Deniz artık herkesin kardeşi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Deniz artık herkesin kardeşi

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yaptığı 3 Fidan Parkı ve 3 Fidan Anıtı’nın açılış töreninde konuşan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş “Deniz artık herkesin kardeşi. Onun mücadelesi herkesin mücadelesi” dedi.
06/05/2018 , 16:36:39

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptığı temalı parklara bir yenisini daha ekledi. 3 Fidan Parkı ve 3 Fidan Anıtı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Özcan Purcu, Murat Bakan, Musa Çam ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın da katıldığı bir törenle Gaziemirlilerin hizmetine açıldı.

 

Irmak Mahallesi ile Evka 7 Zafer Mahallesi’nin kesişim noktası üzerinde yaklaşık 4 bin 200 metrekarelik alanda yapımı gerçekleşen 3 Fidan Parkı ve Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın sır sırta tasviri 3 Fidan Anıtı Gaziemir’in temalı parklar arasında yerini aldı. Çeşitli ağaç ve bitkiler, oturma bankları ve gezinti alanlarının yer aldığı parkın hemen çevresinde mini basketbol sahaları ve oyun alanları yer alıyor. Bölge sakinlerinin bahar ve yaz akşamlarında serinlemek için rağbet edeceği 3 Fidan Parkı açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol “Ne ABD ne Nato diyerek Bağımsız Türkiye için canını veren Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.

 

Başkan Şenol şöyle devam etti “Gaziemir’de bugüne kadar çok sayıda park yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin son dönemlerine damgasını vuran olayları da içine alan temalı parklar yapmaya gayret gösteriyoruz. 3 Fidan Parkı ve 3 Fidan Anıtı Denizlerin anısını yaşatmak ve Onlar'ın mücadelesini hatırlatmak için yapıldı. Tıpkı daha önce yaparak açtığımız Gezi Parkı gibi. Şimdi tamamladığımız ve yakında açacağımız Adalet Parkı’ da temasıyla mesaj veren bir park olacak. Yapımı devam eden temalı bir parkımız daha var! Bugün en çok eksikliğini hissettiğimiz Özgür Düşünen Gazeteci Parkı! Bizler 68 kuşağından çok şeyler öğrenen kuşaklarız. Bugünün gençlerine sesleniyorum. Bu ülkeye ve geçmişte bağımsızlık için mücadele veren 68 kuşağını iyi tanıyın. Sahip çıkın.”  

 

Tören için Gaziemir’e gelen Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş’te duygusal bir konuşma yaptı. Deniz Gezmiş’i daha henüz 25 yaşında iken verilen haksız ve hukuksuz şekilde verilen idam cezası sonrası yitirmelerinin acısını hala derinden hissettiklerini ifade etti. Bora Gezmiş “Aradan geçen 46 yıl bize acımızın yanında çok şeyleri öğretti. Devrim mücadelesinin yılları alacak bir mücadele olacağını ortaya koydu. Acımızı yoğun yaşadığımız zamanlarda ileride kardeşimin anıtının Türkiye’nin dört bir yanına dikileceği aklımızın ucundan bile geçmezdi. Ancak bugün tüm bunların yaşandığına bir kez daha şahit oluyoruz. Bu bize aile olarak büyük onur veriyor. Evet Deniz benim kardeşimdi. Bugün gelinen noktada Deniz artık herkesin kardeşi olmuştur. 3 Fidan Parkı ve 3 Fidan Anıtı’nı yapımında emeği olan herkese ailem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“Ülkemizin bugünkü durumu 68 kuşağını yok edenlerin eseridir”


Üç Fidan Parkı ve Üç Fidan Anıtı’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde geçlik hareketlerinin liderleri o ülkelerin siyasileri tarafından dinlenip, onların fikirlerine kulak verildi. Bu gelişmiş ülkelerdeki 68 kuşağı hem siyasette, hem ekonomide hem de kültür sanatta söz sahibi oldu, görev yaptı. Bizim 68 kuşağımız ise ya Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan gibi idam edildi, ya devlet memurluğundan atıldı, ya da hapishanelerde, sürgünlerde çürütüldü. Yani ilerici gençlik yok edildi. 68 kuşağıyla barışamayan iktidar ve onu yöneten egemen güçler 78 kuşağının üzerinden daha büyük katliam yaparak geçtiler. Siz 68 kuşağını, 78 kuşağını yok ederseniz meydan bugünkü muhteremlere kalacaktır. Ülkemizin bugün geldiği nokta 68 kuşağıyla, gençlikle, gelecekle yüzleşecek yüreği olmayanların eseridir. Gençlik liderlerinin yok edilmesiyle bugün memleketimiz lidersiz kaldı ve bunlar lider oldu. Türkiye Ulu Önderimizin Ankara’ya diktiği çınarla yıkılmayacaktır. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve onlar gibiler boşu boşuna hayatlarını kaybetmedi. Onlar bizim için bayrak oldu, onlar bizim için meşale oldular yolumuzu aydınlattılar. Her zaman akıl ve bilim galip gelecektir. İnsanlık tarihi boyunca akıl ve bilim üstün gelmiştir. O zaman aklın ve bilimin yolunda yürüyen, hurafeyi, gericiliği reddeden bizler de mutlaka ve mutlaka galip geleceğiz. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. Bu parkı yapan, bu anıtı diken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ederim” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise “Deniz Gezmiş ve yoldaşlarına dava arkadaşlığı yapmış bir babanın oğlu olduğum için, Deniz’in adını taşıdığım için gurur duyuyorum. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in adının bu parkta ve anıtta daha da ölümsüzleşmesini diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin