Gaziemir Meydan Projesi’nde olumlu gelişmeler yaşanıyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir Meydan Projesi’nde olumlu gelişmeler yaşanıyor

Facebook'ta paylaş
İlçenin en gözde merkezi Gaziemir Belediyesi tarafından ‘Özel Proje Alanı’ olarak değerlendirme önerisine, bölgede mülkiyeti bulunan hak sahiplerinin büyük çoğunluğu tarafından olumlu yanıt geldi. Projeyi gerçekleştireceklerine inandıkları müteahhit ile bir dizi görüşme gerçekleştiren hak sahiplerine en büyük güvence Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’dan geldi; “Ben bu işin doğru bir şekilde yapılması için üzerimize düşeni yapacağımdan emin olun. Sizin ve projenin garantisi biz olacağız!”dedi.
05/03/2018 , 11:35:52

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ilçenin süre gelen ve bugüne kadar hiçbir dönemde bir türlü çözülememiş konularına, el atmayı sürdürüyor.

Yeni Belediye Hizmet Binası, Havacılık Meslek Yüksek Okulu, Seydi Baba Rekreasyon Alanı, Anı Evi, Belediye şantiyeleri, GAZİGEM, Festival Alanı, Sarnıç Kapalı Spor Salonu projelerini hayat geçiren Başkan Şenol şimdide meydan projesine yoğunlaşıyor!

 

Şenol’un ince eleyip sık dokuduğu Gaziemir Meydan Projesi’nde önemli gelişmeler kat ediyor. Ön hazırlık ve ikna sürecinde sona gelindiği Gaziemir Meydan Projesi, Gaziemir Belediyesi tarafından “Özel Proje Alanı” ilan ediliyor.

Söz konusu ada içerisinde kalan tarihi Şarap Fabrikası’nın da bulunduğu SİT binaları Gaziemir Belediyesi tarafından restore edilerek, kültür sanat merkezi vb. sosyal donatı alanı olarak halkın kullanımına açılması hedefleniyor.

 

Gaziemir Meydan Projesi’nin yapılacağı 7 bin metrekarenin üzerinde alanda, SİT,  Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arsalarının yanı sıra, çok sayıda kişi ve varislerin arsa payları ile binaları bulunuyor.  Özel Proje Alanı düzenleme sahasında hak sahipleri yüzde 8’e varacak yasal terklerin ardından 5 bin 491 metrekarelik alanda inşaat yapılacak. Taks: 0,50 olarak belirlenen plan notu sonrasında yapı yüksekliği 15.80 olması öngörülüyor.

 

Mülkiyet sahipleriyle çok sayıda toplantı gerçekleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol “Gaziemir Meydan Projesi gerçekleştiğinde Gaziemir halkı içinde, yasal hak sahiplerinin de yararına olacak. Herkes kazanacak, Gaziemir kazanacak! Meydanın içinde  bulunduğu bugünkü hal Gaziemir’e yakışmıyor. Gelin burayı elbirliğiyle güzelleştirelim ”dedi.

 

Mülkiyet sahipleriyle Gaziemir Belediye Meclis Salonu’nda bir kez daha toplantı düzenleyen Başkan Şenol, Gaziemir Müteahhitler ve İşadamları Derneği üyeleri başta olmak üzere İzmir’de iş yapan müteahhitlere de toplantıya katılmaları için davette bulundu.

Gaziemir belediye başkan yardımcılarından Mitat Kale ve Önder Keskin’in de hazır bulunduğu toplantıda mülkiyet sahiplerine teknik bilgiler aktaran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol onlardan gelen sorulara yanıt verdi.

 

Başkan Şenol ‘Proje inşaatında birkaç düzenleme sahası yerine neden tek düzenleme sahası verildi’ şeklindeki soruyu “Yasal olarak Özel Proje Alanı ilan etme hakkımız var. Birden çok değil de, tek düzenleme sahası verme sebebimiz ise tamamen teknik gereklilikten! Biz burayı, şu an kullandığımız meydanı, Lozan Caddesi’ni, bugün Anı Evi olarak kullandığımız eski tren istasyon binası ve çevresiyle bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Orada bulunan SİT alanındaki tarihi köşkü istimlak ederek Gaziemir’e yakışır büyük bir düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz“diyerek yanıtladı.

 

Mülkiyet sahiplerini bu projenin altından kalkacak müteahhit firmalarla işbirliği yapmaya davet eden Başkan Şenol “Biz size hiçbir şekilde şunla anlaşın, bunla anlaşın deme noktasında değiliz. Sizler anlaşacaksınız bizde sizlerin burada mağdur edilmemeniz için sizin yanınızda olacağız. Projenin sağlıklı bir şekilde başlaması ve sonuçlanması için üzerimize düşen görevi yapacağımızda kuşkunuz olmasın”  dedi!

 

Bazı hak sahiplerinin birkaç müetahhitle, bir dizi görüşme yaptıklarını ifade ederek bu toplantıların verimli geçerek ilerleme kaydedildiği bilgisini paylaştı. Mal sahiplerinin büyük çoğunluğunun yapılan toplantıda ilçede önemli projelere imza atmış bir müteahhitle prensip olarak anlaştıkları öğrenildi. Müteahhit firmanın arsa sahipleri ve yasal gereklerin ışığında proje hazırlayacağı ve bir ay sonra proje detaylarıyla ilgili bir toplantı daha yapılarak ilk resmi adımların atılacağı bilgisi uzun süredir sürüncemede duran Gaziemir Meydan Projesi’ne başlanacağının ilk işaretleri olarak değerlendirildi.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin