BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU İZMİR’DE YEREL MEDYA İLE BULUŞTU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU İZMİR’DE YEREL MEDYA İLE BULUŞTU

Facebook'ta paylaş
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) İzmir’de düzenlediği toplantıyla İzmir’de Yerel Medya İmtiyaz Sahipleri ve temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu hükümet olarak yerel medyaya olan desteklerini ifade etti. Yerel Medya’nın önemine dikkat çekti.
15/01/2018 , 11:52:08

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de hükümet ve yerel medya arsında önemli bir toplantı vardı. Başbakan yardımcılığı düzeyinde, İzmir Yerel Medyası arasında uzun yıllar sonra ilk kez resmi temas kuruldu.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) tarafından İzmir Kaya Termal Hotel’de düzenlenen Yerel Medya Buluşması’nda Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu kentte yayın yapan yerel gazete ve dergilerin imtiyaz sahipleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Yerel Haberci Dergisi ve İnternet Sitesi İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyılmaz, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ak Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve BYEGM İzmir İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki eşlik etti.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca yerel basının ne derecede önemli olduğunu 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi sırasında net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Akarca ayrıca FETÖ’nün mor beyin uygulaması ile mağdur duruma düştüğü belirlenen basın mensuplarının sarı basın kartlarının iade edileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu hükümet olarak yerel basının medyadaki rolünü önemsediklerini ifade ederek “Sizler ilçelerinizde, ilinizde yayınlarınızla kamuoyunu bilgilendirerek insanların en doğru bilgiye erişmelerini sağlıyorsunuz. Bizler de sizlerin haberlerinden yararlanıyoruz. Uluslar arası alanda neler olup bittiğini dünya basınından, ulusal alanda neler yaşandığını ulusal basınımızdan öğrendiğimiz gibi yerel anlamda bir kentte ilçede neler yaşandığını sizlerin yaptıkları haberlerle öğreniyoruz. Sizler toplum adına çok önemli bir işlevi yerine getiriyorsunuz. Yerel yaşamda siyasetten, spor olaylarına kadar neler yaşanıyorsa sizlerden öğreniyoruz ve yararlanıyoruz. Hükümet olarak yerel yayıncılığa büyük önem veriyoruz. Sizlerin desteklenmesi gerektiğinin bilincinde hareket ediyoruz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu toplantıda görüşlerini şöyle dile getirdi;

“Toplumların kaderine etki edecek bu derece hayati bir ihtiyacın giderilmesi mesleğini onuruyla yapan siz değerli basın mensupları sayesinde mümkün olmaktadır. Basının önemini, yerel medyanın önemini bu noktada hassasiyetle ifade etmek gerekir. Aksi takdirde hakkaniyete sığmaz.

Yerel medyanın önemi üzerinde duran Çavuşoğlu, "Büyük medya kuruluşları bizlere ulusal ve uluslararası bilgi akışı sunabilme potansiyeli olsa da yerel medyanın şehri, semti, mahalleyi, sokağı ve hatta birebir insanı sayfalarına taşıma gücü vardır. Yaptığınız yayınlar, kamuoyuyla paylaştığınız haberler ayrıntıları kadar değerli, detayları kadar zengindir. Bu zenginliği medyada sağlayan, yerelde olan sizlersiniz.

Yakın geçmişimizde, büyük gazetelerin tirajını kendi şehirlerinde alaşağı eden yerel gazeteler vardı. Üstelik bunun önüne geçebilmek için büyük gazetelerin çabaları da olmuştur. Kadroların neredeyse tamamı transfer edilmiştir kimi zaman. Ama yerel olmayı, insanlarının arasında kalmayı başaran o gazeteler sarsılmamıştır bile. Zira o şehrin insanı bir derdi varsa gazetesinde bunun dile geleceğini bilirdi. Çünkü gazeteci de o şehrin, o semtin insanıydı. Aynı sıkıntıyı kendi de yaşıyor, sorunu kendi de biliyordu. O şehrin insanı kendi içinden çıkmış bir başarı hikayesi varsa, bir iş adamı, bir sanayici, bir sporcu, bir sanatçı vs. varsa ve bu insanlar başka şehirlere gitmiş de olsa yerel gazetesinden takip edebilirdi. Büyük takımların sayfa sayfa maçlarını, yönetici atışmalarını değil, kendi çocuklarının oynadığı şehir takımlarındaki gelişmeleri okuyabiliyordu. Sonuç yerel satıyordu, okunuyordu.

Artık yerel basın değil yerel medya ibaresini kullandıklarını da anlatan Çavuşoğlu, "Çünkü işin içinde artık televizyonlar var ve daha da önemlisi internet gazeteciliği, internet yayıncılığı var. İmkanlar gelişti, şartlar değişti ama o eskiyi yakalamak mümkün olmuyor. Yerelle ulusal arasında uçurum var. Bu toplantıların maksadı birlikte bu durumun nedenlerini ve çözümlerini bulmak ve mümkün olduğunca hızlıca hayata geçirmektir. Yerel medya ne kadar güçlü ve etkili olursa, ülkenin siyaseti, hizmet sektörü, sosyal hayatı ve sporu o derece güçlü olacaktır. Hepsine etkisi vardır bu açık ve tartışmasız bir gerçek.

...

Türkiye'nin her alanda güçlü olmaktan başka şansı bulunmamaktadır. AK Parti Hükümetinin mensupları olarak bizlerin Güçlü Türkiye şiarını benimsemiş bir siyasi anlayışla hareket etmemizin sebebi de budur. Bizim bu ülkeyi borç batağına sokma lüksümüz yoktur. Kaynakları çarçur etme lüksümüz asla yoktur. Bizim Ağrı'daki evladımızı da, İzmir'deki yavrumuzu da aynı eğitim imkanlarına kavuşturmaktan başka seçeneğimiz bulunmuyor. İzmir'den Hakkari'ye bu vatanı baştan başa yatırımla donatmaktan başka bir yol asla düşünemeyiz. En önemlisi de bizim kısır siyasi çekişmelerle ülkeye yazık etmek gibi bir lüksümüz yoktur. Bildiğiniz gibi 2019'da yerel ve genel seçimlerimiz olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. 2019'a milletçe bir ve beraber bir ruhla girmek neden önemli? Bu ülke ne zaman kendisi için hayırlı kararların arefesinde olsa birileri birliğimizi dirliğimizi hedef alan oyunlarla karşımıza çıkıyor. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da, 2019'da da bu oyunlara gelmeyeceğiz. Milli duruş hepimizin önceliği. Bakın güzel İzmir'imizden seslenmek istiyorum, bu ülkeye ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar karşısında bizi bulur.

 

Varol ZENGİNOBUZ
16/01/2018 , 16:22:58
iyiki varsınız....
Yerel Haberci Dergisi ve İnternet Sitesi İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük’ün Gaziemir de başlattığı yerel gazetecilik çalışmaları takdirlere şayan olarak devam etmekte olduğunu görmek,biz katılımcı ve okuyuculara büyük keyifler yaşatmaktadır.Başarılı çalışmalarının her daim artarak devam etmesi dileklerimle tebrik ederim. “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hülâsa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Mustafa Kemal Atatürk Yandaş olmaya çalışan basın tarih önünde ileride nefret ile anılmaya mahkumdur.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin