30 Mayıs 2017 Salı

YILBAŞI GECESİ ZİYAFET ALTERNATİFLERİ

2016'YI UĞURLADIĞIMIZ, 2017'Yİ KARŞILADIĞIMIZ YILBAŞI AKŞAMINDA GÜZEL BİR ZİYAFETE HİÇ KİMSE HAYIR DEMEZ!.. İŞTE PRATİK LEZZET ALTERNATİFLERİ...

31 Aralık 2016 Cumartesi 12:45
YILBAŞI  GECESİ  ZİYAFET  ALTERNATİFLERİ
FIRINDA HİNDİ

Malzemeler: 
Yaklaşık 6 kg.lık bir kesilmiş hazır hindi. Tereyağı, havuç, kereviz sapı, soğan yarım demet maydanoz sapı, bütün kekik, karabiber. 
Önceden hazır olması için fırınınızı 180 derecede ısıtın. 

Hazırlanışı: 
Öncelikle havuç,kereviz sapı, maydanoz saplarını iri ölçülerde kesin. 
Hindinizi musluğun altında soğuk su ile yıkayın ve kurulayın. Hindinin her tarafını tuzlayarak ve karabiberle ovun. 
Daha sonra doğradığınız sebzeleri hindinin altından doldurun. Hindinin ayakları pişince sağa sola dönmemesi için yanmayan iple bir birine sıkıca bağlayın.
Hindiyi oda sıcaklığında erimiş tereyağıyla her yanını yağlayınız.
Daha sonra fırın ızgarası üzerinde kanatlarını içe doğru katlayın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin 3,5 saat pişirin. Afiyet olsun.

İÇ PİLAVLI BÜTÜN PİLİÇ

Malzemeler: 
1 adet bütün büyük tavuk. 150 gr. baldo pirinç. 25 gr. dolmalık fıstık, 20 gr. kuş üzümü, 30 gr. yaban mersini. 3 gr. toz tarçın. 5 gr. yeni bahar. 1 adet kuru soğan. yarım demet dereotu. 4o ml. zeytin yağı ve 200 ml.su ve yanmaz ip.

Baldo birincini suda biraz bekletin ve daha sonra suyunu süzün.
Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Ardından soğanları ve dolmalık fıstıkları tavaya alın ve zeytinyağıyla kavurun. Ardından pirinci tavaya ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra kuş üzümünü, yaban mersinlerini ve tarçın, yeni baharı da  ekleyin ve karıştırın. Suyu ekleyin. Tuzu ekleyin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu kıyarak ekleyin.
Hazırladığınız pişen pilavı tavuğun altını açarak bir kaşık yardımıyla tavuğun içine doldurun. İp ile tavuğu boylamasına ve ardından ayakları ve daha sonra kanatlarından enlemesine bağlayın.
İlk 10 dakika 200 derecede ardından 180 derecede olmak üzere tavuk kızarıncaya kadar pişirin.

HİNDİ ETLİ ÇOBAN KAVURMA

Malzemeler: 
Bir adet soğan. Bir tutam maydanoz. 600 gr. filoto hindi. Zeytinyağı, domates salçası, tuz, kara biber.

Önce soğanları yarım daire halkaları şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın ve soğanla karıştırın. Hindi filotoyu kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya önce zeytinyağı dökün, ardından hindileri atın ve yarıştırın. Hafifçe soteleyin sonra soğanları ve maydanozları ekleyin. Daha sonra salçayı ekleyin, tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları ilave edin ve karıştırın. Bir çay bardağı sıcak su ilave ederek isteğe göre pişirin. 

Arpa şehriyeli pilav

Malzemeler: İki su bardağı baldo pirinç. Bir bardak kadar arpa şehriye. Ayçiçek yağı yada isteğe bağlı olarak tereyağı. Tuz.

Pirinçleri bir müddet suda bekletin ve süzün. Tencereye yağı koyun ve pirinci ekleyin ve kavurun, ardından arpa şehriye ekleyin ve kavurun. 4,5 su bardağı suyu ekleyin, tuz ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde tencerenin kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
Servis: Önceden hazırladığınız arpa şehriyeli pilavı bir silindir kase içine doldurun ve kaşıkla düzleyin. Servis tabağına ters kapatarak alın. Pilav üstüne Hindi Kavurmayı koyun.

Afiyet olsun.

YEREL HABERCİ HABER MERKEZİ

banner222

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    ARŞİV