KÖY OKULUNDAN UZAY KAMPI'NA
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

KÖY OKULUNDAN UZAY KAMPI'NA

Facebook'ta paylaş
27/12/2017 , 11:59:01

Samsun'un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu öğrencilerinin uzay hayali gerçekleşti. Okul müdürü Dilek Livaneli önderliğinde Uzay Kampı Türkiye’nin Yıldızlar ve Gezegenler Macerası programına katılan öğrenciler eşsiz bir uzay macerası yaşadılar.

 

Üç gün süren program boyunca; sanal uzay uçuşu görevi, dijital planetaryum, uzay giysileri, NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin kullanımı, topraksız bitki yetiştirme gibi aktivitelere katılan öğrenciler uzay bilimleri ve teknolojileri alanında uygulamalı eğitim aldılar. Çocuklarının ufuklarını uzay boyutuna taşıyan Dilek Öğretmen’in bir hayali daha bu sayede gerçekleşmiş oldu.

 

2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Yılın Mesleğinde Fark Yaratan Öğretmeni’ seçilen ve aynı zamanda 2014 yılında Varkey Gems Vakfı tarafından düzenlenen Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği “Dünya’nın En İyi 50 Öğretmeni arasında yer alan ilk Türk Öğretmen olan Dilek Livaneli; düzenlediği Uzay Kampı Türkiye gezisini “Öğrencilerin gökyüzüne baktığında anlamlandırabilecekleri bir şeyler olsun istedim.” diyerek özetledi.

 

Öğretmenliğin yanı sıra köy okulunda okuyan öğrencilerin ve onların ailelerinin sosyal yaşantılarının çeşitlenmesi için de projeler hazırlayan ve sponsor firmaların desteği ile projelerini hayata geçiren Livaneli, Uzay Kampı Türkiye gezisiyle ilgili şu sözlere yer verdi.

 

“Yıllardır öğrencilerime ilkleri yaşatma konusunda öncü olmaya çalıştım. Köyde eğitim gören öğrencilerime bu mükemmel eğitimi ve deneyimi yaşatmaktan dolayı çok mutluyum. 9-12 yaş grubundaki öğrencilerimin ilk kez ailelerinden uzak kalıp Uzay Kampı Türkiye’de yaşayarak öğrenmeleri onlarda inanılmaz bir özgüven yarattı. Kampta öğrencilerimin liderlik becerileri arttı, takım çalışmalarının önemini kavradılar ve beklediğimizin çok üstünde donanımlı bir eğitim ekibiyle karşılaştılar. Her dakikası dolu dolu geçti. Bu kampa katılmamızın en büyük özelliği ise hayal ortaklarımızın yaptığı destektir. Çocukların mutluluğu her şeyden önemli ve bu defa öğrencilerim evrensel bakış açısı kazanıp uygulamalı uzay deneyimleri ile tanışmış oldular.”

Varol ZENGİNOBUZ
28/12/2017 , 16:21:49
tebrikler
Köyde eğitim gören öğrencilerine bu mükemmel eğitimi ve deneyimi yaşatan,Dilek Livaneli hocama yürekten tebrikler.İyiki varsınız hocam... Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Bir Ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve ögretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin