25 Nisan 2017 Salı

GAZİEMİR'İN REFERANDUM ANALİZİ...

Kestaneli etli pilav

Bol vitaminli leziz bir pilav mutlaka denemelisiniz..

17 Şubat 2016 Çarşamba 12:23
Kestaneli etli pilav
 1 kase pişmiş kestane

1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su


Yapılışı:


Pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
Havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun.
Etleri ekleyip karıştırın.
Kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
Suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
Kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin.
En son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
Pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin.
Tabağı ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun…

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    ARŞİV