SAADET LİDERİ İZMİR’DEYDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

SAADET LİDERİ İZMİR’DEYDİ

Facebook'ta paylaş
Partisinin Kemalpaşa’da düzenlediği Eğitim Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Seçimlere biz de katıldık demek için değil, netice almak için çalışmalıyız" dedi.
15/01/2018 , 11:40:03

Her defasında iktidar partisinden gelen ‘seçimler 2019 yılında yapılacak’ açıklamalarına karşın siyasi partilerde hareketlilik arttı. Muhalefet partilileri iktidarın 2018 yılında baskın erken seçim yapma olasılığına karşı parti içi ve kamuoyuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyuna seçimler zamanında mesajlarını veren iktidar partisi liderinden milletvekillerine kadar adeta seçim çalışması yaparcasına kongrelerinde mesajlar veriyor.

Meclis dışında olmasına karşın açıklamalarıyla kamuoyunda ses getiren partilerden biri de Saadet Partisi.

SP Lideri Temel Karamollaoğlu yine benzer açıkalamardan birini de İzmir’de verdi. Karamollaoğlu partisinin eğitim toplantısında önemli mesajlar verdi.

Kemalpaşa’daki Belediye Kültür Sarayı Atatürk Salonunda gerçekleşen toplantıda partililere hitap eden Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de seçime en iyi hazırlanan ve iddialı parti olmaları gerektiğini kaydetti. Eksiksiz herkese ulaşacaklarını dile getiren Karamollaoğlu, hedefe yaklaştıkça üzerlerinde çirkin oyunlar tertiplenebileceğini, bu saldırıların kendilerini üzse de şevklerini kıramayacağını iddia etti. “Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları” konulu bir konuşma yapanGenel Başkan Karamollaoğlu, “Bugün İslam âlemi kadar parçalanmış, darmadağın olmuş, kendi problemlerini çözeceğine, düşmanlarının tesiriyle birbiriyle boğuşan başka bir grup yok. Üzerimizdeki planları anlamazsak, onları boşa çıkaracak adımlar atmazsak olmaz. Son 120 yılda dünyada ne değişti, 120 yıl önce ne planlar kuruldu, bunu bilmez isek problemleri çözemeyiz. 1897 yılında Basel şehrinde bir konferans tertip edildi. Orada bir İsrail devleti kurulma kararı alındı. Bunu gerçekleştirebilmek için Osmanlı’nın yıkılması planlandı. 1917 yılında İngiltere tarafından bu kararın destek göreceği bütün dünyaya ilan edildi. Geçmişi bilmezsek geleceği planlayamayız. Oyunları bilmezsek tedbir alamayız” ifadelerini kullandı.

2001 yılındaki 11 Eylül hadiseleri neticesinde ABD tarafından haçlı seferi ilan edildiğine dikkat çeken Karamollaoğlu,  hükümetin haçlı seferinin karşısında durmak yerine zaman zaman onlarla birlikte hareket ettiğini belirtti. SP Lideri Karamollaoğlu, “ABD bizim stratejik müttefikimizmiş. Haçlı seferi ilan eden Amerika bizim stratejik müttefikimiz olamaz. Şimdi iktidar diyor ki, bu ne biçim stratejik müttefiklik. Ne bekliyordunuz. Biz haçlı seferi karşısına yekvücut çıkmak mecburiyetindeyiz. Bunu yapacak tek görüş de Milli Görüştür. Bizim ne Avrupa’ya, ne Amerika’ya ne bir başkasına özel bir kinimiz yok. Biz bütün insanlara barış ve huzur gelsin isteriz. Batıdan en önemli farkımız hakkı üstün tutmaktaki kararlılığımızdır.” diye konuştu.

Türkiye’nin bir numaralı meselesinin kutuplaşma ve kamplaşma olduğunu öne süren Temel Karamollaoğlu, “Neden birbirimize hakaret ederek, aşağılayarak bu memlekette yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Herkes kendi fikrini rahatlıkla söylesin. Biz bilin ki birbirimizin düşmanı olamayız. Türkiye’de bunu sağlayacak tek görüş Saadet Partisi’dir. Çünkü diğer partiler köprüleri attılar. Mecliste kavga olmadan bir konu görüşemiyorlar. Meclis böyle çalışmaz. Önce liderlerin bu kutuplaşmayı bitirmeleri gerekir” dedi.

Karamollaoğlu, terör olaylarının sadece silah kullanarak üstesinden gelineceğini sanmanın büyük hata olacağını vurgulayarak, bölgede yaşayan insanların ekonomik, sosyal ve psikolojik problemlerinin önlenmesinin öneminin altını çizdi. Hukuk ve adalet konusunda halkta oluşan güven sorununa da değinen Karamollaoğlu, “Hükümet 15 senedir inşaat dendi mi dağları deviriyor. Adalet denince de adalet sarayı anlıyorlar. Adalet, yapılan adalet saraylarında gerçekleşmez. Adaleti gözetecek hâkimler bulmakla gerçekleşir. Bir mahkeme iki gazetecinin tutukluğu devam ederek yargılanmasına karar verdi. Aylardır tutuklu bu gazeteciler, onlar da Anayasa Mahkemesine müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de bir karar aldı, bu mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme dedi ki 'ben seni dinlemiyorum'. Anayasada bir hüküm var, diyor ki 'Anayasa Mahkemesinin aldığı kararlara cumhurbaşkanı, meclis dâhil kimse itiraz edemez, uygulamak mecburiyetindedir. Ama bir mahkeme diyor ki 'ben senin aldığın karara uymuyorum.' Anayasa Mahkemesi yanlış karar verebilir, mühim olanı kurala uymaktır. Yerel mahkeme de yanlış karar verebilir. Temyiz müessesesi çalışmazsa adalet çalışmaz. Böyle hukuk olur mu?" şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe denemesinin milletin cesaret ve kahramanlığı ile önlendiğine işaret eden Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Hükümet bu kalkışmadan sonra birtakım tedbirleri alabilmek için olağanüstü hal ilan etti. Gayet doğal. Ama hala 1,5 sene sonra olağanüstü hal ile idare ediliyoruz. Olağanüstü hal, olağan hale gelirse bu olmaz.  Hukuk, adalet olmadan, hak üstün tutulmadan hiçbir ülkede, dünyada huzur olmaz. Eğitim alanına bakıyoruz, keşmekeşe döndü. İktidar altı tane milli eğitim bakanı değiştirdi. Eğitimi sadece binalardan, akıllı tahtalardan, tabletlerden ibaret görüyorsanız siz bu işi anlamamışsınız demektir. Asgari ücrete bakıyoruz. Bugünkü şartlarda çay simit hesabı yapılsa bile yine de yetmiyor. Eğer karın doyurmuyorsa, çocuğunu okutmaya, faturalarını ödemeye, sırtına bir şey almaya yetmiyorsa o ücret ücret değildir. Yatırım denince parayı toprağa gömmekten başka bir şey bilmiyorlar. Üretime dönük, tarım ve sanayiyi canlandıracak yatırımlara destek vermezseniz olmaz.” 

Eğitim programına Genel Başkan Karamollaoğlu’nun yanı sıra, SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ‘Teşkilat Modeli’ ve uzman eğitimci Muhittin Yıldırım ‘Temel Esaslar’ konusunda yaptıkları sunumlar ile katıldı.Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ve Kemalpaşa Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Özüdoğru’nun da hazır bulunduğu seminere, iki bin dolayında partili katıldı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin