NAZMİ YILMAZ: SARNIÇLILAR TAPULARINI ALABİLECEK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

NAZMİ YILMAZ: SARNIÇLILAR TAPULARINI ALABİLECEK

Facebook'ta paylaş
23/11/2017 , 10:47:52

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz uzun süredir 2B’den kaynaklanan sorunlar yumağının artık çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Yılmaz bölgede maliye hazine arazisi üzerinde evi bulunanlarında tapularını alabilmeleri için Gaziemir Belediyesi ile birlikte çalışılarak çözüm üretildiğini ifade etti.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen ve uzun yıllardır buraları kullanan kişilere satışı öngörülen Orman Vasfını Yitirmiş Araziler kanunundan yararlanmak isteyen Sarnıçlılara nihayet bu arzularına kavuşabilecek.

2B yasasının kabulünün üzerinden geçen yıllara rağmen birçok sorunla karşı karşıya kalan ve hak sahibi Sarnıçlılar tapularını henüz alamadılar.

Hak sahibi oldukları halde istenilen rayiç bedelini ‘çok yüksek’ bulan Sarnıçlılar satış işlemlerine dahi başlamadılar.

Hak sahiplerinden bazılarının evlerinin bulunduğu arsalar 2B dışında kaldığı, bir başkasının arsası ise maliye hazinesi içerisinde kaldığı için tapularını almada güçlükle karşılaştılar.

Sarnıçlılar bölgede yaşanan tapu sorununun siyasi istismar konusunun yapılmasından oldukça rahatsız!

Tapu sorunun hiçbir zaman çözülemeyecek bir hal aldığının umutsuzluğuna kapılanların yanı sıra  tarafları harekete geçirmek adına adeta çalmadık kapı bırakmayanlar da vardı!

Kapısı çalınalardan, insiyatif alarak konunun bir an önce çözümü için çaba harcayanlardan biri de Ak Parti’li Nazmi Yılmaz’dı!

Ak Parti İzmir İl Başkan Yürütme Kurulu Üyesi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Nazmi Yılmaz, Sarnıçlılarla yaptığı toplantılarda ortak akılla, ortak çabayla sorunun çözüme kavuşacağına inandığını vurguladı.   

Bölgede yaptığı temasların ardından İzmir milletvekilleri başta olmak üzere birçok yetkili ile birebir temasa geçen Yılmaz, Ankara’da ilgili kurumların yetkilileriyle yaşanan sorunları bir kez daha masaya yatırdı.  

Nazmi Yılmaz 2B satışlarında ortaya çıkan rayiç bedellerinin yüksekliğini dile getirdi. Rayiç bedellerinin Sarnıçlıları ödeyebileceği şekilde indirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz’ın temasları sonrasında devreye giren Ak Parti İzmir milletvekilleri yaptıkları görüşmeler sonrasında ilgili kurumlar rayiç bedellerinin 3’te 2’lik indirim yapılmasını kararlaştırdı.

Gelinen son noktayı bölge halkı ve kamuoyu ile paylaşan Nazmi Yılmaz “Sarnıçlı vatandaşlarımız 2B’den tapularını almak için verdiği haklı mücadelede artık sona gelindi. Başta Mahmut Atilla Kaya vekilimiz olmak üzere vekillerimizinde büyük desteğiyle sorunun çözümü için gereği yapıldı. Bu çabada bizimde küçük bir katkımız olmuşsa bundan büyük mutluluk duyarım. Ancak burada asıl çaba sabırla bekleyen Sarnıçlıların gösterdiği çabadır” dedi. Nazmi Yılmaz Sarnıç’ta yaşanan tapu sorunu nedeniyle elektrik ve su bağlatmada sorun yaşayan vatandaşlarını sorununun çözümü için yasa çıkarma hazırlığı olduğunu ifade ederek “Yakında meclis gündemine getirilecek torba yasada 2014’ten önce yapılan evlere elektrik ve su bağlatabilme olanağı verilecek” dedi.

2B TAPU SATIŞINDA SAĞLANAN KOLAYLIKLAR

--Evinin ve arsasının bulunduğu yer 2B kapsamında iken çıkan satış kanunu ile hak sahibi olan Sarnıçlı vatandaşlar, kendilerine önceden bildirilen arsa metrekare rayiç bedelinin 3’te 1’ini ödeyerek tapularını alabilecek.

--Daha önce tespit edilen 1200-1300 lira olaraka tespit edilen arsa rayiç bedeli yeni düzenleme ile 240-250 liraya indirildi.

--Örnek olarak 100 metre kare arsası bulunan bir vatandaş tapusunu alabilmek için toplamda 24-25 bin lira bir bedelle tapusunu alabilecek.

--Satış bedelini 6’şar aylık dönemler olmak üzere 5 yıl eşit taksiler halinde ödeyebilecek.

 

MALİYE HAZİNESİNDEKİ YERLERİN SATIŞI İÇİN SAĞLANAN KOLAYLIKLAR

--Evi ve arsası Maliye Hazinesi’nde kalan, mahkemelik yerlerin dışındaki yerlerde vatandaşların tapularını alabilmelerinin de önü açıldı.

--Maliye Hazinesi vatandaşlara tapusunun verilebilmesi için ilgili söz konusu yerleri Gaziemir Belediyesi’ne devredecek. Gaziemir Belediyesi yapacağı düzenlemelerle ilgili yerleri yeni belirlenen rayiç bedelleri üzerinden vatandaşlara satışını gerçekleştirecek.

--Halkbank isteyen vatandaşlara ipotek karşılığı olmak üzere kredi sağlayacak. 

  

Apti Sönmez
24/11/2017 , 16:32:54
Sanıçlılar tapuları alabilecek mi
Bu yazı da herzamanki gibi bir siyasetçi yazısıdır. Bana hiç inandırıcı gelmedi. İşlemlerin nasıl olacağı konusnda net bir bilgi olsaydı iyi olrdu. 2B satışları Sarnıç'ın hangi mahalelerini, sokaklarını kapsıyacak? Muhatabımız Gaziemir belediyesi mi olacak? Başvurular nereye yapılacak?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin