henüz proje haline bile gelmiş değil!” dedi.

Söz alan Ak Partili meclis üyesi ve plan ve bütçe komisyonu üyesi Yılmaz Akın’da görüşlerini ifade etti. Akın Gaziemir Belediyesi’nin performans azalma olduğunu ifade ederek “Çünkü belediye artık yeni proje üretemiyor” dedi. 2017-2018 performans hedeflerini karşılaştırdığını söyleyen Yılmaz Akın “Önceki dönemde stratejik amaçlar gerçekleştirilememiş ki, yeni hedeflerde azalma olmuş. Bu performans programı da önceki yılların tekrarından öteye gidememiştir” dedi.

CHP Grup Sözcüsü ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz Ağırtaş isim vermeden Ak Parti grup başkanvekili ve meclis üyesinin yaptığı eleştirileri eleştirdi. Ağıtaş “yapılan eleştirilerde ifade edilenlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik tamamıyla yanlış ifadelerdir” dedi.

Ağırtaş sözlerine şöyle devam etti; “meclis üyelerinin performans programı hakkında görüş bildirirken bilgiye ve belirli bir bilgi birikimine dayanarak ifade etmeleri çok önemlidir. Performans programı iyi okunmalı ve incelenmelidir. Performans hedefleri elbette bir birini edecektir. Bu doğrudur. Öyle olmak durumundadır” dedi.

CHP’li Ağırtaş’ın karşı görüşüne, Ak Partili Aslan ve Akın’dan karşı görüş ifade etmek üzere söz istedi. Başkan Şenol’un söz vermesinin ardından konuşan Aslan “Tekrar edilen projeler konusunda Sayın Ağırlaş ile aynı görüşte değiliz” dedi. Söz alan Akın’da “ Performans programını gayet iyi ineceledim. Yapılmayanları ifade etmeye çalıştım. Geciken projeler yeni maliyet artışları getiriyor” dedi.

Yeniden söz alan CHP’li Ağıtaş, Ak Partili Aslan ve Akın’a cevap verdi. Ağırtaş “Bazı projeler özellikle gerçekleşmesi uzun soluklu projelerdir. Abdullah Arda Meydanı Düzenleme Projesi’ gibi projelerini gerçekleşmesi için kamulaştırma yapmaya ihtiyaç vardır. Kamulaştırmalarda gecikmeler yalnızca belediyeden kaynaklanmaz. Kişilerin ikna edilmesi, kurumlardan izin alınması konuları zaman alır. Örnek işte Şahin Tepesi Projesi! Milli Emlak’e ait yerde mülkiyet sorunu aşılmayınca ister istemez projenin gerçekleşmesi de gecikiyor” dedi.

Müzakerelerin ardından Başkan Halil İbrahim Şenol 2018 yılı performans programını oylamaya sundu. Yapılan oylamada Ak Parti meclis grubunun karşı oyu ile Gaziemir Belediyesi 2018 Yılı Performans Programı oy çokluğu ile kabul edildi.

GELİR – GİDER BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ

Gaziemir Belediye Meclisi Olağan Ekim Dönemi toplantılarının görüşülen son gündem maddesi Gaziemir Belediyesi 2018 Yılı Gelir-Gider Bütçesi’ ydi.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu okuyan meclis divan katibi üyesi Ünal Işık, 2018 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin 119 milyon 440 bin lira olduğu bilgisini verdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol gelir gider bütçesi hakkında parti gruplarına ve meclis üyelerine söz verdi.

CHP Grup Sözcüsü ve Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yılmaz Ağırtaş 2018 yılı gider ve gelir bütçesi hakkında bilgiler verdi. Ağırtaş “Gider bütçesinin yüzde 60,80’ni mal ve hizmet alımları oluşturmaktadır. Gelirlerin yüzde 45,29’u vergi gelirlerinden, yüzde 45,70’i diğer gelir kalemlerinden oluşması öngörülmektedir” dedi.

Söz alan Ak Parti grup Başkanvekili Hüseyin Aslan’da gelir gider bütçesi hakkında partisinin görüşlerini açıkladı. Aslan önceki bütçelerin gerçekleşme rakamlarını karşılaştırdı. Aslan “2016 yılının gelir-gider bütçelerindeki gerçekleşme rakamlarına göre giderlerimiz, gelirlerimizden fazla. 2017 yılının ilk 9 ayına göre gelir 55 milyon 278 bin lira, gider ise 57 milyon 125 bin lira. Bizim 2017 tahminimiz gelirler 73 milyon, giderler 75 milyon 900 bin civarında olacak. Bizce 2018 yılı için öngörülen 119 milyon 440 bin liralık tahmini bütçede gerçekleşmez. Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesinin arttırılması sevindirici! Bize göre 2018 yılı gelir 80 milyon lira, giderler ise 85 milyon lira olarak gerçekleşir.”

Söz alan Ak Partili meclis üyesi Yılmaz Akın’da bütçe hakkında görüşünü açıkladı. Akın “Belediye bütçelerinin hazırlayan kanun ve yönetmelik düzenlemelerine göre personel giderleri bütçenizin yüzde 30’unu aşmaması gerekir” dedi.

Ak Partili Yılmaz Akın’a cevap veren CHP’li Yılmaz Ağırtaş “ Sayın Akın 2018 yılı gider bütçesinde personel giderleri yüzde 16’dır” dedi.

Müzakerelerin ardından Başkan Halil İbrahim Şenol Gaziemir Belediyesi 2018 Gaziemir Belediyesi Gelir - Gider Bütçesi’ni oylamaya sundu. Meclise katılan üyeler tek tek yoklama alındıktan sonra, gelir ve gider bütçeleri tüm maddeler önce ayrı ayrı ve ardından bütün halinde oylandı. Yapılan oylama sonucunda 2018 Yılı Gaziemir Belediyesi Gelir Bütçesi 119 milyon 440 bin, 2018 Yılı Gaziemir Belediyesi Gider Bütçesi 119 milyon 440 bin olması; Ak Parti meclis grubunun karşı oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerde konuşan CHP’li meclis üyesi Emin Aksoy, Ak Parti meclis üyelerini ironi yaparak eleştirdi. Aksoy “Eleştirmek elbette en doğal hakkınız. Bütçeyi beğenmediğinizi söyler eleştiri getirmek sizin hakkınız. Ancak neleri oyladığınızın da farkında olmanız gerekir. Bütçe önergesinin bir maddesinde ‘bu bütçe 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanır’ denmektedir. Bütçenin hazırlanma şeklini kanun düzenlemiştir. Siz şimdi kendi hükümetinizin öngördüğü düzenlemeye de oylarınızla hayır demiş oldunuz! Ne yani siz bu bütçenin 1 Ocak 2018’den itibaren uygulanmasına mı karşısınız! Görüşmeler sırasında denildi ki bütçenizde açık var. Bugünkü ekonomik ortamda işbaşında olan hükümetinizin bütçesini açık verdiğini sizin bakanlarınız basın toplantılarında açıkladığını da göz ardı etmemelisiniz”

Ak Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan’da Aksoy’a cevap vererek “Hükümetimizin işbaşında olduğu 15 yılda hangi hizmetleri yaptığı ortada. Sizin yaptığınız işleri hükümetle mukayese edilmesi mümkün bile değildir.

BAŞKAN ŞENOL YAPILAN ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Meclis oturumunda en sözü Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol söyledi.

Başkan Şenol görüşmeler sırasında yapılan eleştirileri yanıtladı. Projeler hakkında bilgi verdi.

Şenol “Titiz çalışmalar sonucu yine örnek bir çalışma ortaya çıktı. Bütçemiz kenti daha da ileri götürecek projeleri karşılayan, vizyonu olan bütçedir. Çalışmalarımız sonucu Gaziemir çok hızlı gelişiyor. Bu kente çok önemli eserler kazandırdık. İmkanlarımız kısıtlı ancak biz hiç durmadan çalışıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda Gaziemir için en iyisini yapıyoruz. Fiziki projelerin yanı sıra eğitim, sağlık, kültür, sanat ile sosyal projelere önem veriyor, örnek çalışmalar hayata geçiriyoruz. Planlarımızın, projelerimizin hepsini tek tek hayata geçirecek, kentimizi daha da ileriye götüreceğiz.” dedi.

Şenol yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi; “Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’e üvey evlat muamelesi yapıyor eleştirisine katılmıyorum. Büyükşehirle gayet koordineli çalışıyoruz. Ortak projeler ortaya koyuyoruz.

Sarnıç Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu bunlardan biri! Sarnıç Kültür Merkezi’nin proje kazıkları çakıldı de büyükşehirle koordineli yapmak bizim de arzumuz. Sarnıç Belediyesi Gaziemir’e bağlanmadan önce 15 yıllık belediye idi. 7 parkı vardı. Bugün ise 23 parka kavuştu. Sarnıç projelerimizin gecikmesinin nedeni maliye hazinesi ve orman işletmesinden gerekli tahsis ve izinlerin alınamamasıdır!

Gaziemir’e yapılacak her projenin ille belediye bütçesinden yapılacak diye bir şey yok. Kanun belediye başkanı yapar veya yaptırır der! Kamu kurum ve kuruluşları el atarsa yapılacak projeler var.   

Gaziemir’i kağıttan okuyup eleştirmeyiniz. Gaziemir’i dolaşın nerede ne yapılıyor yerinde görün, takip edin.

Bazen de yapılanları Büyükşehir’e yaptırıyor diye eleştiriliyorum. Elbette öyle olacak. Şimdi sizi kızdıracağım belki ama Gaziemir Şehir Stadı’nı da belki de Büyükşehir’e yaptıracağım. Neden yaptırmayayım! Gaziemir Şehir Stadı’nın yenilenmesi 2,5 milyona mal olacak. Bunu ille de belediye bütçemizden mi karşılayayım!

Gaziemir Şehir Stadı’nın yenilenmesi için Spor Toto yetkililerinden de öneri geldi. Ancak yenileme şartı olarak stat yerini onlara tahsis etmemi istiyorlar! Gaziemir Stadı ve yeri Gaziemir Belediyesi’ne yani tüm Gaziemirlilere ait! Kimseye veremeyiz. Burayı Büyükşehir ile birlikte koordineli bir şekilde yenileyeceğiz.

Botanik Bahçesi Projesi yalnızca Gaziemir için değil İzmir için ülkemiz turizmi içinde önemli bir proje. Yalnızca bizim üstesinden kalkabileceğimiz bir iş değil. Herkesin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İzmir Ticaret Odası’nın da desteğine ihtiyaç var. Orada büyük bir kamulaştırma gerekiyor. Projenin önemini anlatmakta başarısız olduk. Ama anlatmaya devam edeceğiz.” 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin