19 Aralık 2014 Cuma

Haşhaşlı Tahinli Çörek

Her daim taze ve sıcak yiyebileceğiniz bir çörek..

11 Şubat 2013 Pazartesi 11:06
Haşhaşlı Tahinli Çörek
 Malzemeler

Hamuru Icin:

·        2 Su bardagi ilik süt

·        1 Tane yas maya

·        1 Su bardagi aycicek yagi

·        1/2 su bardagi seker

·        2 Tatli kasigi tuz

·        1 Adet yumurta (sarisi üzerine sürmek icin)

·        7 Su bardagi un

Ic Malzemesi Icin:

·        2 Su bardagi hashas ezmesi

·        1 Cay bardagi aycicek yagi

·        2 Yemek kasigi tahin

·        3 Yemek kasigi pekmez

·        200 Gr iri cekilmis ceviz (üzerine)

Not: Ic malzemenizi pekmez ve tahin eklemedende hazirlayabilirsiniz.

Yapilisi:

     Ilk olarak sütü genis bir yogurma kabina dökün.

     Üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin.

     Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur olacak.

     Hazir olan hamurunuzun üzerini örtün ve 1-2 saat kadar mayalanmaya birakin.

    Hamur mayalanirken ic malzemesini hazirlayin, hashas ezmesini, aycicek yagini, tahini ve pekmezi bir kabin icine koyup bütün malzemeler birbiriyle özlesene kadar iyice karistirin.

     Mayalanmis olan hamuru 3 parcaya bölüp beze yapin, bezenin birini tezgahin üzerinde merdaneyle acin, hazirlamis oldugunuz hashasli harctan bir kasik yardimiyla, hamurun hertarafina güzelce sürün, en üstede ceviz serpin, ikinci bezeyide ayni sekilde merdaneyle acin ve digerinin üzerine serin, hashasli harctan sürüp ceviz serpin, son olarak ücüncü bezeyide acip digerinin üzerine serin, kalan hashas ezmesini ve cevizide üzerine serpin.

  Hazir olan hashasli hamuru bir kenardan baslayarak iki parmak kalinliginda yukardan asagiya dogru bir bicak yardimiyla kesin, kestiginiz parcayi simit gibi burun ve bir uctan basliyarak cevirerek sarin, bütün hamur bitene kadar ayni islemi yapin.

     Hazirladiginiz hashasli katmerleri yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin, üzerine yumurta sarisi ve arzu ederseniz kuru hashas serpip daha önceden isitilmis 180°li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Not: Cörekler pistiten ve soguduktan sonra teker teker buzluk posetlerine koyup uzun süre sakliyabilirsiniz. Servis yapacaginiz gün buzluktan cikarin ve bir kenarda buzu cözülene kadar bekletin, daha sonra biraz firinda isitin, ilk günkü gibi taze ve lezzetli oluyor…

 

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

ARŞİV