Efsane Başkan'a vefa
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Efsane Başkan'a vefa

Facebook'ta paylaş
Denizli'nin Buldan ilçesindeki 150 yıllık tarihi bina, Denizli Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buldan Belediyesi katkılarıyla restore edildi. Kültür merkezi olarak hizmet verecek tarihi binaya, Buldan doğumlu olan İzmir'in unutulmaz belediye başkanlarından Dr. Behçet Uz'un adı verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buldan'a giderek merkezi Behçet Uz'un torunu Kurtul Kaptanoğlu ile birlikte gezdi.
01/04/2018 , 12:14:25

Denizli’nin Buldan ilçesi Yalçınkaya Mahallesi’nde bulunan ve İzmir Fuarı eski müdürlerinden Ahmet Dönmez’in ailesi tarafından yapılan yaklaşık 150 yıllık tarihi bina Denizli Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buldan Belediyesi işbirliği ile restore edildi. 2008 yılında Buldan Belediyesi tarafından satın alınan   ve  restorasyon harcamalarını Denizli Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği iki katlı tarihi bina, el sanatları ve kültür merkezi olarak hizmet açıldı.  Merkeze, 1931- 1941 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı ve sonradan iki dönem Sağlık Bakanlığı yapan, Buldan doğumlu  Dr. Behçet Uz'un adı verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Behçet Uz'un torunu Kurtul Kaptanoğlu ile birlikte Denizli'nin Buldan ilçesine giderek merkezi ziyaret etti. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi koleksiyonundan Dr. Behçet Uz'un fotoğraflarının ve onun eseri olan Kültürpark fotoğraflarının yer aldığı sergiyi de gezen Başkan Kocaoğlu, kente önemli hizmetler etmiş Dr. Behçet Uz'u rehber aldığını belirterek, " Behçet Uz, Cumhuriyet'ten sonra Kültürpark'ı kentimize kazandırmış,  Fevzipaşa Bulvarı'nı açmış, Atatürk heykelini Cumhuriyet Meydanı'na dikmiş, 10 yıl boyunca İzmir Belediye Başkanlığı yapmış, bu süre içerisinde İzmir'in çehresini değiştirmiş, İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olmasına öncülük etmiştir. Buldan'da onun doğduğu ilçede adının yaşatılması bizi son derece mutlu ediyor. Amacımız ge&cce dil;mişe  saygı, sevgi ve minneti gelecek kuşaklara aktarmaktır. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak karınca karanınca restorasyon çalışmalarına katkıda bulunduk" dedi.

 

Kocaoğlu'nu rehber edindik

Denizli Valiliği'ne ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kültür merkezinin ilçeye kazandırılmasına katkılarından ötürü   teşekkür eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilçedeki tarihi eserleri korumak istediklerini ifade etti. Türkiye'ye örnek olan İzmir'deki "sözleşmeli üretim modeli"ni çok  başarılı bulduklarını ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu'nu kendilerine rehber aldıklarını söyleyen Gülbay, "Aziz Başkanımız İzmir'de çok önemli bir modeli hayata geçirdi. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için kooperatifleri hareketlendirdi. Biz de ilçemizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek istiyoruz ve bu modeli örnek alıyoruz" diye konuştu.  

Dr. Behçet Uz'un torunu Kurtul Kaptanoğlu ise vefatından 32 sene sonra böyle anlamlı bir merkezle dedesinin isminin yaşatılmasının gurur verici olduğunu söyleyerek,  restorasyon harcamalarını üstlenen Denizli Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buldan ziyaretinde Buldan pazarını da gezerek esnafa hayırlı işler diledi. Buldan El Sanatları Merkezi'ne giderek tarihi dokuma tezgahlarının başına geçen Başkan Kocaoğlu, Buldan bezi de dokudu.

Buldan temasları sırasında Kaymakamlığı da ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada Denizli Valisi Hasan Karahan ve Buldan Kaymakamlığı'na vekalet eden Fatih Akkaya ile sohbet etti. Denizli Valisi Hasan Karahan, Başkan Aziz Kocaoğlu'na Dr. Behçet Uz Kültür Merkezi restorasyonuna katkılarından ötürü teşekkür plaketi verdi. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin