SEYDİKÖYLÜLER HEP BİRLİKTE TİYATRO YAPIYOR!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

SEYDİKÖYLÜLER HEP BİRLİKTE TİYATRO YAPIYOR!

Facebook'ta paylaş
Seydiköylüler Derneği Tiyatro Ekibi iki yıl aradan sonra yeniden sahne almak için çalışmalarını sürdürüyor.
18/01/2018 , 23:50:22

Seydiköy Gaziemir olalı böyle coşkulu bir tiyatro gösterisine henüz şahit olmamıştı. 2016 yılı bahar aylarında sahnelenen tiyatro oyunu öncesi Gaziemir AKM’de oyunun başlamasından saatler öncesinde salondaki yerlerini alan Gaziemirliler o gece müthiş bir performans ile karşılaşmışlardı.

Tüm sahneleri seyircinin coşkulu alkışlarıyla kesilen tiyatro oyununda geçmişindeki izlerine rastlayan Seydiköylüler gözyaşlarını tutamamışlardı!

1950’li yılların konu edildiği tiyatro oyunu, içerisinde barındırdığı Pomak Kızı Ayşe ile Muhacir oğlu Mustafa’nın Maştlık’ta filizlenen aşkı seyircinin oldukça ilgisini çekmişti.İki gencin evlilik hikayelerinin yanı sıra yaşanılan dönemden de kesitler veren oyunda, Tatarlar Kahvesi’nde köylülerin diyaloglarına, Tütün Piyasası’nın açıklanması esnasında vatandaşların tepkisi ve sevinçlerine de yer verilmişti. Kız isteme, meydanda damat traşı ve nihayetinde düğünle sona eren tiyatro oyununu kendisi de Seydiköylü olan Abdül Kadir Özalp yazdı.

Oldukça olumlu tepki alan tiyatro oyunun ikinci kez oynanması için kendilerine yoğun isteklerin geldiğini belirten Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari “Bu isteğe biz de yönetim kurulumuz olarak içtenlikle katıldık. Oyun yazarımız ağabeyimiz Abdül Kadir Özalp’a ricada bulunduk. Tiyatromuzda rol alan tüm dostlarımıza da konuyu ilettik. Oyunda rol alan tüm arkadaşlar ilk kez sahne alan ve bunu gönüllü olarak yapıyorlar. Bu oyuna zaman harcıyorlar. Ciddi emek veriyorlar. Onlarda bu oyunu yeniden oynamak için adeta can atıyorlar. Yeniden seyirciyle buluşmak için sabırsızlanıyorlar. Ortaya yine güzel bir oyun çıkaracaklarına eminiz. Herkese şimdiden emekleri için Seydiköylüler Derneği Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz”dedi.

Gaziemir Belediyesi’nin bünyesinde tiyatro oyunlarına imza atan kendisi de bir sinema tiyatro sanatçısı olan Mustafa Kurağ’ın yönettiği Seydiköylüler Tiyatro Oyunu 4 Nisan 2018 tarihinde sahne alacak. Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde oynanacak oyun için tiyatro provaları hız kesmeden sürüyor. Oyuna yeni bölümler ilave edilirken, bazı rolleri yeni oyuncuların oynayacak olması dikkat çekiyor.    

Faruk Akçay
25/01/2018 , 13:04:19
Tiyatro
Oyun metnini hazırlayanlar size bir tavsiyem var konularda sürekli benim büyüklerimi işliyorsunuz ama bilinçsizce kulaktan dolma gel bir bana danış be yönetmen
Varol ZENGİNOBUZ
18/01/2018 , 17:01:52
Yöreselleştir...
Tiyatro insandan insana bir iletişimdir. Araya elektronik ya da mekanik bir aygıt girmeden yapılan bir iletişim. Tiyatrosu olan bir ilçede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez. Tiyatro evrensel değildir, ulusaldır çünkü dille bağlı. Sizin folklorunuz, sizin kültürünüz başkaları tarafından bilinmez. O zaman üreteceğiniz espriler de evrensel değil ulusaldır ve yöreseldir. Yeni oyunla ilgili olarak yapılan çalışmaları tebrik eder,başarılı oyunlarınızı bekliyoruz.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin