SEYDİKÖYLÜLER’İN GELENEKSEL GECESİ BİRLEŞTİRDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

SEYDİKÖYLÜLER’İN GELENEKSEL GECESİ BİRLEŞTİRDİ

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yanı sıra Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan ve İyi Parti İlçe Başkanı Av.Leman Emin Bayındır geceye katılan isimlerin arasındaydı. Seydiköylü Naci Zenginobuz ise gecenin onur konuğuydu!
11/02/2018 , 20:30:52

 

Seydiköylüler Derneği’nin geleneksel birlik ve dayanışma gecesinden bir yenisi daha Kuşaadası Sea Light Resort Hotel’de gerçekleşti.

 

400’ü aşkın davetlinin katıldığı gecenin onur konuğu Seydiköylü büyüklerden Naci Zenginobuz ve eşi Nigar hanımdı.

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari 2018 yılının etkinlikler yılı olacağını ifade etti. Süvari “Seydiköylüler Derneği olarak Midilli Kültür Gezisi’nin ardından şimdide geleneksel gecelerimizin 8’ncisini bugün gerçekleştiriyoruz. Öncelikle katılımının için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dernek olarak bu yıl bir biri ardında birçok etkinliği birlikte gerçekleştireceğiz. 14 Mart 2018 tarihinde Gaziemir AKM’de Seydiköylüler Türk Halk Müziği koromuzun konseri yapılacak. 4 Nisan 2018 tarihinde yine Gaziemir AKM’de Seydiköylüler Tiyatro oyunumuzu iki yılın ardından yeniden sahneleyeceğiz. Mayıs ayında Balkan Gezisi gerçekleştireceğiz. Tüm programlarımıza tüm Gaziemirlileri bekliyoruz” dedi.

 

Gecede bir selamlama konuşması yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Seydiköylüler Derneği’nin üstlendiği misyon ve gerçekleştirdiği etkinliklerle kentin sosyal yaşamına ve kültürüne olumlu katkılar sağladığının altını çizdi. Başkan Şenol “Bu zorlu görevi yerine getiren başta Hakan Süvari kardeşim olmak üzere dernek yönetimini ve siz değerli Seydiköylülere gönülden teşekkür ediyorum. Bu arada torun bekleyen biri olarak bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Allah izin verirse inşallah bir buçuk ay sonra torun sahibi olmanın ne demek olduğunu öğreneceğim. Gecemizin birlik ve dayanışmanın artarak devamını diliyorum” dedi.

 

Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu’nun doğmasında etkili bir isim olan Abdül Kadir Özalp ise ikinci kez sahneleyecekleri oyuna herkesi davet ederken tiyatro yeteneğini konuşturdu. Seydiköylülere oyunun oynanacağı salonun tarifini muhacir ve Pomak şivesiyle ifade eden Özalp daha sonra, Seydiköylü Nagihan Uyanıker’in şiirinden esinlenerek Seydiköy Türküsü’nü besteleyen Nusret Taşçı ile birlikte sahne aldı. Bağlama üstadı Nusret Taşçı gelen istek üzerine Akşam Güneşi adlı besteyi de seslendirdi.

 

Başarılı radyocu Mustafa Karslıoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği gecede, önce geleneksel pasta merasimi gerçekleşti. Seydiköylüler sanatçıların seslendirdiği şarkılarla gecenin geç saatlerine kadar doyasıya eğlendi.

Gecenin finali ise Seydiköylülerin davul zurna eşliğinde gerçekleştirdiği yöresel oyunlarla gerçekleşti.  

 

 

Varol ZENGİNOBUZ
11/02/2018 , 21:31:35
takdir ediyorum...
Seydiköylüler Derneği’nin geleneksel birlik ve dayanışma gecesinin,organizasyonunda emeği geçen başta dernek başkanını ve yönetim kurulunu tebrik ederim...Ayrıca gecenin onur konuğu Seydiköylü büyüklerimizden Naci Zenginobuz amcamında onure edilmesini,bir ZENGİNOBUZ olarak çok takdir ettiğimi belirtmeden geçemiyeceğim.... ”Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır.”

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin