KADIN VE HAYIR!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

KADIN VE HAYIR!

Facebook'ta paylaş
26/03/2018 , 12:04:52

16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili düşüncelerimi farklı bir perspektiften anlatmak istedim. Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz yanlış algı ve tutumlardan ileri gelmektedir. Çünkü yaşamak demek faaliyet demektir. Eğer ki toplumun bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir.

Oysaki Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kadınlarımızla ilgili söylediği gibi; “Tarlalarda erkeklerle birlikte çalışan, kasabalarda pazar yerine giden, yumurta ve tavuğunu satan ondan sonra kendisine gerekenleri bizzat satın alan, çalışmalarının hepsinde kocalarına yardımcı olan kadınlar! ..Ben bu kadınlar arasında kocalarından daha iyi işten anlayanlara ve hesap yapanlara rastladım.” Ne yazık ki cumhuriyet mücadelesinde kazanılan birçok hak ve özgürlük özellikle kadınlarımızdan geri alınmaya çalışılmaktadır. Bu nedenledir ki, toplumumuzda kadınlar neden hayır diyemez ya da hayır cevabı neden kabul edilmez? Çünkü erkek egemen toplumlarda kadının cevap verme lüksü olmadığı gibi, olumsuz cevap verme lüksü de yoktur.

Peki, “Hayır” diyebilen kadınlar ne ile karşılaşıyor? Maalesef ki günümüzde hala 3.sayfa haberleri boşanmak istediği için, ilişki teklifini kabul etmediği için öldürülen kadın haberleri ile dolu. Bu nedenle bana göre hayır diyebilen kadınlar kendi içlerinde ikiye ayrılıyor: şiddete maruz kalanlar ve hayatta kalanlar. Bir de kendini korumak için hayatındaki erkeği öldüren kadınlarımız gündemde ses getirmeye başladı. Çilem Doğan gibi…

Kadın mücadelesi Çilem’i müebbet hapisten kurtarmıştır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki onlar yemeğin tuzu eksik olmuş diye, bakkala izinsiz çıktı diye, evlilikleri boyunca dayak yiyen kadınlar… Bu nedenle öz savunma haktır!

Öyleyse, “Hayır” cevabından ne anlamalı?!.

Hayır, “HAYIR” demektir. Kız çocukları ev işlerini yapmak zorunda değildir; erkek kardeşleri okula giderken, onlar evde evlenmeyi beklemek zorunda değildir. Bu nedenle babalarına karşı gelirler. Okumak isterler, çalışmak isterler. Çocuk yaşta evlenmek zorunda değildirler. Dahası para karşılığı evlendirilemezler.

Tüm bu gerçekler ışığında, “hayır” günümüzde en çok gereksinim duyduğumuz en güçlü sözcüktür. Çünkü “HAYIR” kelimesi doğru biçimde kullanıldığında; örneğin, referandumda parlamenter sisteme sahip çıkmak için en önemli gücümüz olacaktır.

Kaynak: http://www.dagarcikturkiye.com/hayir-hayir-demektir-yd-1969.html

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin