28 Mart 2017 Salı

Altı Kat Poğaça

Ağızlarda dağılan çok lezzetli bir poğaça

24 Mart 2016 Perşembe 11:39
Altı Kat Poğaça
 Malzemeler

1 pk yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
Yaklaşık 4-4.5.bardak un
çörek otu
margarin veya tereyağ

Bütün malzemeler konulup (Yaş mayayı öncedende eritebilirsiniz)iyice yoğrulur.Hamur istediğiniz kıvama geldikten sonra yaklaşık en az 30 dk bekletin.

Hamurlarınızdan kucuk bezeler yapın en az 18 veya 24 parça.Daha sonra merdane yardımı ile küçük çay tabağı buyuluğunde altışar adet üst üste açalım aralarına önceden eritilmiş margarin veya tereyağ serpiştirelim.En üst kata sürmeyelim.Elde edilen parçaları hepsini bir (altı adet olanı) merdane ile daha da büyülterek açalım.Kesici alet ile 4 parçaya ayıralım tekrar aralarını keselim.İster içi boş ister malzeme koyarak ay çöreği yapar gibi kıvaralım.Uzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirelim.190 derecede alt üst pişinceye kadar kızartalım.Afiyet olsun.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    ARŞİV