1000 bağışçı hedefine 5 günde ulaşıldı Organ bağışında İzmir farkı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

1000 bağışçı hedefine 5 günde ulaşıldı Organ bağışında İzmir farkı

Facebook'ta paylaş
08/11/2017 , 12:36:03

Toplumda organ bağışını özendirmek amacıyla 2007 yılında "İçten Bir Bağış" kampanyasını başlatarak geniş kitlelere ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez başka bir gönüllü kampanyanın destekçisi oldu. Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun öncülüğünde başlatılan ve 1000 bağışçıya ulaşmayı hedefleyen kampanya, İzmir farkıyla hedefe ulaştı. 3 yılda sadece 567 bağışçı bulabildiklerini söyleyen Tekelioğlu, İzmir'de belediyelerin desteğiyle 5 gün içinde hedefledikleri 1000 rakamına ulaştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise çıtayı daha da yükselterek, İzmir'de 5 bin bağışçıya ulaşılabileceğini dile getirdi.

 

İzmir'in belediye başkanları, organ bağışı konusunda da elbirliği yaptı, "Yeni Hayat" kampanyasındaki 1000 bağışçı hedefine İzmir'de ulaşıldı. Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu öncülüğünde Türkiye genelinde düzenlenen kampanyaya başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı bağışçı olarak katıldı. 2013 yılındaki bir kampanyada organlarını bağışlayan Başkan Kocaoğlu, bu kez bağışçı formunu yenileyerek "Yeni Hayat" kampanyasının da "1000. bağışçısı" oldu.

Kampanyanın hedefe ulaşması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına, kampanyaya destek veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar , Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Çiğli Belediye Başkanı Yardımcısı Vezir Aslan'ın yanı sıra, organ nakli olan eski devlet bakanlarından Yaşar Okuyan ile sanatçı Ege de katıldı.

 

Cesaret, umut ve medeniyetin başkenti

Organ bağışı bekleyen insanların trajedisini, babasının rahatsızlığı nedeniyle bir ay boyunca refakatçi olarak kaldığı hastanede öğrendiğini dile getiren Tuluhan Tekelioğlu, şunları kaydetti: "Bu süreçte çocuğunun bir yudum su bile içmesi yasak olduğu için musluklarına kilit vuran anneler gördüm. Organ yetmezliği işte böyle bir şey.. 2014 yılında Yeni Hayat belgeselini çektik. Kahramanız 3,5 yaşındaki Hasan Hüseyin Karakuş'tu. Yeni Hayat birçok insana dokundu. Ardından kampanyamızı başlattık. Ancak 3 yılda sadece 567 organ bağışçısı bulabildik. Geçtiğimiz Cuma günü buraya geldim. İzmir'i sona bırakmıştım. Çünkü İzmir cesaretin başkenti. İzmir medeniyetin başkenti. İzmir umudun başkenti. Bu kentte değerli belediye başkanlarımız kalplerini, gönüllerini ortaya koydular. Her defasında bir sürprizle karşılaştım. Örneğin hafta sonu Göztepe maçında çok güzel bir pankartla karşılaştım. Böylece kalan 433 kişiye İzmir'de ulaştık. 1000 hedefini İzmir'de yakaladık. Sayın Aziz Başkanıma da duyarlılığı nedeniyle çok teşekkür ederim."

 

Hedef 5 bin olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "bir candan bir cana nefes verme" olarak tanımladığı organ bağışının önemini hatırlattı. 3 yılda 567 organ bağışı alınan kampanyada, İzmir'de sadece 5 gün içinde 433 bağışla toplamda 1000'e ulaşılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, İzmir olarak bu işin çıtasını daha da yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kısa vadede 3 bin, uzun vadede ise 5  bin rakamının hedeflenmesi gerektiğini belirterek, "Tüm Türkiye'de organ bağışı konusunda bir farkındalık yaratalım. Bağışlarımızı çoğaltalım. Tuluhan Hanım'a böyle ulvi bir çaba içinde olduğu için tüm organ bekleyen insanlar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu ve toplantıya katılan belediye başkanları, toplantının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve 1000 hedefine ulaşılması nedeniyle Konak Belediyesi tarafından döktürülen lokmayı vatandaşlara dağıttı.  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin