GAZİEMİR’İN TRAFİK SORUNUNA ESBAŞ DUYARLILIĞI!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR’İN TRAFİK SORUNUNA ESBAŞ DUYARLILIĞI!

Facebook'ta paylaş
02/12/2017 , 11:52:40

ESBAŞ Ceo’su Dr.Faruk Gürler bölgede yaşanan trafik sorununda serbest bölge olarak kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Akçay Caddesi üzerindeki giriş kapısını ESBAŞ olarak yeniden düzenleyeceklerini ifade eden Dr.Gürler “Bölgede yaşanan trafik yoğunluğu sorunu biz kapımızı tamamen kapatacak olsak bile çözülmesi mümkün değil. Gaziemir’in trafik yoğunluğunun çözümü için ikinci yeni bir artere daha ihtiyaç var” dedi.


Ege Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ)  Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı ve sonrasındaki kokteyle basın temsilcileri, Ege Serbest Bölge Müdürü Şenay Satoğlu, Ege Serbest Bölge Gümrük Müdürü Yılmaz Dokumacı, Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ve ESBAŞ yetkilileri katıldı. Gürler basın toplantısında gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı.

SERBEST BÖLGELER ARASINDA İSTİHDAMDA ESBAŞ FARKI

ESBAŞ Ceo’su Faruk Güler, 2016 yılında 19 bin 640 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, "Bu yıl istihdam rakamımız 20 bin 527. Türkiye'de tüm serbest bölgeler içinde istihdamın yüzde 29’unu biz sağlıyoruz." dedi.

Ege Serbest Bölgesi'ne 2017'de teknoloji geliştirme alanında faaliyet gösteren yazılım firmalarından talep olmaya başladığına değinen Güler, "Bölgemizin altyapısı, ulaşımı, istihdama erişebilirlik, yeşil alan gibi faktörler bölgeyi cazip kılıyor. Aramıza yeni katılan firmalar var. Onun dışında büyüme hedefleri olan firmalarımız var. Ege Serbest Bölgesi teşvikli bir bölge ve teşviği de gerçek anlamda milletin faydalanacağı şirketlere vermek gerekiyor. Misyonumuzda kamu yararı var ve biz kamu yararını gözetiyoruz" dedi.

2018 DIŞ TİCARET HEDEFİ 4,5 MİLYAR DOLAR

Ege Serbest Bölge'de üretim yapan şirketlerin çoğaldığını anlatan Güler, ESBAŞ olarak hedeflerinin de bu olduğunu, şirket sayının düştüğünü ancak dış ticaret hacminin arttığını kaydetti.

Bölgede yatırım yapan şirketlerin yüzde 81'inin yabancı sermayeli, yüzde 19'unun ise yerli sermayesinin bulunduğuna işaret eden Güler, üretimden satışın ve ihracatın ciddi seviyede arttığını vurguladı.

Bölgedeki şirketlerde ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 165 olduğu, bunun Türkiye ortalamasında yüzde 68'i bulduğuna vurgu yapan Güler, "2016 yılında toplam ticaret hacmimiz 4 milyar 47 milyon dolardı. 2017'nin ilk 10 ayında 3 milyar 529 milyona ulaştık. Geçen yıla göre yüzde 5 ticaret hacminde büyüme gösterdik. 2018 yılını 4,5 milyar dolar ticaret hacmiyle kapatacağımızı tahmin ediyoruz. 2016’da 19 bin 640 çalışanımız vardı. Bu yıl istihdam rakamımız 20 bin 527. Türkiye'de tüm serbest bölgeler içinde istihdamın yüzde 29’unu biz sağlıyoruz." diye konuştu.

 

GAZİEMİR’İN TRAFİK SORUNUNA ESBAŞ DUYARLILIĞI

Yerel Haberci İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük’ ünde takip ettiği basın toplantısında, Türker Küpcük’ün Akçay Caddesi üzerindeki ESBAŞ girişi ve Optimum AVM döner kavşağında yaşanan trafik sıkışıklığı sorunu ile ESBAŞ’ın sosyal sorumluluk projesi Sağlık Köyü projesiyle ilgili sorularına da yanıt verdi.

Yerel Haberci “ESBAŞ’ın giriş kapısının da bulunduğu Akçay Caddesi üzerinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük trafik sorunu yaşanıyor. Bu trafik sorunu yalnızca ESBAŞ’ta çıkan araçlardan değil, özellikle Optimum AVM’den kaynaklanan, Hasan Güven Caddesi’nin yetersizliğinden de kaynaklanıyor. Ancak biz ESBAŞ olarak sizin bu sorunu aşmada çabanız ne olduğunu merak ediyoruz” diyerek gündeme getirdi.

ESBAŞ Ceo’su Dr.Faruk Gürler Yerel Haberci’nin sorusuna ise şu yanıtları verdi; “Evet Akçay Caddesi üzerinde Ege Serbest Bölgesi’nin girişinde günün yoğun saatlerinde büyük bir trafik sorunu yaşanıyor. Bunu gündeme taşıyarak önemli bir soru sordunuz. Biz ESBAŞ olarak yaşanan yoğunlukta kendi payımıza düşeni minimum düzeye çekecek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunların neler olduğunu sizlerle paylaşmaya geçmeden önce şunun altını çizmekte yarar var. Akçay Caddesi Gaziemir trafiğini ve havaalanondan kaynaklanan trafik yoğunluğunu artık kaldıramadığını görmek gerekir. Gaziemir’in artık ikinci ana artere ihtiyacı var. havaalanı geçiş yoğunluğunun kaydırılacağı bir ana arteri yaşama geçirilmek zorunda. Bu da kent yönetiminin yetkisinde! Biz ESBAŞ olarak Akçay Caddesi giriş kapısını iptal etsek dahi bu yaşanan trafik sorunu çözmez!

Biz ESBAŞ olarak trafik yoğunluğundaki payımıza düşeni en az seviyeye indirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz.

İlk olarak Ege Serbest Bölgesi’ne Fuar İzmir bölgesinde ikinci bir giriş-çıkış kapısı açtık. Bu kapıyı açmak çok kolay bir iş değildi. Türkiye’nin diğer hiçbir serbest bölgesinde ikinci bir kapı bulunmaz!

Öncelikle serbest bölge çalışanlarını taşıyan servisleri 2.kapıya yönlendirdik. Gaziemir dışında tüm serviler bu kapımızdan giriş ve çıkış yapıyorlar. Serbest Bölge’de çalışanlarımızın özel otomobilleri de bu kapıyı kullanıyorlar.

Giriş kapısında da bir düzenleme başlattık. Bu düzenleme çerçevesinde Serbest Bölge idari binalarını yeni yerine taşımak için yeni ofislerin yapımına başladık. 2018 Ağustos ayında inşaatlar tamamlanacak ve Serbest Bölge idari binaları taşınacak. Eski idari binaların bulunduğu alanı ESBAŞ’a giriş yapacak tırların bekletilme yeri olarak kullanılacak. Bununla birlikte ESBAŞ giriş kapısı genişletilecek. Otomasyona geçilerek tüm geçişleri hızlandırmış olacağız.

ESBAŞ olarak bizden kaynaklanan trafik yoğunluğunu minimum seviyeye çekmeye gayret gösteriyoruz.”    

 

Muammer şentürk
02/12/2017 , 13:10:51
Trafik
Her iki kurum da Gaziemir trafiğini ortaklaşa felç etmektedir.Gaziemire maddi hiçbir faydası olmayan tam tersi Gaziemir küçük esnafını mağdur eden Optimumun kahrını çekmek zorundamıyız.Keşke iki kurum da Gaziemiri terketse.Meraklısı varsa alsın.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin