23 Nisan sevginin, barışın bayramı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

23 Nisan sevginin, barışın bayramı

Facebook'ta paylaş
21. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nde buluşan dünya çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sahne alarak halkoyunlarını ve müziklerini sergiledi. Şenol “Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz dedi
24/04/2018 , 11:46:23

21. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 10 ülke ile Sivas ve Batman’dan katılan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergiledi. Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ile ülkemizden Batman ve Sivas’tan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttı, hem de dansın evrensel diliyle dünyaya barış mesajı verdi. ‘Çevre’ temasıyla düzenlenen şenlikte sahne alan çocuklar seyirciye görsel şölen yaşattı; barış, dostluk, sevgi mesajı verdi.

‘Tüm çocuklar masumdur…’
Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Milli bayramlarımızı unutturmaya çalışanlara inat bayramlarımızı her yıl daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’dır. Biz de bunu layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu şenlik aracılığıyla dünya çocuklarını bir araya getirip barış elçileri yetiştirmeye devam edeceğiz.  Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz. Çünkü tüm çocuklar masumdur, kalpleri sevgi, barış doludur. Dünyayı geleceğin sahibi çocuklarımız güzelleştirecek” diye konuştu.

‘Dünya barışı çocukların ellerinde’
Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Geleceği gören Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı ‘Yurtta barış, dünyada barış’ yolundan yürüyeceğiz. Barışı çocuklar getirecek, daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya yaratacaklar. Dünya barışının sağlanmasının, dünyanın geleceğinin barış dolu olmasının tek yolu çocuktur. Diliyorum ki dünyanın geleceği barış dolu olsun. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun”

Dostluk, barış mesajları
Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurtdışından gelen ekiplerin liderleri de festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’e övgüler yağdırarak, “Yurtta barış, dünyada barış” özdeyişini dillendirdi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin