Nazım Hikmet 116 yaşında
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Nazım Hikmet 116 yaşında

Facebook'ta paylaş
Nazım Hikmet doğumunun 116. yılında belediye ile dernek işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Gaziemir’de anıldı. Özel etkinlikte ustanın ölümsüz eseri Tanya tiyatro sahnesine taşındı. Başkan Şenol “Nazım Hikmet’in adını Gaziemir’de yaşatmaktan büyük onur duyuyorum” diye konuştu
16/01/2018 , 10:52:43

Gaziemir Belediyesi ile İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği birlikteliğiyle düzenlenen etkinlikte, dünya şairi Nazım Hikmet 116. doğum gününde anıldı. Usta şairin doğum gününde, ölümsüz eseri Tanya’dan uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi. Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’ndeyken kaleme aldığı Tanya şiirini dernek üyeleri, Mustafa Seyhan Kurağ yönetiminde tiyatro sahnesine taşıdı. Usta şair, Tanya şiirinde ikinci Dünya Savaşı’nda Nazi ordusu tarafından idam edilen Rus halk kahramanı Zoya Kosmodemyanskaya’nın gazete haberlerinden öğrendiği hikayesini anlatıyor. 2. Dünya Savaşı’na ait görüntülerinde kullanıldığı deneysel tiyatro bağımsızlık ülküsüyle ölümsüzleşenlerin destanını dinamik bir kadro ve yeni biçimde sahneye aktardı. 
Yoğun ilgi gören oyunu Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile eşi Birsen Şenol, meclis üyeleri, STK başkan ve temsilcileri de seyretti. Faşizme karşı başkaldıran bir halk kahramanının hikayesini anlatan oyun seyirciye duygulu anlar yaşattı.

 

Nazım Gaziemir’de yaşıyor
Oyun sonunda oyuncuları tebrik eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Memleketinde bir çınar ağacının altında yatmak isteyen ölümsüz şairimiz Nazım Hikmet maalesef ülkesinden çok uzaklarda. Umarım bir gün ülkesine kavuşur. Dünya Şairi Nazım Hikmet Ran’ın adını Gaziemir’imizde yaşatmaktan büyük onur duyuyorum. Bu etkinlikte emeği geçen Dernek Başkanı Aydın Tülü, Yönetmen Mustafa Seyhan Kurağ, oyuncular ve emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un plaket sunarak teşekkür ettiği İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Tülü, “Memleket, sevda şairi Nazım Hikmet 116. yaşında. Dünya şairi Nazım Hikmet’in eserlerini sahneye taşımak bizim için büyük gurur. Bize her türlü desteği sunan Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Varol ZENGİNOBUZ
19/01/2018 , 00:26:59
hatırlamak...
Dünya Şairi Nazım Hikmet Ran’ın adını Gaziemir’imizde yaşatan,sevgili belediye başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. İyiki varsın başkanım. Nâzım Hikmet o dönemin bütün solcu yazar ve şairleri gibi bir Mustafa Kemal hayranı. Onun kişiliğine ve anti-emperyalist mücadelesine büyük saygı duyuyor. Onun için dünyanın en güzel şiirlerini yazıyor; onu sarışın bir kurda benzetiyor. Kurtuluş Savaşımızın en büyük destanını yazmış olan şairdir Nâzım. Hatırlanması ve bilinmesi dileklerimle....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin