İZMİRSPOR TECRÜBESİYLE! 0-2
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

İZMİRSPOR TECRÜBESİYLE! 0-2

Facebook'ta paylaş
07/11/2017 , 10:00:19

Gaziemir Gençlik Spor ile yaptığı karşılaşmayı ilk yarıda ve ikinci yarının son dakikasında attığı gollerle geçen İzmirspor liderliğini korudu. Gaziemir’in penaltısını vermeyen hakem maçın kaderine etki yaptı.

Gaziemir Şehir Stadı son yılların önemli karşılaşmalarından birine ev sahipliği yaptı. Gaziemir Gençlik Spor – İzmirspor arasındaki önemli karşılaşmada 90 dakikanın büyük bir bölümünde üstün olan taraf konuk takım Lacivert Beyazlardı.

 

Yer: Gaziemir Stadı

(*Yıldızlamalar beş üzerinden yapılmıştır.)

Maçın orta hakemi Emre Koçanalı (*). Yan hakemler: Tolga Atasoy (*) ve Sami Menteş (*)

Gözlemci: Yaşar Demir. Saha Komiseri: Bekir Şençamlar. Saha Komiseri Yardımcısı: Mustafa Çalışkan.

GAZİEMİR GENÇLİK SPOR: 0

Kaleci Ahmet Erbay (***), Koray Şengül (**), Ali Yılmaz (***), Kaptan Görkem Çıtak (***), Sefa Altuntaş (**), Mutlu Doğan (**), Atakan Atalan (**), Tolgahan (***), Abdullah Sarıkaya (**),Uğur Kurar (**), Hasan Karakaş (***). Oyuna sonradan girenler: Semih Aral (**), Mustafa Ali Karaöz (**), Furkan Güney (?).

Teknik Sorumlu: Özkan Kılıç (**).

İZMİRSPOR: 2

Kaleci: Uğur Engür (****), Berk Karınlı (***), Alican Ersöz (***), Eren Karakuyu (***), Kaptan Serdar Öztan (***), Gökhan Vardar (****), Ahmet Kıdır (****), Doğacan Diker (****), Hüseyin Adıgüzel (****), Kaan Dinçer (****) Metehan Çelik (****). Oyuna sonradan giren: Hakan Kocakahya (****). Gökhan Dereli (***), Emre Tosun (***).

Teknik Sorumlu: Ahmet Saray (****).

MAÇ KRİTİĞİ

(Türker Küpcük/Ali İhsan Erdenilgen)

Deplasmanda oynadığı Narlıdere Belediyespor maçında 0-3 gibi net bir galibiyet elde ettiği halde takımı değiştiren Gaziemir Gençlik Spor Teknik Sorumlusu Özkan Kılıç maç öncesi büyük bir risk aldı. Özkan Hoca Narlıdere maçında ilk onbir de yer verdiği Fatih Fetvacı yerine Sefa’yı, Önder Sondıran yerine Uğur'a yer verdi. İlk onbir de yer alması kesin gözle bakılan Semih’i, Narlıdere maçında olduğu gibi ikinci yarıda şans tanıdı.

Sefa ile Uğur’la oyuna başlayan Özkan Hoca ilk yarıda bu oyunculardan beklediği performansı aldı mı bilinmez! Bir gerçek vardı ki yeşil beyazlar ilk 45 dakikada hiçte iyi oynayamadı!

Bir de buna; takımın gol umudu olan ve önceki hafta Narlıdere maçında ilk golü bulan Koray’ın yine aynı maçın ilerleyen dakikalarında defansa çekilmesi radikal bir düşünceden farksızdı. İzmirspor gibi grubun en güçlü takımı karşısında aynı düşünceyle hareket etmek Gaziemir Gençlik Spor forvetini zaafa uğrattı. Özkan Hoca bu düşüncesinden ikinci yarının 60’dakikasından sonra vazgeçmiş olması maç bütününde ayrı bir zaman kaybıydı. Koray’da bugün gününde olmamasına karşın forvete geçtikten sonra uygun koşular yapsa da sonra takım arkadaşlarından yeterli pas desteği de alamadı.

Her ne kadar Gaziemir Gençlik Spor, İzmirspor’a 0-2 sahadan mağlup ayrılmış olsa da altı çizilmesi gereken bir noktada maçın hakem triosu verdiği hatalı kararlarla maçın sonucuna doğrudan etki yaptı.

Karşılaşmanın 10.dakikasında Koray’ın kullandığı taç atışı sonrasında İzmirspor ceza sahasında topu eliyle kontrol eden Lacivert Beyazlı oyuncu Alican Ersöz’ü görmedi ve ‘devam’ dedi. Yüzde yüzlük penaltılık pozisyonun es geçilmiş olması Gaziemir Gençlik Spor açısından bir kayıp olurken, konuk ekip açısından bir avantajdı.

28 dakikada Gaziemir oyuncusu Mutlu Doğan’ın kendi orta alanlarının ortasındaki top kaybı, İzmirspor oyuncusu Ahmet Kıdır’a gol pozisyonu yaratma şansını yakalattı. Ahmet birkaç metre sürdükten sonra topu Gaziemir defansının bulunmadığı noktada bekleyen Metehan Çelik’e uzattı. Metehan’a kademe yapmada Sefa ve defanstaki arkadaşları gecikince forvet oyuncu plase bir vuruşla topu Yeşil Beyazların ağlarına yolladı:0-1.

Maçın ikinci yarısına il yarıya oranla daha iyi başlayan Gaziemir Gençlik Spor 52.dakikada Hasan Karakaş’ın ortasında kafaya çıkan Sefa’nın vuruşunu İzmirspor kalecisi Uğur Engür kornere çıkardı.

57.dakikada İzmirspor ceza yayının içinde topla buluşmaya çalışan Gaziemir oyuncusu Uğur’un elle rakibi tarafından elle çekilmesine maçın hakeminin yine ‘devam’ demesi maçın tartışılan kararlarındandı!

Gaziemir Gençlik Spor baskılı oynamaya başladığı zamanlarda oyuncularına maçın hızını yavaşlatma taktiği veren İzmirspor Teknik Sorumlusu Ahmet Saray başarılıydı. Skoru korumak isteyen ve kontrataklarla avantajını sürdürmek isteyen İzmirspor oyuncularına açık tribünlerdeki taraftarları da sinkaflı tezahüratlarıyla maçta psikolojik etki yarattı. 88.dakikada topun taca çıktığı noktada seyircilerin küfürlü tezahüratına dayanamayan Gaziemir kaptanı Görkem Çıtak sözle tepkisini göstermesi karşısında maçın hakemi tarafından doğal olarak sarı kartla cezalandırıldı. Maçta ikinci sarı kartı gören Görkem son dakikalarında takımını yalnız bıraktı.

90. dakikada Gaziemir oyuncularının top kaybı sonrasında kontratağa kalkan İzmir spor oyuncusu Doğacak Diker sağ taraftan kale çizgisine kadar indi. Altı pas üzerine kestiği topa ikinci yarıda oyuna giren Hakan Koca kâhya dokunmasıyla İzmir spor’un ikinci golü de geldi: 0-2.

Maçta başka gol olmayınca İzmir spor zorlu Gaziemir deplasmanından üstün ayrılan taraf oldu.    

 

     

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin