Amatör Kulüpler Birliği Başkan Şenol’u ziyaret etti
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Amatör Kulüpler Birliği Başkan Şenol’u ziyaret etti

Facebook'ta paylaş
Mazlum Muammer Şentürk’ün başkanlığında Gaziemir Amatör Kulüpler Birliği, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret etti. Heyet amatör sporcuların yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini paylaştı.
22/02/2018 , 13:34:18

Gaziemir’de faaliyet gösteren Gaziemir Gençler Birliği, Gaziemir Onur Spor, Gaziemir Gençlik Spor, Gaziemir FK, Gaziemir Seydiköy Spor ve Sarnıç Gençlik Spor temsilcilerinin kurucu olduğu ve yönetimde temsil edildiği Gaziemir Amatör Spor Kulüpleri Birliği derneği geçtiğimiz günlerde ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Yapılan genel kurulda yeni yönetim; Mazlum Muammer Şentürk, Mehmet Baloğlu, Ercan Yılmaz, Halil İbrahim Aşıklar, Mehmet Karakaya, Lokman Serkan Sayman ve Bilgi Arda’dan oluştu. Birlik Başkanlığı görevine Mazlum Mumamer Şentürk seçilirken, başan vekili görevi Mehmet Baloğlu, genel sekreterlik görevine Halil İbrahim Aşıklar, dernek saymanlığına Mehmet Karakaya getirildi.

 

Amatör Kulüpler Birliği, genel kurulun ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

 

Ziyarete birlik yönetiminin yanı sıra Gaziemir Göztepe’nin gözde tecrübeli futbolcularından Sabri Sarıoğlu’da hazır bulundu.

 

Gaziemir Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Mazlum Muammer Şentürk ziyaret sırasında amatör spor kulüplerinin ve burada spor yapan gençlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Gaziemir Belediye Başkanı Şenol’a bugüne kadar amatör spor kulüplere verdiği destek için ayrıca teşekkür etti.

 

Şentürk şöyle devam etti; ”Ülkemizde amatör sporcular ve amatör spor kulüpleri hak ettiği desteği alamıyor. Oldukça sınırlı ve yetersiz desteğe karşın, birçok konuda ise amatör spor kulüpleri maddi ve teknik olarak zora koşuluyor. Örneğin bir amatör futbol karşılaşması sırasında hayati önlem almak üzere ambulansı bulundurmak için dahi bizlerden 600 TL talep edilebiliyor. Maddi olarak yetersizlik yaşayan kulüpler bunun nasıl altından kalkabilir? Statü gereği 1.Amatör ligde yarışmacı bir takım olabilmeniz için sizin alt yapı dediğimiz U15-U17 takımlarına sahip olup yarışmacı olmanız şart. Amatör kulüpler U15, U17 takımlarına zaman geliyor oynayacak oyuncu bulamıyor. Çünkü büyük profesyonel kulüpler bunları kendi uhdelerine alarak onlardan maddi kazanç elde ediyorlar. Öyle olduğu halde hiçbir profesyonel kulüp kendi statülerinde yarışmacı takım çıkarmıyor ve bu çocukları oynatmıyorlar. En azından ilçemizde tesisleri bulunan Altay, Göztepe gibi takımlarımız U15, U17 oyuncularından bazılarını bizim kulüplerde oynamalarına izin verebilirler. Biz o oç ocukların hiç birinden en küçük para talebimiz olmaz. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Bunun yanında Gaziemir Şehir Stadı’nın bu yılsonu yenileneceği bilgisini önceden almıştık. Bu konuda sizlere ve ekibinize teşekkür ediyoruz. Spor müdürünüz Cem Gülseçgin kardeşimiz sağ olsun bizlere her konuda yardımcı oluyor. Amatör spora desteğinizin artarak devamını dliyoruz”dedi.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İlçemizde spor anlamında katkınız oldukça büyük. Bu mücadeleniz ve katkılarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Evet, bu yıl ortasında Gaziemir stadını yenileme çalışmalarına başlayacağız. Sosyal Konutlar bölgesinde, meslek lisesinin hemen bitişiğinde bir sahayı yaptık ve devreye soktuk. Bu belirli bir standartta bir saha oldu. Sizin takımlar için ideal antrenman yeri oldu. Kömürcüler mevkiinde bulunan eski özel idarenin sahası belediyeye geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte burayı koordineli olarak kullanabiliyoruz. Sarnıç’ta ayrıca açtığımız yeni spor kompleksimizde ilçemizin sporunun gelişmesi ve gençlerimizin spor yapması içine önemli bir hizmet oldu. Maçların oynandığı sırada yaşadığınız ambulans sıkıntısına gelince. Biliyorsunuz bizim artık ambulans bulundurma yetkimiz yok! Bizim çalıştırdığımız hasta nakil aracı. Bu konuda sağlık bakanlığını ve özellikle futbol federasyonlarının el atması gerekiyor. Gençlerin sağlığı için bunu üstlenmeleri ve bir formül bulmaları gerekiyor. Federasyonun el atması gereken bir başka konuda bu bölgesel lig statüsü uygulamaları! Arkadaşlar böyle bir statü olur mu? Takımınız ligi yedinci bile bitirse ligden düşüyor. Bu çok saçma. Amatör kulüpler nasıl bunun altından kalkabilir ki? 3.Ligde de olsa kulüp olarak orda kalsanız gelirleriniz akmasa da damlar ve kulüp olarak ayakta kalabilirsiniz. Yükselmenin önünde engel olan bu bölgesel lig statüsünün değişmesi kaçınılmaz! Bir belediye başkanı olarak sporcularımızın, amatör spor kulüplerimizin her zaman yanında oldum. Yanında olmaya devam edeceğim!”  

  

Varol ZENGİNOBUZ
22/02/2018 , 23:34:52
tebrikler...
Her geçen gün sporda amatörlük ruhunun daha çok zedelendiğini gözlemleyen biri olarak , her şeye inat, AMATÖR RUHLU SPORCULARIN çoğalması dileğiyle…bu anlamlı ve manevi ziyareti tebrik ederim.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin